2024.06.23.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Oravecz Roland

Csapata legjobbjaként triplázva segítette sikerhez csapatát a Bernecebaráti-Kemencét legyőző Patak támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenharmadik fordulót követően a Patak csatárára, Oravecz Rolandra voksoltunk, aki csapata legjobbjaként mesterhármast elérve segítette hozzá együttesét a Bernecebaráti-Kemence elleni hat egyes győzelemhez. Most pedig következzen a jó napot kifogó támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a mérkőzést?

– Az előző fordulóban a Rétság ellen nagy pofonba szaladtunk bele hazai környezetben – vágott bele Oravecz Roland. Ilyen zakó egy csapatnak sem tesz jót önbizalom terén, de ahogy elkezdtük a Bernece elleni meccset, meglepően nagy elánnal mentünk nekik, egytől egyig mindenki hajtott, egymásért küzdve, nagy mezőnyfölényt kialakítva, sok helyzetig jutottunk, de sajnos csak egyet sikerült értékesítenünk az első félidőben. A második játékrészben már valamivel kiegyensúlyozottabb volt a mezőnyjáték, bár az ellenfélnek igy sem volt sok veszélyes támadása, egyszer mégis betaláltak, nekünk viszont már sikerült öt helyzetet is gólra váltani, így kialakítva a hat egyes győzelmet.

– Fontos volt ez a siker, hiszen két fájó fiaskót követően tudtak ismét győzni…

– Szerintem a ‘Vadkert elleni vereség úgymond vállalható volt részünkről, mert azon a meccsen mindenkin látszott a győzni akarás, jó meccset játszottunk, de sajnos nem mi jöttünk ki jól belőle. Személy szerint engem a Rétság elleni sokkal jobban bosszant, mivel ott épp az ellenkezője mondható el az előbbinek. Akaratgyenge, ötlettelen focival rukkoltunk elő, így teljesen megérdemelten kaptunk ki.

– Mi a véleménye csapata eddigi idényéről?

– Egyáltalán nem vagyok megelégedve az eddigi szezonunkkal, de a nagy sérüléshullámnak köszönhetően tudtuk, hogy nagyon nehéz ősznek nézünk elébe. Sokszor csak meccs napján derül ki, hogy épphogy megleszünk, vagy egy-két cserével. De hát, abból főzünk, ami van, több-kevesebb sikerrel…

– Jelenlegi meglátása szerint, milyen érem megszerzése lehet reális tavasszal?

– Nehéz kérdés, szerintem még egyáltalán nem lefutott a bajnokság, mi tavasszal mindenképp erősödünk azzal, hogy sérültjeink visszatérnek, de hogy melyik éremre látok esélyt, az sok mindentől függ, gondolok itt a körbeverésekre, ott van még a Bernece, a Rétság, a ‘Sipek, akik képesek meglepetést okozni, szóval bármi megtörténhet.

– Szombaton rangadót vívnak Dejtáron. Mit vár az összecsapástól? 

– Tény, hogy a Dejtár most sokkal jobb formában van, mint mi, de azt gondolom, ha átvisszük a bernecei meccsről azt az elszántságot és győzni akarást, akkor akár pontokat is szerezhetünk. Nem lesz egyszerű, az biztos!