2024.05.26.

Idegenben gyűjtött újabb pontokat a Romhány

Felsőpetényben győzedelmeskedett Bencsik Emil alakulata.

Vasárnap Felsőpetényben volt jelenése a Romhánynak a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának nyolcadik körében. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek, mígnem az összecsapás harmadánál gyors egymásutánban kétszer is beköszöntek a látogatók. Tabics duplával keserítette volt együttesét. A második felvonásban sem adták fel a házigazdák, de sokáig nem tudtak faragni hátrányukból. A hajrához érve végleg lezárták a párbajt a vendégek, a csereként beszálló Hajdu vette be a kaput. Az utolsó percekben legalább egy halovány szépítésig eljutottak a hazaiak, így három egyes győzelmet jegyezhettek fel a romhányiak.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 8. forduló:

Felsőpetény SE-Romhány KSE 1-3 (0-2)

Vezette: Urbán V. P. (Horváth S., Pál A.)

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Belovai, Benyusovics (Sulyán, 46.), Tóth Z. (Csillag, 64.) – Burai, Fekete (Mátyás B., 75.), Hegedűs N., Misley – Barnoki (Nagy Cs., 59.), Garai M. (Varga K., 83.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Romhány KSE: Nagy M. – Dóka, Seres Á. (Ivanics, 46.), Péter Cs. (Petényi, 55.) – Istvanovszki (Marsicki R., 46.), Hornyák, Jávor, Marsicki B. – Hegedűs (Bencsik, 46.), Tabics (Hajdu, 66.), Takács (Mudroncsik, 75.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Takács

Piros lap: Hegedűs N. (81., Felsőpetény SE)

Gól: Sulyán (86.), ill. Tabics (32., 34.), Hajdu (74.)

Jók: az egész csapat, ill. Tabics, Takács, Hajdu

Laczkovszki Zsolt:  – Az eredmény ellenére izgalmas meccset játszottunk. Ellenfelünk jobban tudta kihasználni helyzeteit, mi sajnos csak egyet. Egyre jobban csiszolódunk össze az új játékosainkkal, ez időt igényel, de jó úton haladunk. Nincs szégyellnivalónk, minden játékosom tette a dolgát szívvel-lélekkel. Megyünk tovább.

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak! Kicsit gyengébb teljesítménnyel, de végül is végig uralni tudtuk a mérkőzést. Ezek a kötelező győzelmek kicsit mindig nehezek. Sajnos megint lett két sérültem. Bízom benne, hogy nem fogunk elfogyni a bajnokság végére. A hazaiak kitartóan küzdöttek, nem adták fel, gratulálok nekik és további sok sikert kívánok! 

A bajnokság aktuális állása: