2024.05.27.

Megküzdött az újabb pontokért az SVSE

Tisztes keretek között maradt alul a nyílt sisakos meccsen kikapó Nógrádmegyer.

Vasárnap Balassagyarmaton fogadta a Nógrádmegyert a Somos VSE a vármegyei harmadik vonal tizennegyedik körében. Bekezdett a pályaválasztó gárda, hét perc alatt már két gól volt a csapatok között. A hátrány ellenére nem adta fel a másik oldal és hamarosan jött a szépítés. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség, de a második etap elején nem várt történés következett. Egy büntető értékesítése után a duplázó Berki Máténak hála már egál volt az állás. Kisvártatva egy piros lap miatt megfogyatkoztak a ‘megyeriek, amit ki is használt az éllovas, két Kotroczó-találat között a szintén duplázó Znamecz vágott be egy tizenegyest. Az utolsó percekben egy újabb kiállítás végett kettős emberelőnybe kerültek a somosiak, ennek ellenére a hajrában még egyszer kapituláltak, így hat négyes sikerre tett szert Oláh Teofil továbbra is százszázalékos brigádja.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló:

Somos VSE-Nógrádmegyer BSE 6-4 (3-1)

Vezette: Elischer M. (Menczel J., Zsélyi Cs.)

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Oroszi, 68.), Lakatos B., Somoskői (Miskolczi, 81.), Kerényi – Kotroczó, Ajtai, Horváth Sz., Bujtár – Láposi (Vanó, 79.), Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Pintér, Lakatos J. (Oláh N., 79.), Ökrös I. (Botos A., 46.), Botos F. – Makó D., Rácz R., Ökrös M. – Radics R., Berki M., Rácz M. Játékos-edző: Ökrös István.

Sárga lap: Krizsanyik

Piros lap: Pintér (64.), Rácz A. (87., mindketten Nógrádmegyer BSE)

Gól: Znamecz (3., 76.), Bocsó (7.), Lakatos B. (44.), Kotroczó (58., 86.), ill. Radics R. (16.), Berki M. (54., 59.), Rácz R. (88.)

Jók: Kerényi, Lakatos B., Kotroczó, ill. az egész csapat

Oláh Teofil: – Rossz felfogásban játszottunk ezen a mérkőzésen, keveset futottunk és pontatlanok voltunk, amit a nagyon lelkes ellenfél ki is használt. Így szoros meccsen sikerült újra nyerni. Bízom benne, hogy az utolsó találkozóra összekapjuk még magunkat. További sok sikert a ‘megyeri csapatnak!

Ökrös István: – Jó és pörgős meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak! A játékvezetéssel különösebb probléma nem volt, csak mérlegelni kellett volna a kapusunknak reklamálásért adott piros lap előtt, mivel előtte az ellenfél kapusa elkaszálta a támadónkat utolsó emberként, és csak sárgát kapott. Ez nálunk mindig piros volt, ha itt nem, akkor elég lett volna egy sárga a mi kapusunknak is, de ez az én véleményem. Mindenesetre izgalmas, sportszerű mérkőzés volt. Két sárgát egy perc alatt nem lehet összeszedni, ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Amíg nincs mindenki ott fejben száz százalékban, addig fontos meccsen nem tudunk pontot szerezni. A játékosaimnak minden elismerésem, kilenc emberrel is harcoltunk, és szereztünk is két gólt, de az egyik les volt. Gratulálok a Somosnak, nagyon jó csapat, szeretünk ellenük focizni. Remélem, a tavaszi idényben összeszedettebben tudunk futballozni, és a jobb csapatok ellen is pontot vagy pontokat tudunk elhozni.

A bajnokság aktuális állása: