Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenhetedik fordulójában

Gabi

Remek diadallal hangolt a BSE hétvégi ellenfele, otthon kapott ki az SBTC következő vetélytársa.

Múlt vasárnap a tizenhetedik kört is megrendezték a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Ahogy már beszámoltunk róla, a BSE idegenben bánt el a Mezőkövesd tartalékcsapatával, míg a rossz sorozatát megszakító SBTC legyűrte a Tiszafüredet. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A nógrádi gárdák hétvégi ellenfelei közül a szombaton Balassagyarmatra látogató BVSC remek diadalt aratott az éllovas Tiszakécskével szemben, míg a hamarosan Salgótarjánban vizitáló Eger odahaza kapott ki a Jászberénytől. A további meccseken a debreceni fiatalok megtréfálták a Füzesgyarmatot, nem született gól a Sényő-Cegléd, a Gyöngyös-DVTK kettő, illetve a Putnok-Kisvárda “fakó” mérkőzéseken, míg a Sajóbábony bevette Tállyát. A Hatvan-Tiszaújváros párbajt elhalasztották. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 17. forduló:

BVSC-Zugló-Tiszakécskei LC 3-1 (2-1)

Budapest, BVSC-stadion, 200 néző. Vezette: Kubicsek M. (Jakab B., Rózsás R.)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Balázs B., Balogh M., Érsek, Tóth K. – Murai (Hrepka, 84.), Kovács G., Simon K., Pintér (Somodi, 89.) – Kelemen P. (Fisli, 73.) , Schrammel (Komódi, 73.). Vezetőedző: Céró Bálint.

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh M., Kiprich, Horváth Ad. (István L., 65.), Farkas – Szabó D., Pál A., Simon, Ternován – Galacs (Zvara, 58.), Máté J. (Benkó, 75.). Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sárga lap: Simon K., ill. Horváth A., Farkas

Piros lap: Érsek (70., BVSC-Zugló), ill. Kiprich (58., Tiszakécskei LC)

Gól: Murai (23., 31.), Kelemen P. (54.), ill. Oláh M. (32.)

Céró Bálint: – Csapatom a mérkőzés összes helyzetét gólra váltotta. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Annyi a dolgunk, hogy meglovagoljuk a győzelemmel járó pozitív lelkiállapotot. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást! További sok sikert kívánok a Tiszakécskének!

Nagy Sándor: – Minden nehézségünk ellenére is szerettünk volna ma nyerni. Sajnos tizennégy ember ellen játszottunk. Emellett pedig, nem csak a mérkőzést veszítettük el, hanem két újabb játékost is, Kiprich és Farkas személyében egy kiállítás és egy ötödik sárga lap miatt. Ettől eltekintve, a sportszerűség úgy diktálja, hogy gratuláljak a BVSC-nek a mai győzelméhez!

Eger SE-Jászberényi FC 1-3 (0-1)

Eger, Szentmarjay Tibor Stadion, 200 néző. Vezette: Kátai G. (Szabó F., Vrbovszki P.)

Eger SE: Nacsa – Debreceni, Valkay, Katona A., Hegedűs D. (Révész, 74.), Nemes – Kis G. (Antal, 62.), Géringer (Vajda, 62.) – Gresó, Pál (Deli, 81.), Boros (Olasz D., 74.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos (Micskó, 32.), Süttő – Lőrincz, László – Fekete O. (Fekete M., 64.), Szőllősi (Nagy Sz., 74.), Pálinkás – Hodgyai (Gergely P., 64.).  Vezetőedző: Németh Gyula.

Sárga lap: Katona, Géringer, ill. Hodgyai, Fekete O., Nagy Sz.

Gól: Vajda (63.), ill. Nacsa (26., öngól), Torkos (60.), Fekete M. (70.)

Sütő Szilárd: – A mérkőzés elején hatalmas helyzetből nem tudtunk előnyt szerezni, utána viszont kaptunk egy olyan gólt, amit ritkán lehet látni focipályán. Sajnos most ilyen periódusban vagyunk, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt szeretnénk. A csapat ment előre, közelebb kerültünk a Jászberényhez, de az újabb kapott gól nagyon nehéz helyzetbe sodort minket. Hiába voltak utána is helyzeteink, nem tudtunk újra betalálni. Gratulálok a Jászberénynek.

Németh Gyula: – Szenzációs! Gratulálok a csapatnak, az akarat győzelme volt. Nagyon akarta a csapat, és meg is csinálta! Minden eredmény a mi malmunkra hajtotta a vizet. Szeretnénk az élen fordulni és kicsit megráncigálni a Tiszakécskét!

Füzesgyarmati SK-Debreceni VSC II 0-1 (0-0)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Valu T. (Sztányi T., Takács Á.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Sundas (Balogh G., 31.), Tóth O., Raducu, Szabó R., Márkus (Molnár Sz., 78.) – Shadi (Árvai, 72.), Ramos – Kis Sz. – Popescu, Cigan. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Debreceni VSC II: Nagy S. – Bene, Jankelic (Kozma, 90.), Gellén, Kovács R. – Balla (Talpalló, 59.), Szabó Á., Juhász (Tordai, 88.), Maruscsák – Kenderesi (Csáki, 88.), Sármány (Sárosi, 59.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Gól: Talpalló (67.)

Boros Tibor:Egy alacsony színvonalú mérkőzésen, azon múlott, hogy ki szerez pontot, hogy a szerencse ki mellé szegődik. A végeredmény mutatja, hogy ezek most nem mi voltunk.

Szatmári Csaba:Küzdelmes mérkőzést játszottunk. Elég nehéz, mély talajú volt a pálya. Az első félidőben inkább mezőnyben folyt a játék. A második félidőben már többször eljutottunk az ellenfél kapujáig. Helyzeteinkből pedig sikerült egyet kihasználnunk, és főleg az utolsó negyedórában hősiest védekezést bemutatva, megszereztük a három pontot. Úgy gondolom, megérdemelten. Gratulálok a csapatnak! 

Sényő-Carnifex FC-Ceglédi VSE 0-0

Sényő, sportpálya, 200 néző. Vezette: Molnár R. (Kovács Z., Vilmányi S.)

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Hadházi, Fenyőfalvi (Klepács, 63.), Lakatos, Szokol – Boros, Farkas – Schmidt (Molnár M., 83.), Páll Zs. (Barcsay, 63.) , Kapacina V. – Orosz M. Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Tóth D., Juhász Gy. Polyák – G. Bíró, Kovács L. (Juhász A., 90.) – Laczkó (Bartos, 86.), Markó, Papp – Kuti. Vezetőedző: Makrai László.

Sárga lap: Lakatos, ill. Laczkó, Kovács L.

Fiumei Viktor: – Tipikus ikszes mérkőzés volt. A kapuk nagyon keveset forogtak veszélyben, inkább mezőnyben folyt a játék. Óriási pozitívum, hogy két meccs alatt nem kaptunk gólt, viszont óriási negatívum, hogy hazai pályán két mérkőzés alatt nem is rúgtunk. Sok sikert a Ceglédnek!

Makrai László:Értékes pontot szereztünk,de a helyzetek alapján a győzelem is meg lehetett volna! Nagyon küzdött a csapat, kis hiányérzetem van az elpuskázott lehetőségek miatt!

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton-Diósgyőri VTK II 0-0

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 150 néző. Vezette: Altorjay Á. (Dobos D., Dobó S.)

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Szalay – Borbély, Bartha, Gohér, Földi – Pölöskei (Rédei, 72.) – Márkus (Csillik, 75.), Tarnai – Gaal, Molnár, Bartusz (Gazdag, 87.) Vezetőedző: Simon Antal.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Nagy Z., Ivánka, Farkas M., Kalandadze – Gönczi, Kispál (Schildkraut, 64.) – Zsiga (Csávás, 64.), Zsemlye, Karika (Cortes, 76.) – Omarashvili. Megbízott edző: Jordán András

Sárga lap: Földi, ill. Zsemlye

Simon Antal: – Egy nagyon nehéz talajú pályán volt a mérkőzés, és ez rányomta a bélyegét a színvonalra. Főleg a küzdelem dominált. Mindkét csapat nagy harcot folytatott egymással és a talajjal. Ebből kikerekedett egy harcos, de nem annyira színvonalas mérkőzés. Túl sok helyzet nem volt. Talán a lehetőségek alapján mi egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de igazából egy jó formában lévő csapat ellen, azt gondolom, hogy nem volt rossz ez a döntetlen.

Jordán András:Az volt a tervünk a mérkőzésre, hogy az ellenfél térfelén szerzett labdákból gyors támadásokat vezessünk, de sajnos a pálya talaja ezt nem tette lehetővé. A labdaszerzések megvoltak, de a támadásvezetéseket nem tudtuk gyorsan végrehajtani. Idegenben ismét nem kaptunk gólt, így sorozatban ez volt a hatodik veretlen mérkőzésünk. Dicséret illeti a csapatot, mert ma küzdeni kellett és ebből vizsgáztunk jóra. 

Putnok FC-Kisvárda Master Good II 0-0

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 100 néző. Vezette: Bodzay Á. (Kurinka B., Chikán P.)

Putnok FC: Pápai – Gubacsi, Budaházi, Horváth Cs., Sramkó – Mertse (Galambosi, 81.), Keményffy – Madarász, Csirszki (Stefán, 88.), Magyar (Pataki, 65.) – Ádám F. Vezetőedző: Fehér Balázs.

Kisvárda Master Good II : Odincov – Atamasz, Vass, Baranyai, Sikorszki – Szőr, Lakatos (Luscsik, 88.) – Szentes (Deniszjuk, 73.), Mihalik (Kirjuhin, 73.), Czérna (Bokor, 81.) – Jelena. Vezetőedző: Kocsis János.

Sárga lap: Csirzski, Madarázs, Galambosi, ill. Lakatos, Szőr

Fehér Balázs: – Egy jó és harcos mérkőzésen, kis szerencsével akár meg is szerezhettük volna a három pontot. Úgy érzem, ehhez közelebb is álltunk, de a mi helyzetünkben fontos volt ez az egy pont is, ami kis lendületet adhat a szezon hátralévő részére.

Kocsis János: – Első perctől kézben tartottuk a mérkőzés irányítását, hatalmas mezőnyfölényt alakítottunk ki. Ebből adódóan megvoltak a gólhelyzeteink, sajnos a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk, illetve nagyon visszafogott teljesítményt nyújtottak a támadóink. Sajnos, akiktől vártuk a pluszt illetve, hogy eldöntsék a mérkőzést, ők a mai napon gyenge teljesítményt nyújtottak.

Tállya KSE-Sajóbábonyi VSE 1-3 (1-2) 

Tállya, Községi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Farkas T. (Gordos Á., Strehó E.)

Tállya KSE: Nagy M. – Bocsi, Fenyőfalvi, Szegedi, Nyitrai– Fazekas (Lavrik, 56.), Bihari, Huszti (Kelemen, 56.), Tóth L. – Ondó, Jano (Motkó, 64.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sajóbábonyi VSE: Poór – Mezőssy (Boda, 91.), Balogh D., Pataki, Turcsik (Sebők, 76.) – Titkó, Tóth I. – Patócs, Lakatos, Borai (Molnár, 60.) – Faggyas. Vezetődző: Vígh Ferenc.

Sárga lap: Fazekas, ill. Lakatos, Vígh, Titkó

Piros lap: Tóth L. (69., Sajóbábonyi VSE), ill. Pataki (89., Sajóbábonyi VSE)

Gól: Jano (2.), ill. Lakatos (20.), Turcsik (39.), Sebők (82.)

Uray Attila:A mérkőzésen jobban nyerni akaró csapaté lett a három pont.

Vígh Ferenc: – Nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt szerettük volna, de a korai gól nem zavarta meg a csapatomat, és tudtunk fordítani két szép góllal már a félidőben. A második játékrészben is az történt a pályán, amit mi akartunk, tudatosan átengedtük a területet a hazai csapatnak és próbáltunk labdaszerzés után gyors átmenetben ritmust váltani a támadásainknál. Fontos győzelmet arattunk, és két év után végre megint nyertünk idegenben a harmadosztályban. Nagyon akartuk ezt a győzelmet és sokat is tettek érte a srácok, amihez nagy gratuláció jár tőlem nekik.

Az FC Hatvan-Termálfürdő FC Tiszaújváros mérkőzést 2020. december 10-ére halasztották.

A BSE és az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Mezőkövesd Zsóry FC II-Balassagyarmati VSE 0-4 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Tamási P. (Bőhm Á., Székely G.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Sike, Porkoláb (Horváth T., 74.), Kovács D. (Sebe, 65.), Szeibert – Laczkó, Bencze, Tóth D., Baranyi – Horváth B., (Seres, 57.) Gíber. Megbízott edző: Lasztóczi Péter.

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Szabó N. (Klinger, 79.) – Kicsi (Király O., 62.), Nagy T., Szita (Kovács K., 79.) – Kamarás (Pécsi, 71.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Baranyi

Gól: Lami (32.), Szabó N. (53., 60.), Szita (77.)

Lasztóczi Péter: – Gratulálok az ellenfelünknek! Teljes mértékben kihasználták a hibáinkat, amit hétről-hétre elő szoktunk hozni. Viszont nagyon gratulálok a mi játékosainknak. Tizenhét-tizennyolc évesek, a legidősebb huszonhét. Azt a játékot, amit nyújtottunk, két-három nap alatt próbáltuk begyakorolni, és maradéktalanul megoldották. Természetesen, mivel fiatal játékosokról beszélünk, rengeteg olyan hibát követnek el, ami a rutintalanság számlájára írható, de úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sokat léptünk előre az elmúlt hetekben. Attól függetlenül, hogy négy-nullra kikaptunk. Úgy vélem, ezen az úton kell továbbra is haladnunk, és ki fogunk nevelni olyan játékosokat a felnőttcsapatunk számára, akik rengeteg örömöt fognak szerezni majd a szurkolóknak.

Nagy Tibor: – Az első félidőben kimondottan rosszul játszottunk. Középpályán nem eléggé szűrtünk, nem voltunk zártak. Annak ellenére volt három-négy lehetőségünk, amit kihagytunk. Úgy néz ki, a szünetben sikerült rendezni a fejeket. Megbeszéltük, hogy mit kellene taktikailag csinálni, és a második félidő kifejezetten jó volt, egy fiatal Mezőkövesd ellen.

Salgótarjáni BTC-Tiszafüredi VSE 2-1 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Muhari G. (Volentics E., Tóth Á.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos, Nemes, Simó A., Szeles – Szabó T., Boros – Fülöp, Hegedűs, Tarlósi M. – Gazdag (Simó L., 92.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Tiszafüredi VSE: Ladányi – Háda, Mészáros., Kalóz, Vincze (Lakatos, 84.) – Gajda, Szanku (Csikós L., 77.), Csiki, Barna (Haász, 62.) – Kalmár, Szabó T. Megbízott edző: Tóth Tibor.

Sárga lap: Tarlósi M., Szabó T., Bakos, Nemes, ill. Barna, Vincze, Gajda, Csiki, Csikós

Gól: Tarlósi M. (8.), Bakos (65.), ill. Gajda (39.)

Rubint Richárd: – Gratulálok a csapatnak! Szerintem megérdemelten nyertünk, mert az első perctől kezdve mentünk a győzelem után. Az első perctől jobbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet. Fölvettük a kesztyűt a sárban, és ami plusz volt, hogy jobban fociztunk. Jobb játékosok voltak nálunk. Sajnálom, hogy nem tudtuk eldönteni előbb a mérkőzést, mert voltak helyzetek, amiket ki kell használni ilyen meccsen. Nagyon nehéz talajon nyertünk, ez férfimunka volt. Tényleg alig vagyunk, a kispadon csak ifisták voltak, és mégis sikerült győzni. Boldog vagyok azért is, mert olyan játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, jól játszottak. Bebizonyították, hogy a csapathoz tartoznak és tuják segíteni a gárdát. Azt is el kell mondanom, hétről-hétre “csoda”, amilyen hibákat elkövetnek ellenünk a játékvezetők. Érdekes, de most hála istennek, nyertünk. Sajnos Szabó Tibi kiesett öt sárga miatt, de ketten legalább visszajönnek, így egy emberrel pluszban vagyunk. Készülünk a következő mérkőzésre, ami szintén nem lesz egyszerű.

Tóth Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. Mély volt a talaj, ilyenre is számoltunk. Az ellenfél nagyon agresszívan támadta a labdát, igazából mi nem bírtunk ehhez alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez. Nem mondom azt, hogy nem akartunk nyerni, de az ellenfél valami oknál fogva jobban akarta ezt a győzelmet. Az első félidőben rögtön megfogott minket a tizenegyesgól. Próbáltunk felpörögni, járattuk a labdát, átvettük az irányítást. Az első félidő vége felé már belejöttünk a játékba, volt húsz-huszonöt percünk, amikor bizony rúghattunk volna gólt, gólokat. Viszont a második félidőre az ellenfél jobban jött ki. Rúgtak egy gólt, és utána nem tudtunk újra felpörögni. Gratulálok a hazai csapatnak.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Szép győzelmet aratott a Bercel

Egy félidő alatt eldőlt a könnyűnek találtatott Mátraverebély sorsa. A mögöttünk hagyott hétvégén a Bercellel csapott össze a Mátraverebély a megye kettőben. Igazi esélyes nélkül indulhatott útjára a labda a tizenkettedik körben sorra kerülő mérkőzésen. Egy darabig nem mentek egymással semmire a gárdák, inkább a küzdelem dominált. Aztán fél óra […]
error: Content is protected !!