2024.05.22.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Nagy Bence

Csapata legjobbjaként két büntetőt értékesítve vezette győzelemre csapatát a Romhány ellen nyerni tudó Nőtincs középpályása.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az ötödik kör után a Dél-Nyugati-csoportban vitézkedő Nőtincs középpályására, Nagy Bencére voksoltunk, aki csapata legjobbjaként két büntetőt is magabiztosan értékesítve segítette hozzá csapatát a Romhány elleni rangadón elért három egyes sikerhez. Most pedig jöjjön az együtteséhez hasonlóan jó formában lévő játékossal készült riportunk!

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– Azt gondolom, a vármegyei harmadosztályhoz mérten, egy egészen pörgős és eseményeben gazdag meccset tudtunk játszani – mondta Nagy Bence. Akik látták a mérkőzést, legtöbben talán egyetértenek velem abban, hogy az összecsapás kezdeti képe alapján arra lehetett számítani, hogy mi fogjuk rúgni az első és a több gólt. Ez nem teljesen így alakult, de végsősoron, a sok kihagyott helyzet ellenére nekünk sikerült több találatot elérnünk és nyernünk. 

– Két büntetőt is magabiztosan bevágott. Mi a jó tizenegyes titka?

– Azt mondják, a büntetőt nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni! Én is így vélekedek, ahhoz, hogy jól végezzen el valaki egy tizenegyest, szerintem higgadtságra, önbizalomra van szükség, illetve nem árt azért néha meccsen kívül is rúgni párat.

– Mi a véleménye együttese eddigi szerepléséről? 

– Az egész csapat és én is elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk a bajnokságban. Nyilván mindig van hova fejlődni, de ki ne lenne elégedett egy százszázalékos mérleggel?!

– Minek lehet köszönhető a hibátlan mérleg?

– Szerintem annak, hogy nagyon jó érzékkel dolgozzuk ki a helyzeteket. Így aztán, ha ki is marad belőlük, még mindig marad, amit gólra tudunk váltani.

– A dolgok jelenlegi állása szerint, mennyi esélyt lát a végső elsőségre?

– Az első kör lassan lemegy, és ez alapján azt mondhatjuk, mi vagyunk az egyik fő esélyes. Ha nem változik nagyot a világ, és mi is tudjuk tartani legalább az eddigi teljesítményt, akkor szerintem benne van a bajnoki cím.

– Vajon előbb-utóbb ismét láthatjuk magasabb szinten is a nőtincsi futballt?

– Erre a kérdésre annyit tudok biztosan mondani, hogy a csapat jelenleg egy jó közösségből áll és mindenki jól érzi magát!

– Vasárnap a sereghajtó Legénd otthonába látogatnak. Elvileg kötelező a tükörsima siker megszerzése. 

– Minden meccs más és más. Ez is az lesz, többek között azért is, mert a héten, beleértve a hétvégét is, Csabuda Mátéval, aki így több ízben is a csapattársam, az Országos Harcsafogó Versenyen veszünk részt, így ezt a fordulót kihagyjuk. Ettől függetlenül, jó formában van a társaság, remélem, behúzzák a srácok!