2024.06.14.

Hibátlan mutatóval megy téli pihenőre az SVSE

Ez évi utolsó fellépésén Kazáron nyert Oláh Teofil csapata.

Vasárnap korábban elhalasztott bajnoki keretein belül tette tiszteletét Kazáron az SVSE a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában. Még negyedóra sem telt el, amikor vezetést tudtak szerezni a vendégek, ezután viszont méltó riválisnak bizonyultak a házigazdák. Az összecsapás harmadánál egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a hazaiak, ettől függetlenül viszont éppen a pihenőt megelőzően egalizáltak. A második felvonás elején hamar visszavették a lépésfórt a látogatók, majd még kétszer beköszöntek. Az utolsó húsz perchez további három góllal tudott előrukkolni az éllovas, így végül hét egyre nyertek a somosiak. Az újabb győzelem azt jelenti, hogy hibátlan mérleggel vonul a téli időszakra Oláh Teofil együttese.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Kazár KSE-Somos VSE 1-7 (1-1)

Vezette: Szeles P. (Varga P. B., Reviczki J.)

Kazár KSE: Radics A. – Medve, Dobos (Gecse, 36.), Kovács Gy., Árva – Boros (Danyi, 26.), Bán, Kovács D., Oláh P. – Maruzs, Radics I. (Harmat, 72.). Játékos-edző: Kovács Gyula.

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó, Lakatos, Somoskői (Miskolczi, 46.), Kerényi – Kotroczó, Ajtai, Horváth Sz. (Bujtár, 46.), Oroszi – Láposi (Határ, 46.), Znamecz (Vanó, 62.). Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Dobos

Piros lap: Radics A. (32., Kazár KSE)

Gól: Radics I. (45.), ill. Kotroczó (13., 71.), Oroszi (47., 59., 86.), Znamecz (57.), Kerényi (82.)

Jók: az egész csapat, ill. Oroszi, Kotroczó, Ajtai, Kerényi

Kovács Gyula: – A mérkőzésre kellő számban érkeztünk ahhoz, hogy tisztességgel le tudjuk játszani utolsó meccsünket, hiányzóink akadtak bővem, de legfájóbb megint az volt, hogy kapusunk nem érkezett meg. Ekkor még azt gondoltam, ez a legnagyobb baj, de aztán kihagytuk három ziccert kapussal szemben. A harmincadik perc környékén jártunk, mikor történt ellenünk egy csúnya szabálytalanság, ezt nagyon rosszul reagáltuk le, nem is értem a játékosaim viselkedését, mikor addig a kihagyott helyzeteken kívül semmi más nem volt felróható csapatunknak. De mégis ebből mi jöttünk ki egy kiállítással és egy kényszerű cserével. Az első félidőben még sikerült egyenlíteni, de nagyon sokat kivett a csapatból, hogy ezt emberhátrányban megoldottuk. A második félidőben az ellenfél tudatos játékkal felőrölte fizikailag elfáradt csapatunkat. Van mit tanulni a mérkőzésből ismét, hogy pici fegyelmezettséggel a fele kapott góltól megmenekültünk volna, a kapusról nem is beszélve. További sok sikert kívánok a somosi csapatnak, nem biztos, hogy jó nekünk, hogy velük fejezzük be és velük kezdjük a tavaszi idényt, de mindenképp jó iránymutatás a csapatunk számára, hogy tudjuk, merre tartunk.

Oláh Teofil: – Fontos volt számunkra, hogy megnyerjük az utolsó mérkőzésünket is, mert szerettünk volna százszázalékos teljesítménnyel téli szünetre menni. Ez sikerült. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, és köszönöm mindenkinek ezt a félévet! A kazáriaknak minden jót kívánok!

A bajnokság aktuális állása: