2024.05.29.

A Tiszaújvárost fogadja az SBTC

Két szép győzelem után vasárnap hazai környezetben folytatják a szezont az NB III-as salgótarjániak.

A DVSC II-nél elért remek győzelem után vasárnap ismét saját pályáján gyűjthet újabb pontokat az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. Tizenhat órás kezdéssel a hatodik helyezett Tiszaújvárost fogadják a fekete-fehérek a huszonnegyedik forduló keretein belül a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A házigazdákat irányító Sebestyén Szilárd mellett a vendégeket felkészítő Vitelki Zoltán is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 24. forduló, 2024. április 14. (vasárnap), 16.00:

Salgótarjáni BTC-Termálfürdő FC Tiszaújváros

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Török Mihály (Juhász Bálint, Végh Márton)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Szép győzelmen vagyunk túl! Kétgólos hátrányból álltunk fel, egy dobogóra esélyes csapat otthonában. Volt tartásunk, nem adtuk fel, hittünk a pontszerzésben! A mostani mérkőzésnél is szükség lesz ezekre az erényekre, hiszen egy jó csapat látogat hozzánk. Kitűnő a játékoskeretük van, gyors, kombinatív focit játszanak, a széleken kimondottan veszélyesek. Hazai pályán mindent meg kell tenni a pontért vagy pontokért! Minden egyes pontra nagy szükségünk van. Még egyetlen meccsen sem tudtunk felállni teljes kerettel a tavasszal, de aki pályára lép, mindent meg fog tenni a jó szereplésért! Tóth, Sulyok, Palkovics, illetve Petrecsko nem lesz bevethető.

Vitelki Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros vezetőedzője: – Azt gondolom, nem lehetünk elégedetlenek az eddigi tavasszal. Természetesen minden mérkőzésből ki lehetett volna még hozni valamit. Szerintem talán még több is van a csapatban. Nyilván szeretnénk minél jobban szerepelni a következő mérkőzéseken. Tisztában vagyunk az SBTC játékával. Megvan még a kép, amikor itt találkoztunk velük a tavalyi szezonban. Ahhoz képest azért változott a keretük. Úgy vélem, előre tudtak lépni és képesek voltak minőséget igazolni. A játékuk is stabilabb. Tudjuk, hogy miben erősebbek, mire kell nekünk odafigyelni, és mi az, amiben nekünk jobbnak kell lenni, mint ők. Bármi lehet a futballban, de egyértelműen győzelmi ambíciókkal érkezünk vasárnap. Nagy Dávidon kívül mindenki bevethető, tehát megvan a variációs lehetőségem.