A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Puporka Richárd

Gabi

Csereként beállva szerzett triplával segítette fontos idegenbeli sikerhez csapatát a Magyargécen nyerni tudó Karancsalja csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A legutóbbi körök után a keleti-csoportban vitézkedő Karancsalja támadója, Puporka Richárd mellett döntöttünk, aki csereként beállva elért triplájával segítette hat-hármas győzelemhez a Magyargéc otthonában nyerni tudó csapatát. Most pedig jöjjön a z emlékezetes meccsen túleső csatárral készített interjúnk!

– Rendhagyó módon csatlakozott együtteséhez az elmúlt mérkőzésen. Miért alakult így a forgatókönyv?

– Be kellett mennem szombaton is a melóba, és tovább maradtunk a megbeszéltnél – mondta Puporka Richárd. Egy félidőnyi késős után viszont oda tudtam érni a meccsre és egyből pályára vittek. Nem szerettem volna cserbenhagyni a csapatot, pedig csak egy nappal a mérkőzés előtt tudtam meg, hogy szombaton is be kell mennem dolgozni. Úgy voltam vele, ha csak tíz percet tudok játszani, akkor is elmegyek a meccsre. 

– Mi járt a fejében pályára lépése pillanatában?

– Mielőtt becseréltek, kérdezősködtem, hogy milyen a mérkőzés, hogy játszunk. Mondták, nagyon kellenék, így csak arra gondoltam, hogy győzelemre vezessem a csapatot. Ez sikerült is elég gyorsan. Már két perccel a beállásom után össze tudtam hozni egy tizenegyest.

– Hogyan néztek ki a góljai?

– Az elsőt úgy sikerült elérni, hogy kaptam egy passzt középen, majd a kaputól húsz méterig vezettem a labdát, aztán pedig ellőttem és a kapufa segítségével sikerült betalálnom. A másodiknál egy hosszú indítást kaptam, amivel le tudtam futni a hátvédsort, végül pedig egy az egyben elgurítottam a lasztit a hálóőr mellett. A harmadik előtt szöglete volt az ellenfélnek. Visszaléptem besegíteni, majd kontrával jöhettünk. Kaptam a szélen egy hosszú indítást, kihasználtam a gyorsaságomat, magam mögött hagytam két-három embert, majd kihasználtam a ziccert.

– Miért határozott úgy, hogy Karancskesziről mostani állomáshelyére igazol?

– Már régóta beszéltem erről az egyik elnökségi taggal, pontosabban Báder Szabolccsal. Sikerült meggyőznie, hogy próbáljam meg itt. Elkezdtem edzésekre járni, és megtetszett a csapat. Így nem volt semmi akadálya, hogy Karancsalján folytassam a pályafutásomat. Nagyon jól érzem magam.

– Vajon mire lehetnek képesek az idény hátralévő részében?

– Ez a csapat bármire képes. Megvan a tűz, ami kell egy mérkőzés megnyeréséhez. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán. Voltunk gödörben. Most szépen jövünk ki belőle.

– Hány gólt vár magától a folytatásban?

– Szeretnék minél előrébb végezni a góllövőlistán, de egyelőre nem kitűzött célom az élen végezni, majd jövőre. Most azon vagyok, hogy minél jobban be tudjak illeszkedni a csapatba, és minél több fontos találattal tudjam segíteni a gárdát.

Next Post

Élő videós közvetítés a Gyöngyös-SBTC bajnokiról

Egyenes adásban követhető az NB III-as mérkőzés.
error: Content is protected !!