2024.06.14.

Otthon gyűjtött újabb pontokat a Romhány

Nem termett babér a Bercelnek.

Múlt vasárnap a Bercelt fogadta a Romhány a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának negyedik körében. Már az első negyedóra letelte előtt előnybe tudtak kerülni a hazaiak, pár perc múlva pedig ismét beköszöntek. A szünetig inkább a házigazdák bizonyultak aktívabbnak, akik éppen a pihenőt megelőzően újra megrezgették a hálót. A második felvonás elején büntetőből jött a szépítés, de közelebb férkőzni képtelenek voltak a látogatók, csak további helyzetig jutottak el. A hajrában a duplázó Takács alakította ki a romhányiak négy egyes sikerét jelentő végeredményt.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 4. forduló:

Romhány KSE-Bercel KSK 4-1 (3-0)

Vezette: Urbán V. P. (Kürtössy O.)

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B., Péter Cs., Seres Á. (Rottek, 87.) – Dóka, Bencsik, Mudroncsik (Petényi, 72.), Marsicki R. – Takács, Hegedűs, Tabics (Varga T., 85.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Bercel KSK: ifj. Kovács R. – Jekkel, Turi, Berta, Dávid L. – id. Kovács R., Szilfai (Szklevan, 47.) – Bagyal, Makkai, János D. – Terman. Játékos-edző: Berta János.

Sárga lap: János D.

Gól: Hegedűs (14.), Takács (18., 84.), Marsicki R. (44.), ill. Terman (55.)

Jók: az egész csapat, ill. Turi, János D., Terman

Bencsik Emil: Gratulálok a csapatnak! Az első félidőben sikerült viszonylag gyorsan megszereznünk a vezetést és szépen megrúgtuk a három gólunkat. Az első félidőben le tudtuk focizni az ellenfelünket. Ahogy kijöttünk a második félidőre, valahogy bennragadt a csapat az öltözőben és folyamatosan támadott az ellenfél. Kihagyták a helyzeteket, kaptak egy tizenegyest. Kicsit megszenvedtünk, de szerencsére a kitartása megvolt a társaságnak. Kihagytunk mi is helyzetet, de sikerült rúgnunk még egyet, és végül is Takács Sanyi góljával eldöntöttük a mérkőzést. Az ellenfél egy küzdős, jó csapat, további sok sikert kívánok nekik! Küzdünk tovább a bajnokságban. 

Berta János: – Sajnos ismét tartalékosan tudtunk felállni. Nagyon sok játékosunk még most is sérült. Próbáltunk, igyekeztünk mindent kihozni a mérkőzésből. Sajnos a Romhánynak kicsit nagyobb volt a szerencséje. A második félidőben volt egy kapura lövésünk, ami szerintünk benn volt, de a játékvezető úgy ítélte meg, nincs benn. Reméljük, a hétvégén, a Legénd elleni otthoni meccsen még jobb formánkat fogjuk tudni hozni. Mindkét csapatnak gratulálok! Szerintem egy nagyon sportszerű mérkőzés volt. Bízunk benne, hogy a jövőben jobban tudunk teljesíteni.

A bajnokság aktuális állása: