2024.04.22.

Hét mérkőzés lesz vasárnap a vármegyei háromban

Mindegyik csoportban rendeznek újabb bajnokikat.

Hét találkozó maradt vasárnapra a vármegyei harmadosztály 2023/2024-es idényében. Mindhárom csoportban rendeznek újabb összecsapásokat. Nézzük meg, mit várunk a mérkőzésektől!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló:

2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Somos VSE

Elvileg szokásos módon esélyesként jelölhetjük meg a hibátlan mérleggel éllovas vendégeket, akik ezúttal egy újabb strigulát húzhatnak szezonbéli sikereik száma mellé. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, mostanában biztató képeket mutattak magukról az előző körben is kis híján komoly meglepetéssel előrukkoló hazaiak, akik a két csapat legutóbbi találkozásán is nagyon közel voltak egy bravúrhoz. Az tuti, hogy komoly kalapemelést érdemlő cselekedet volna egy esetleges meglepetés kivitelezése a felsőtoldiak részéről, az előzetes várakozások viszont adottak, jobbik arcukkal előrukkolva nem hibázhatnak a a vármegyei felnőtt bajnokságokban immáron egyedüli veretlen résztvevőnek számító látogatók.

Cered VSE-Ecseg SE

Ennek a párosításnak is megvan a kimagasló favoritja, a papírforma szerint minden adott lehet a tavasszal még hibátlan mérleggel büszkélkedő vendégek számára ahhoz, hogy folytassák menetelésüket. A cerediek még nem tudtak pontot szerezni 2024-ben, nincs egyszerű helyzetben Horváth Jenő, aki arra azonban építhet, hogy csapata küzd és hajt becsülettel. Csak az ismerősebb környezetbe kapaszkodhatnak bele a hazaiak, nagy kérdés viszont, hogy ez az adalék vajon ér-e most valamit, jó napot kifogva, nem igazán okozhat gondot a látogatók számára a győzelem begyűjtése, egy ellenkező forgatókönyv meglepetés volna a javából.

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Kazár KSE 

A kiemelkedő meccset nem tartogató forduló legkiegyenlítettebb mérkőzésének vághatnak neki a felek. Mindkét társaság magabiztosan birtokolja jelenlegi pozícióját. A jelenleg hatodik hazaiak egy szép siker után két papírforma vereséget szenvedtek el, ezzel szemben a negyedik másik oldal ellentétes utat járt be, két fiaskót egy győzelem követett. Ezen a meccsen a kazáriakat jelölhetjük meg esélyesként, bár abban is biztosak lehetünk, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket a harcos házigazdák, akik így vagy úgy, de szeretnének borsot törni a táblázaton előrébb megtalálható ellenlábas orra alá. Szóval akár egy változatos csörte is benne lehet a pakliban.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 18. forduló:

2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Érsekvadkert SE II-Patak FC

A csoport aktuális fordulójának rangadója maradt vasárnapra. A házigazdák sokkoló vereségben voltak érdekeltek az előző körben, ami egyúttal azt jelentette, elvesztették idénybéli veretlenségüket. Lenne tehát mit feledtetnie Bernhardt László legénységének, nem ígérkezik azonban könnyűnek ez a menet. A vendégek egy elvárható siker után szabadnaposként töltötték el az előző hétvégét, kellő várakozással tekinthet tehát erre a derbire Bella Sándor alakulata. Bármit magában rejthet az ütközet, a saját pályájuk miatt haloványan a ‘vadkertiek irányába billentjük el előzetesen a mérleg nyelvét, nem volna azonban az sem ördögtől való a látogatók részéről, ha nem üres kezekkel fejeznék be az összecsapást.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 18. forduló:

2024. március 31. (vasárnap), 12.30:

Egyházasdengeleg FE-Keszegi SE

A táblázaton elfoglalt pozíciókból kiindulva, a kezdősípszót előtt több sansszal illetnénk az ötödik vendégeket, érdemes azonban hozzátenni, egy fordulóval ezelőtt egy előrébb álló gárdát is meg tudtak tréfálni a bravúrpontot szerző hazaiak, akik valami hasonló tettben gondolkodnak. A papírforma vereséggel melegítő keszegiek bebetonozták magukat az említett helyre, ami nagy valószínűséggel nem is fog változni a későbbiekben. Most kellő odafigyeléssel meglehetne egy újabb győzelem Cseri Kornél brigádja számára, könnyed menet azonban nem várhatunk, egy sanda gyanúnk szerint nem fogják olcsón adni a bőrüket a lelkes ‘dengelegiek.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 18. forduló:

2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Bercel KSK-Romhány KSE

A meccs kérdése, hogy vajon képesek lesznek-e próbára tenni az eddig ebben az évben még hibátlan hazaiak az éllovas, tavasszal ugyancsak százszázalékos másik oldalt? Úgy véljük, sima mérkőzésre bizony nem számíthatnak a télen tovább erősödő látogatók, az esélyes viszont adottak, a célok megvalósítása érdekében, nyerni kellene Bencsik Emil társulatának. Mindenképpen a berceliek malmára hajthatja a vizet az ismerősebb közeg, szintén tuti, hogy apait-anyait bele fog adni Berta János csapata. Létrejöhet egy kifejezetten változatos csörte is a játéktéren, maximális fordulatszámon pörögve rágós falatnak bizonyulhatnak a házigazdák, de összességében közelebb lehetnek a három egység megkaparintásához a romhányiak.

Nőtincs SE-Felsőpetény SE

Favoritként húzhatnak kesztyűt a minél fényesebb éremért iparkodó hazaiak, akik nem hibázhatnak, ha szeretnének előrébb zárni a dobogó legalsó fokánál. A stabilan hatodik vendégek nehéz menetnek néznek elébe, komoly bravúrnak minősülne, ha meg tudnák fricskázni az acélosabbnak tetsző ellenfelet. A hazaiak egy vereséget követően két elvárható sikerrel melegítettek, az ambíciójuk pedig a napnál is világosabb, megint szeretnének nyerni, mely törekvés megfelel a realitásnak. Felszabadultan szállhat ringbe Laczkovszki Zsolt együttese, hiszen az esélyesség terhe a másik oldal vállát nyomja, egy esetleges jó eredmény nemes cselekedet volna a javából.

A Kétbodony SE-Legéndi SE mérkőzést későbbi időpontra halasztották.