2024.06.18.

Begyűjtötte első bajnoki sikerét a Legénd

Az őszi zárásra tartogatta a slusszpoént az Egyházasdengeleget felülmúló alakulat.

Vasárnap Legénden járt az Egyházasdengeleg a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizennegyedik körében. Kiegyenlített mederben indult az alsóházi viaskodás, majd az összecsapás harmadának leteltéhez közeledve egy büntető által betaláltak a házigazdák, akik még a szünet előtt megduplázták lépésfórjukat. A második etap elején Szarvas révén tovább nőtt a különbség. Ekkor sem adták fel a látogatók, a játékrész felénél előbb egy piros lap miatt emberelőnybe kerültek, majd kihasználtak egy tizenegyest. A hajrában tovább faragtak hátrányukból a vendégek, de az utolsó szó a hazaiaké volt. A meccs hőse, a triplázó Nagy Dezső állította be az övéi négy kettes sikerét jelentő végeredményt. Először örülhetett a szezonban Bujnyik János társulata, azaz az őszi zárásra tartogatta a slusszpoént a sereghajtó.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 14. forduló:

Legéndi SE-Egyházasdengeleg FE 4-2 (2-0)

Vezette: Szemesi Zs.

Legéndi SE: Miklián – Megyeri, Franyó, Laczkó, Kucsera – Ollé, Soós, Mátyás Zs. (Szarvas, 6.)(Márkus, 72.), Mészáros – Oláh M., Nagy D. Edző: Bujnyik János.

Egyházasdengeleg FE: Fehér – Bakonyi, Hajdu A., Báthy, Czindrity – Jakus, Liptai (Kuszi, 46.), Bacskai, Jakus – Hajdu N., Fűrész. Edző: Berkes Balázs.

Sárga lap: Mészáros, ill. Bacskai

Piros lap: Laczkó (67., Legéndi SE)

Gól: Nagy D. (28., 42., 86.), Szarvas (51.), ill. Fűrész (67.), Hajdu N. (80.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujnyik János: – Tizenöten jelentünk meg a mérkőzésen, de egyéb okok miatt nem mindenki tudta vállalni a játékot. Viszont most már cserékkel együtt vonultunk ki a meccsre. Az elejétől fogva jól fociztunk. Voltak bizonyos időszakok, amikor kissé döcögősen ment a játék, de megszereztük a vezetést. Elmentünk három nullra, majd picit kiengedtünk, de végül megérdemelten nyertünk. Gratulálok mindkét csapatnak! Az Egyházasdengeleg azt hozta, amit vártam, a helyzetkihasználásuk valamelyest gyengébbre sikeredett, de most egy ilyen napot fogtak ki. Örülök neki, hogy így zártuk a félszezont. Megyünk előre. Építgetjük a jövőt a tél alatt. Megbeszéltünk mindent a fiúkkal. Lesz, aki távozik. Egy fiatalember jelezte ilyen szándékát. Elfogadtam a döntését. Sajnálom, de megértem az ő szemszögét is.

Berkes Balázs – A mai nap bebizonyítottuk, hogy a végletek csapata vagyunk. Tudunk partiban lenni a legjobbakkal is, és ki tudunk kapni, amikor semmi sem indokolja. A mai mérkőzésen is saját magunkat vertük meg, mindent kihagytunk, amit ki lehetett. Ellenfelünk pedig „szerencsés” gólokat szerzett. A végére összekapta magát a csapat, de már nem sikerült a pontszerzés. Sajnálhatjuk az így elhullajtott pontokat.

A bajnokság aktuális állása: