2024.05.29.

Újabb fontos pontot szerzett az SBTC

Zsinórban negyedik meccsükön maradtak veretlenek a Karcaggal ikszelő NB III-as salgótarjániak.

Vasárnap Tiszafüreden találkozott az SBTC a Karcaggal a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának huszonötödik körében. A párharc házigazdái kezdték aktívabban a bajnokit, de csak meddő fölényig jutottak, gól nem érkezett. A szünethez közeledve, Kálmán piros lapja miatt tíz főre olvadtak a fekete-fehérek. A második felvonás elején megszerezte a vezetést a pályaválasztó alakulat. Kisvártatva egy karcagi játékos is a kiállítás sorsára jutott, a megítélt büntetőt pedig Filkor bevágta. A hátralévő időben mindkét oldal nyerhetett volna, de már nem változott az egy egyes állás. Újabb fontos pontot tett zsebre az immáron négy fellépés óta veretlen Sebestyén-társulat.

NB III Észak-Keleti-csoport, 25. forduló:

Karcagi SE-Salgótarjáni BTC 1-1 (0-0)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 110 néző. Vezette: Nyekita B. (Sztányi T., Szilágyi Zs.)

Karcagi SE: Fedinisinec – Nikic, Győri, Csala (Asztalos, 79.), Pataki, Vona (Kristóf, 61.), Andric (Erdei, 61.), Constantinescu, Csiki, Karmacsi (Caba, 71.), Maruscsák (Süveg, 79.). Vezetőedző: Varga Attila.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár, Csuka, Kálmán R., Klajban – Tarlósi P., Jacsó (Nagy, 71.), Horváth M., Filkor B. (Boros, 71.), Benkő (Csáki, 90.) – Tarlósi M. (Petrecsko, 41.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Andric, Karmacsi, ill. Filkor B.

Piros lap: Pataki (65., Karcagi SE), ill. Kálmán R. (38., Salgótarjáni BTC)

Gól: Constantinescu (52.), ill. Filkor B. (67.)

Varga Attila:Már hozzászoktam ennél a csapatnál, hogy tudunk nagyon jól is futballozni. Erre az elmúlt heti teljesítményünk a bizonyíték, a Gyöngyös ellen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, rengeteg gól bennünk maradt. Tudunk viszont nagyon rosszul is, ahogy ezen a mérkőzésen, a Salgótarján ellen tettük. Attól függetlenül, az első tizenöt percben szerintem eldönthettük volna a meccs sorsát. Ott három ajtó-ablak ziccer kimaradt. Ez is jellemző ránk ebben a félévben, hogy kihagyhatatlan ziccereket ajándékozunk az ellenfélnek. Vagyis a magunk ellenségei vagyunk azzal, hogy nem rúgjuk be. Majd emberelőnybe kerültünk, meg is szereztük a vezetést. Aztán egy százméteres ívélesből, a két belsővédőnk össze tudott hozni egy tizenegyest, és még kiállításra is sor került. Onnantól kezdve, kilenc a kilenc ellen maradtunk, és már nem tudtunk újítani a cserékkel, és a pályán maradó játékosok teljesítményével sem. Így úgy gondolom, hogy elől sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, hátul pedig sokkal nagyobb felelőséggel kell futballozni, mert ma ez megbüntetett bennünket, és sajnos két pontunkba került!

Sebestyén Szilárd – Szerettünk volna ponttal távozni, és hála istennek, ez sikerült is. Bár azt gondoltam a kiállítás után, hogy fel kell kötni a nadrágot. Nem estünk össze, nem estünk kétségbe. Úgy vélem, tíz emberrel is nagyobb lehetőségeink voltak, mint a hazai csapatnak, bár sokkal többet birtokolták a labdát, mint mi. Viszont a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy mindenféleképpen szeretnénk az egy pontot megszerezni, ami sikerült is. Gratulálok az egész csapatnak!

Az aktuális állás: