2024.04.18.

Nyilatkozatok a félbeszakadó Felsőtold-SVSE bajnokiról

A négy piros lapot kapó házigazdák a hajrában döntöttek úgy idő előtt, hogy nekik ennyi elég volt.

Vasárnap Felsőtoldon tette tiszteletét a Somos VSE a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenegyedik körében. Toronymagas favoritként tekinthettünk a bajnokságban hibátlan mérleggel éllovas látogatókra, akik ugyan a nyitónegyedórában előnybe is kerültek, hamarosan egalizált a mindent beleadó másik oldal. A szünethez közeledve felgyorsultak az események, a hazaiak lépésfórhoz jutottak, aztán kisvártatva már remi volt az állás, éppen a pihenő előtt pedig a maguk javára billentették a mérleg nyelvét a vendéglátók.

A második etap elején egy kiállítás miatt tíz főre olvadtak a felsőtoldiak, aztán a játékrész derekán még két emberük kapott piros lapot, a másik oldal pedig büntetőből egalizált. Nem sokkal később négy hármas vezetésre tettek szert az edzőjüket egyébként nélkülöző somosiak, majd ellenfelük hálóőre is likvidálva lett. Ekkor úgy döntöttek a házigazdák, nekik ennyi elég volt, a 73. percben elhagyták a pályát és már nem is tértek oda vissza. Ezért a sípmester nem tehetett mást, beszüntette a találkozót. Az ügy a Fegyelmi Bizottságnál folytatódik. A három pont sorsa borítékolható, a vétlen első helyezett fogja megkapni az egységeket.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Somos VSE 3-4-nél félbeszakadt a 73. percben, mert a hazaiak levonultak a pályáról és nem folytatták a meccset

Felsőtoldi Cserhát TSE: Nagy I. – Imre Cs., Molnár M., Nyirjei, Harján (Horváth M., 46.) – Danyi (Oláh A., 61.), Molnár Á., Hucskó, Sáfi – Tőzsér, Váradi. Játékos-edző: Nyirjei András.

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó, Lakatos, Vanó, Kerényi – Móricz Á., Ajtai, Somoskői, Kotroczó – Znamecz, Láposi (Oroszi, 46.). Megbízott edző: Hernádi Péter.

Sárga lap: Sáfi, Danyi, Váradi, ill. Móricz Á., Znamecz

Piros lap: Imre Cs. (55.), Hucskó (66.), Nyirjei (66.), Nagy I. (72., mindannyian Felsőtoldi Cserhát TSE)

Gól: Váradi (22., 39.), Hucskó (44.), ill. Móricz Á. (14.), Znamecz (41., 67.), Ajtai (71.)

Nyirjei András:Nehéz nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után, rengeteg érzés, gondolat kavarog bennem. Kezdem a pozitív dolgokkal. Nagyon jó meccset játszottunk a kiváló képességű Somos ellen, olyan együttes ellen, aki kiemelkedő az osztályunkból, és feljebb is bőven megállná a helyét. Jól működött a védekezésünk, zártak voltunk és a kontratámadásaink is rendre veszélyesek voltak. Egy nullás hátrányból is fel tudunk állni, góljaink élményszámba mentek. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten három kettes vezetéssel mentünk szünetre. A második félidő hasonló mederben zajlott. A Somos támadott, mi védekeztünk. Aztán tizenöt-húsz perc elteltével a játékvezető úgy látta jónak, ha belenyúl a meccsbe, mert az úgy nem lehet, hogy Somos esetleg pontot, pontokat veszítsen éppen Felsőtoldon, akit már előre leírt, meccs közben is folyamatosan lekezelően bánt a játékosokkal, sőt olykor a nézőkkel is. Eközben a somosi játékosokkal barátian csevegett. Történt ugyanis, hogy egy ártalmatlan szituációban védőnkre csúnyán, sérülésveszélyesen rácsúsztak, aki aztán törlesztett, volt egy kis kakaskodás, és csak a mi játékosunkat állította ki. Teltek a percek, emberhátrányban is nagyon küzdöttünk, míg egy tizenhatoson belüli összecsapásnál természetesen büntetőt ítélt, hozzáteszem, már alig várta… Ekkor csapatkapitányként odamentem és szóvá tettem, miért kell ezt csinálni. Természetesen ebben a helyzetben már én sem tudtam nyugodt maradni, el is küldtem őt egy bizonyos helyre és egyből kiállított engem, majd még egy csapattársam. Jogos, nem jogos? Lehet ezen vitázni, az biztos, hogy kiállok a csapatért és a véleményem mellett! Azt gondolom, ezt a megyében egyes helyeken nem meri megcsinálni! Nagyon régóta játszom már, hallom, hogy hogyan beszélnek a játékvezetőkkel. Ha ezekért kiállítás jár, akkor nagyon sok dolga lenne a Fegyelmi Bizottságnak. Persze a meccset a Somos nyerte, a büntető után még szereztek egy gólt, majd a játékvezető a kapusunkat is kiállította. A jegyzőkönyvet nem írta meg, csak otthon, nem tudom, mennyire szabályos ez. Azt ír, amit akar, aztán jól eltiltanak mindenkit. Nem hiszem, hogy bármit is tehetünk ez ellen, de megpróbáljuk. Nos, így lehet egy meseszerű történtből rémálom. Remélem, a somosiak nem veszik zokon kirohanásom, ettől függetlenül úgy gondolom, szimpatikus, jó csapat, elképzelhető, hogy játékvezetői ténykedés nélkül is behúzták volna a meccset, de a labda gömbölyű, ez ma is bebizonyosodott. Ma egy félidő erejéig visszatért a foci Felsőtoldra, nagyon sajnálom, hogy ez lett belőle. Elnézést ,ha hosszan nyilatkoztam, de ezt az eseményt nagyon soká tart majd megemészteni.

Hernádi Péter: Öregurasan kezdtünk, majd miután a vezetést is megszereztük, azt hittük, minden megy simán. Ellenben a hazai csapat egyenlített és lelkes játékkal a vezetést is megszerezte, megérdemelten. Viszont mi egy olyan közösség vagyunk, ahol nehéz helyzetben is tudja mindenki, mit kell tennie. A második félidőben már úgy játszottunk, ahogy kell. Emberelőnybe kerültünk, egy buta törlesztés miatt, jött az egyenlítés, majd a hazaiak további fogyatkoztak, majd miután a vezetést is megszereztük, kapusukat is elvesztették, ekkor levonultak. Azt hallottuk hogy nem a professzorok Batthyány-körének kihelyezett tagozata tartott eszmecserét, amit a játékvezető pirossakkal „jutalmazott”. Sajnálom, mert mi focizni szerettünk volna egy jót, sajnálom a hazaiakat is, mert ennyi piros után nem lesz könnyű dolguk jövő héten. A csapatnak köszönöm, hogy a hiányzók ellenére odatették magukat. Megyünk tovább!