2024.05.22.

Könnyed sikerrel javított a Keszeg

Otthon kapott hatot az Egyházasdengeleg. 

Vasárnap Egyházasdengelegen járt a Keszeg a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjának tizennyolcadik körében. Nagyon korán eldöntötték a meccset a látogatók, akik az első negyedóra után már hárommal vezettek. Ezt követően sem tudtak megújulni a házigazdák és hamarosan megint nőtt a különbség. A második felvonás elején is beköszöntek a vendégek, majd bevittek egy újabb döfést. Ugyan a hajrában szépítettek a hazaiak, ennek a mozzanatnak nem volt sok jelentősége. Hat egyre nyertek a keszegiek.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 18. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Keszegi SE 1-6 (0-4)

Vezette: Szeles P. (Gecse Z., Nánási E.)

Egyházasdengeleg FE: Fehér – Gyurik P., Hajdú A., Báthy, Pete – Szűcs, Pusztai, Szarvas, Bacskai – Liptai, Fűrész. Edző: Berkes Balázs.

Keszegi SE: Rojkovics – Mezei (Turcsán, 75.), Kovács L., Urbán, Salánki – Gömöri (Babinszki, 57.), Marozsán, Varga G., Terjék – Ollé, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Gól: Pusztai (84.), ill. Muszta (2.), Varga G. (4., 18.), Terjék (27., 58.), Ollé (75.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Berkes Balázs: Sajnos „hazai pályán” csak tizenegyen jöttünk össze. Becsülettel küzdöttek a játékosok, de a korán bekapott két gól megpecsételte a sorsunkat. A múlt heti mérkőzés után bíztunk egy újabb jó eredményben, de sajnos nem jött össze. Próbálunk javítani, remélem, sikerül.

Cseri Kornél: Azt gondolom, hogy ezen a napon egy igazán szép eredményt értünk el. Szükségünk is volt erre az elmúlt két mérkőzés után. Végre sikerült a fiúknak megvalósítani az öltözőben megbeszélteket, aminek következtében úgy hiszem, hogy egy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Bátran, kezdeményezően léptünk fel a kezdősípszótól, és már az ötödik percben sikerült kétgólos vezetésre szert tenni. Hátul stabilak voltunk és rendkívül hatékonyan irányítottuk a csapat mozgását, középen szemre is tetszetősen, kreatív megoldásokkal domináltunk, elől pedig végre élesek voltunk és jól használtuk ki a lehetőségeinket. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a második félidőben jelentősen visszavettünk, de ekkor már eldöntöttük a mérkőzést. Nyilván a győzelem megszépít mindent, viszont végre úgy láttam a srácokat, ahogy mindig is szeretném: egy önbizalommal teli, fegyelmezett és koncentrált Keszeg voltunk, ugyanakkor görcsmentes, kreatív, a játékot élvező csapat is. Úgy hiszem, ennek van értelme, csak így van értelme ezeknek a hétvégéknek!

A bajnokság állása: