2024.04.22.

Az Egert fogadja az SBTC

Két vereség után vasárnap hazai pályán gyűjtene ismét pontokat az NB III-as salgótarjáni csapat.

A Cigándon elszenvedett vereség után a huszonegyedik körben számára ismerős környezetben javítana az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A vasárnap tizenhat órás kezdéssel esedékes találkozón a tavasszal még veretlen Egert fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A házigazdákat irányító Sebestyén Szilárd mellett a hetedik helyezett Heves vármegyei társulatot dirigáló Lázok János is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 22. forduló, 2024. március 31. (vasárnap), 16.00:

Salgótarjáni BTC-Eger SE

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Altorjay Áron Gellért (Bencze András, Burján István)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Két különböző vesztes mérkőzés után vagyunk. Az elsőn esélyünk sem volt, a másodikon pedig benne volt a döntetlen! Ez azt jelenti, hogy fel tudtunk állni, harcolni, küzdeni. Erre lesz szükség az Eger ellen is. Minden ellenfélnél elmondom, hogy jól igazoltak, így van ez most is. Sok, NB II-t megjárt játékosuk van, szervezettek. Nekünk hazai pályán el kell kezdeni pontokat gyűjtögetni! Feledtetni kell az előző fiaskót! Mindent meg kell tenni a jó eredmény eléréséért! A helyzetünket folyamatosan nehezítik a sérülések. Bakos és Tóth biztosan nem játszik, és Kálmán, valamint Tarlósi Milán is sérüléssel bajlódik.

Lázok János, az Eger SE vezetőedzője: – Hogy őszinte legyek, picit eredményesebb szereplésben reménykedtem a tavaszi idény eddigi részében. Főleg úgy, hogy nagyon biztató volt a játékunk a felkészülési időszak alatt, pedig jó csapatok ellen játszottunk. Közepes a teljesítményünk, igazából két meccs hiányzik, amit meg kellett volna nyernünk. A Gyöngyös és legutóbb a Karcag ellen. Emellett nyertünk a DVSC II-vel szemben és ikszeltünk Tiszaújvárosban, ami nem rossz, de az említett két mérkőzésen elhullajtott négy pont hiányzik nekünk a céljaink eléréséhez. A játék sem olyan jó, mint amit reméltem, de egyre jobb lesz, úgy gondolom. Ezt a négy pontot valahol majd be kell hozzuk. Bízok benne, hogy tovább fog javulni a játékunk és eredményesebbek is leszünk. Harcolni szerettünk volna a dobogóért, de szerintem a hiányzó négy pont miatt ez a cél távol került és nem reális. Minél feljebb szeretnénk kerülni a tabellán, úgy vélem, már a negyedik pozíció sem reális. Ott lennénk legalább az ötödik-hatodik hely környékén, ebben az esetben pedig már elégedett leszek. A továbbiakban próbálunk több fiatalt beépíteni a csapatba, és a játékunkat látványosabbá, eredményesebbé tenni. Nagyon nehéz mérkőzés lesz vasárnap, mert a Salgótarján otthonában nem könnyű nyerni. Több csapatot is elkaptak, gondolok itt a Kisvárda II és az Újpest II elleni győzelmükre vagy a Cigánddal szemben elért ikszükre. Bízom benne, működni fog a saját játékunk. Az is problémánk, hogy a jó játékosaink, akik fontosak lennének a csapatban, sérültek voltak. Gondolok itt Kispálra vagy Nagy-Kolozsvárira, az elején Hegedűs sem lehetett velünk. Nagy-Kolozsvári közben felépült, de kell még neki idő, amíg jó állapotban lesz. Kispálhoz csatlakozott Gyurkó, ők sérültek, így őket nem tudom használni. A többiek hadra foghatók.