2024.04.22.

Egygólos bajnokit nyert meg a Keszeg

Kiegyenlített küzdelemben maradt alul a Felsőpetény.

Vasárnap egy korábban elhalasztott bajnokit pótoltak be a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjában. A Keszeg Pencet látta vendégül a Felsőpetényt. A házigazdák egy büntető révén hamar bevették a kaput, Burai Dávid értékesítette a tizenegyest. Volt még hátra idő jócskán, de már sem az első félidőben, sem a második felvonásban nem esett újabb találat. Hiába igyekezett és adott bele mindent a hátrányban lévő másik oldal, az egyenlítés nem jött össze. Vékonyka előnyét megtartva, egy nullra nyert a pályaválasztó alakulat.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Keszegi SE-Felsőpetény SE 1-0 (1-0)

Penc. Vezette: Ordasi I. P. (Pál A., Szász K.)

Keszegi SE: Rojkovics – Miklián, Durucz (Urbán, 72.), Kovács L., Bujtár – Belencsák, Ollé, Varga G., Marozsán – Burai D. (Bíró, 46.), Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth P. (Csillag, 72.), Hegedűs, Benyusovics, Tóth Z. – Varga B., Szabó B., Fekete, Sógor (Laczkovszki, 68.) – Misley, Garai M. (Burai B., 38.) Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Kovács L., Bujtár, ill. Hegedűs, Fekete, Sógor, Varga B.

Gól: Burai D. (9.)

Jók: Bujtár, Varga G., Marozsán, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: – Egy igazán küzdelmes mérkőzéssel kezdtük meg a tavaszi szezonunkat. A meccs jellegét jól tükrözi a kiosztott sárga lapok száma, ettől függetlenül, ha a játékunk messze nem is volt gördülékeny, de az mindenképpen dicséretes volt, hogy nagyon akarták a srácok a győzelmet! Egy kisebb szerencsével vagy nagyobb koncentrációval lezárhattuk volna a mérkőzést előbb, annak ellenére, hogy az ellenfelünk végig hajtott az egyenlítésért és veszélyt jelentett ránk az utolsó percig. Ez egy igazán „melós” győzelem volt, de természetesen ugyanolyan fontos, mint mindegyik más, ezért nagyon örülünk neki! Szeretném megköszönni a penci csapatnak, hogy befogadtak minket és „hazai” környezetet teremtettek nekünk erre a mérkőzésre!

Laczkovszki Zsolt: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk a Keszeggel. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk gólra váltani. Az első félidőben kaptunk egy vitatható büntetőt, amit az ellenfél értékesített, és ezzel a góllal kihúzták a meccset. Sajnos több kényszerű cserét is végre kellett hajtanom, a rossz talaj és összeütközések végett. Gratulálok a Keszegnek! Mi megyünk tovább és tanulunk a hibáinkból. 

A bajnokság aktuális állása: