2024.07.19.

Őszi elsőséget ért a Romhány újabb sikere

Tisztes keretek között maradt alul az Egyházasdengeleg.

Vasárnap korábban elhalasztott mérkőzésen volt jelenése Egyházasdengelegen a Romhánynak a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában. Játékos-edzőjük révén hamar beköszöntek az egyértelmű esélyesnek számító vendégek, ezt követően viszont nem volt egyszerű dolguk. Rágós falatnak bizonyultak az apait-anyait beleadó házigazdák, akik a szünethez közeledve Szűcs büntetőjével egalizáltak. A második felvonásban folytatódott a küzdelem, mígnem Istvanovszki bombájával ismét a látogatók vezettek. Ekkor sem lankadtak a hazaiak, de újra nem tudtak egyenlíteni, a hajrában pedig Tabics végleg lezárta a meccset. Három egyre nyertek a romhányiak. A győzelem egyúttal azt jelenti, hogy az élen tölti a telet Bencsik Emil legénysége.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Egyházasdengeleg FE-Romhány KSE 1-3 (1-1)

Vezette: Urbán V. P. (Horváth S., Bangó R.)

Egyházasdengeleg FE: Fehér – Gyurik P. (Mlinárcsek Z., 78.), Hajdu A. (Pete, 80.), Báthy, Gyurik B. – Bakonyi, Bacskai, Szűcs, Liptai – Hajdu N., Fűrész (Pusztai, 73.). Edző: Berkes Balázs.

Romhány KSE: Nagy M. – Dóka, Hornyák, Jávor, Seres Á. – Marsicki B., Bencsik, Hegedűs (Mudroncsik, 73.), Istvanovszki (Petényi, 80.) – Takács, Tabics. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Dóka

Gól: Szűcs (38.), ill. Bencsik (9.), Istvanovszki (67.), Tabics (87.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Berkes Balázs: – Egy nagyon jó iramú, sportszerű mérkőzést játszottunk a Romhány csapatával. Egyenrangú ellenfelei voltunk ellenfelünknek, mindkét oldalon voltak lehetőségek a gólszerzésre. Sokáig döntetlenre állt a meccs, de végül egy nagyon jól eltalált lövéssel újra vezetést szereztek a vendégek, és ezt sajnos már nem tudtuk egalizálni. Büszke vagyok a játékosokra, mert remek mérkőzést játszottak. Bízom benne, hogy látva a csapat őszi bajnokság második felének teljesítményét, egy jó felkészüléssel nagyon szép tavasz elé nézhetünk.

Bencsik Emil: – Csak tizennégy emberrel indultunk el a mérkőzésre, pár játékos lebetegedett vagy közbejött valami, így nem tudtunk teljes létszámmal megjelenni. Hideg volt, fújt a szél, a pálya fele vizes volt, és nem igazán alkalmas focira, de azért le tudtuk játszani a meccset. Sikerült viszonylag az elején gólt szereznünk, de tovább nem tudtuk növelni az előnyünket. A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, kapott az ellenfél egy jogos tizenegyest, amit értékesített. Döntetlennel mentünk be a szünetre. A második félidőben a hetvenedik perc környékén sikerült betalálnunk, a végén pedig rúgtunk még egyet. Kicsit nehezen, de sikerült behúzni a kötelező három pontot. Gratulálok a csapatnak ahhoz, hogy ezzel a győzelemmel sikerült az élre állnunk és őszi bajnokok lettünk. További sok sikert kívánok az Egyházasdengelegnek! Sportszerűen végigküzdötték a találkozót, igyekeztek minél jobban megnehezíteni a dolgunkat. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

A bajnokság aktuális állása: