2024.05.29.

Ez történt a dél-nyugati vármegyei háromban

Rangadón sem lassított a Romhány, kiütéssel nyert a Nőtincs, ikszelt a Felsőpetény és a Legénd, újra győzött a Keszeg.

Az előző hétvégén a huszonharmadik körre került sor a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjában. Ismét egy kalap alatt, a megszokottnál rövidebb terjedelemben, a nyilatkozatokra fókuszálva számolunk be az aktuális részletekről.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 22. forduló:

Kétbodony SE-Romhány KSE 1-5 (1-2)

Bartyik Róbert: Az első harminc percben akár három-négy góllal is vezethettünk volna, de kimaradtak a ziccereink. Ezek után fokozatosan átvette az irányítást a Romhány, két pontrúgásból megfordították az eredményt. A harmadik góljuk után már feladtuk fejben is, fokozatosan elfáradtunk, így marad a gratuláció, megérdemelt vendéggyőzelem született.

Bencsik Emil: Az első fél órában kissé idegesen, rosszul játszott a csapat, hátul több védelmi hibánk volt, amit az ellenfél egy góllal meg is bosszult, majd elpuskázott egy-két helyzetet. Aztán sikerült két pontrúgásból fordítottunk, így mentünk a szünetre. A második félidőben kettő cseréltünk, megnyugodott a társaság és visszajött a régi forma. Szépen kipasszolgattuk őket és rúgtunk még gyorsan két gólt. Egyértelműen nyertünk. Nagy küzdés volt, hogy mínuszból sikerült felállnunk. Ez mindenképpen pozitívum. További sok sikert a Kétbodonynak, azt kívánom, hogy érjék el a céljaikat!

Egyházasdengeleg FE-Nőtincs SE 0-9 (0-2)

Berkes Balázs: – Először is, köszönet azon játékosnak, akik részt vesznek hetente a mérkőzéseken, amit a bajnokság előtt vállaltak. A meccsről csak annyit, hogy amíg bírjuk erővel, jól teljesítünk, de sajnos nem tudunk frissíteni, így elmaradnak az eredmények.

Matyóka Ferenc: Nagyon sportszerű mérkőzésen sikerült megszereznünk a kötelező három pontot. A gólarány kicsikét nagyarányú, de megérdemelten lőttünk ennyit. A fiúk mindent megtettek a sikerért. Továbbra is hajtunk az ezüstéremre. 

Felsőpetény SE-Legéndi SE 2-2 (2-2)

Laczkovszki Zsolt: – Ismét sok helyzetünk ki maradt, és két olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna, ha jobban figyelünk. Gratulálok Legéndnek. Készülünk a következő mérkőzésre.

Márkus Márk: – Az eddigiekhez képest kevesebben tudtunk összejönni. Mi tudtunk vezetést szerezni, de az ellenfél tudott fordítani. Majd mi ki tudtunk egyenlíteni. A meccs vége felé bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de mindkét kapus állta a sarat, szép védésekkel. Jó játékot láttam a csapattól, a lelkesedés maradhatna a következő mérkőzésekre, amik nehezebbek lesznek. Sok sikert a ‘Peténynek!

Keszegi SE-Bercel KSK 2-0 (0-0)

Cseri Kornél: – A saját szemszögünkből nézve úgy gondolom, hogy egy rendkívül értékes győzelmet arattunk. Nem csupán a tabellán elfoglalt pozíció miatt, hanem mert ezek a srácok nagyon megérdemlik, hogy minél több ilyen sikerélményben legyen részük. Sokat tesznek érte, és még ha nem is sikerül mindig, de kezdik elhinni, hogy ott van bennünk a jó eredmény bármikor. Egy kifejezetten jó formában lévő Bercelt fogadtunk, akik ennek megfelelően dominánsan léptek fel az első perctől kezdve. Szerencsére – bár többször kerültek veszélyes helyzetbe – hol egymást kisegítve, hol remek kapusteljesítménnyel, és néha bizony a szerencsének köszönhetően kitartottunk, és lassan mi is veszélyeztettük a kaput, aztán két veszélyes kontrából sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk még az első félidőben. Talán amiatt sikerült pont a mai meccset megnyernünk, hogy a kulcshelyzetekben élesebbek, koncentráltabbak voltunk ma, akár elől, akár hátul, mint az ellenfelünk, így hiába futballoztak meddő mezőnyfölényben még a második félidőben is, igazából akkora már rajtunk múlt, hogy le tudjuk-e zárni a meccset előbb. Az eredmény mellett legalább akkora öröm volt számomra, hogy a meccs után a berceliek csatlakoztak hozzánk egy csirkepörkölt elejéig. Jó volt látni, hogy a két csapat, aki nemrég még egymás ellen küzdött a pályán, azon kívül milyen jó közösséget tud alkotni. Meggyőződésem, hogy ezen a szinten valahol erről (is) kellene szólnia ezeknek a délutánoknak…Külön szeretném megköszönni Varga Gergely „Csibus”-nak, Turcsán Gábor szakácsunknak, Gyetván Attila elnökünknek, Rojkovics Tibor barátomnak, és mindenkinek, akik sokat tesznek azért, hogy ezek a közösségépítő rendezvények megvalósuljanak!

Berta János: – Ismét egy nagy rangadóra érkeztünk, tudtuk, a Keszeg otthon bármire képes. Óriási küzdelemmel játszottunk, rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos a keszegi kapu számunkra be volt falazva. Sajnos az első félidőben egy óriási hibát vétettem, egy rossz becsúszás után piros lappal kiállítottak, így tíz játékossal folytattuk a meccset. Itt is szeretnék elnézést kérni mindenkitől! De a srácok nem adták fel, óriási küzdelemmel harcoltak, viszont nem sikerült gólt rúgni. Gratulálok a Keszeg csapatának, további sok sikert! Mi pedig megyünk tovább!

Az aktuális állás: