2024.04.13.

Gálázott a Romhány

Nem sok esélye volt a nyolc gólt beszedő Keszegnek.

Vasárnap a Keszeget fogadta a Romhány a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizennegyedik körében. Nem sokat kellett várni a házigazdák vezetésére, Hegedűs rögtön a kezdés után beköszönt. Az első negyedóra letelte után a hazaiak játékos-edzője is mattolta az ellenfelet. Ezt követően sem volt túl sok sanszuk a látogatóknak, de a szünetig már csak egyszer kapituláltak. Tizenöt perc sem telt el a második etapból, és újabb három találatot értek el a vendéglátók. Dókát követően Péter Csaba is dupláig jutott. Hamarosan Takács volt eredményes, míg a romhányiak kiütéses, nyolc nullás sikerét jelentő végeredményt a csereként beszálló Hajdu állította be. Ilyen arányban is megérdemelten nyert Bencsik Emil legénysége.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 14. forduló:

Romhány KSE-Keszegi SE 8-0 (3-0)

Vezette: Menczel J. (Elischer M.)

Romhány KSE: Nagy M. – Dóka (Marsicki R., 58.), Hornyák (Petényi, 62.), Jávor, Seres Á. (Seres M., 74.) – Marsicki B., Péter Cs., Bencsik (Hajdu, 63.), Istvanovszki (Mudroncsik, 60.) – Hegedűs (Varga T., 72.), Takács. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Keszegi SE: Rojkovics G. – Mezei, Durucz, Bujtár, Gömöri – Marozsán (Rojkovics T., 71.), Burai, Turcsán (Petuker, 77.), Terjék – Muszta, Belencsák. Játékos-edző: Cseri Kornél.

Gól: Hegedűs (1.), Bencsik (18.), Dóka (30., 57.), Péter Cs. (50., 59.), Takács S. (64.), Hajdu (78.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bencsik Emil: – Jól kezdett a csapat. Az első percben megszereztük a vezetést, a harmincadik percben pedig már három nullra vezettünk. Sok helyzetet tudtunk kidolgozni, és hamar megtörtük az ellenfelet. Ezután örömfocit mutattunk be. Nem tudtak ellenállást tanúsítani a vendégek. Ügyesek voltak a srácok, küzdöttek, élvezték a futballt. Jó volt látni őket! Rúgtak hat-hét kapufát és rengeteg ziccert alakítottak ki. További sok sikert kívánunk a Keszegnek a bajnokságban! Később aztán egy kellemes hírt kaptunk, a Nőtincset megverte a Bercel. Úgy néz ki, ezzel kikaparták nekünk az őszi első helyet. Lassan kezd kialakulni a csapatunk egysége. Van még hova fejlődnünk, de megyünk tovább, aztán meglátjuk, mi sikerül a végére!

Cseri Kornél: – Egyértelműen csalódásként élem meg az eredményt, még akkor is, ha előzetesen tudtuk, hogy bizonyos körülmények alapból megnehezítik a mérkőzést. Tény, hogy elmaradt a két legutóbbi meccsünk, és létszámilag sem volt közel sem optimális a helyzetünk a rengeteg sérült miatt, ám ez akkor sem lehet mentség egy ilyen arányú vereségre. Olyan gyakran adódik egy csapat életében, hogy egy nála nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel találkozik, de ilyenkor az a minimum, hogy kettőzött akarattal küzdjön. Ezt hiányoltam ebben a mérkőzésből, mert gyakorlatilag az első perctől kezdve elfogadtuk az edzőpartneri szerepkört. Ugyanakkor nem történt semmi tragédia, de két dolgot ilyenkor még kell tenni. Az egyik, hogy gratulálunk ellenfelünk magabiztos győzelméhez, a másik, hogy egy kicsit elmélyülünk magunkban, hogy min kell változtatnunk, hogy ilyen ne forduljon többet elő!

A bajnokság aktuális állása: