2024.06.24.

Második alkalommal került átadásra a Filiczki János „Fair Play”-díj

Ismét a Patak szerezte meg a csupa szív futballistáról elnevezett rangos elismerést.

2021 májusában egy sajnálatos tragédia rázta meg vármegyénk labdarúgást szerető közönségét. Ötvenöt esztendős korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Kétbodony csupa szív játékosa, Filiczki János. Az egykori sportember jókora űrt hagyott maga után, amikor tehette, a pályán volt.  A hajdani futballista barátja, Bartyik Róbert és társa, Doman Antal tavaly ilyenkor egy nemes gesztusra adta a fejét, úgy határoztak, cimborájuk emléke előtt tisztelegve, a 2022-es évtől kezdődően megalapítják a Filiczki János „Fair Play-díjat. Legelső alkalommal a Patak FC érdemelte ki az elismerést.

A kritériumok nem változtak a korábbiakhoz képest. Egy sárga lapos figyelmeztetés egy, egy piros kártya begyűjtése három, egy ki nem állás pedig öt büntetőpontot jelent, az a klub pedig, amely nincs benne weboldalunk támogatói rendszerében, nyolc egységnyi plusszal indul. Értelemszerűen, az a társulat kapja meg a megtisztelő címet, illetve az ezzel járó oklevelet, pezsgőt és pénzjutalmat, amelyik a legkevesebb mérőszámmal rendelkezik. Természetesen weboldalunk is az elgondolás mellé állt, hiszen egy kalapemelést érdemlő elképzelésről van szó, melynek reményeink szerint jó darabig lesz folytatása.

Nos, a második alkalommal kiosztásra kerülő elismerés kapcsán címvédés történt. Ismét a legutóbbi nyertes kaparintotta meg ezt a különjutalmat és a vele járó nyolcvanezer forintot. Az átadásra az előző hétvégén lejátszott, hét egyes hazai sikerrel záruló Patak-Borsosberény meccset megelőzően került sor. A mérkőzés előtt, ünnepélyes keretek között kapta meg a házigazdák edzője, Bella Sándor az ajándékokat az egyik ötletgazdától, Bartyik Róberttől.

Filiczki Andrea: – Eltelt egy újabb év, egy újabb szezon. Először is, szeretném megköszönni a családom és magam nevében Bartyik Robinak, hogy ismét átadásra került az édesapám emlékére megálmodott Filiczki János „Fair Play”-díj. Ezúton is szeretnék gratulálni Patak csapatának a címvédéshez. Bár két éve “kivontam” magam a foci világából és a megyei bajnokságot sem követem már, titkon remélem, hogy édesapám díja is motiválta a vezetőket és játékosokat a sikeres és sportszerű szezonhoz. Biztos vagyok benne, hogy apu is szívből örül, hogy egy jó futballista barátja vehette át ismét a díjat!

Bartyik Róbert:Először is, szeretném megköszönni azoknak, akik adományukkal idén is támogatták a díjat. Ezek a Kétbodony SE, a Romhány KSE, a Patak FC, a Filiczki-család, illetve magánszemélyek voltak, így idén nyolcvanezer forint került átadásra egy emléklap mellett. Mivel ismét a Patak FC bizonyult a legsportszerűbb csapatnak, ezért nekik tudtam átadni a díjat. Remélem, hogy ösztönzőnek hat majd a többi csapat számára is, hiszen mindig van mire fordítani egy ilyen összeget. Arra kérem ezért az edzőket, hogy kérjék csapataikat a sportszerű játékra, hiszen megéri annak lenni, viselkedjünk egymás iránt a kellő tisztelettel, ahogy Jani barátom tette ezt mindig a pályán, és azon kívül is. Talán a játékvezetőknek is könnyebb dolga lehet így ,tudom, hogy nagyon kevesen vannak. Emellett szintén fontos, hogy megbecsüljük a honlap munkáját, és félévente egy-egy kisebb jelképes összeggel segítsük a működést. Gratulálok a Patak csapatának, hogy megint ők tudták elvinni a díjat, nem olyan könnyű teljesítmény ez, elhiheti mindenki. Bízom benne, hogy jövőre is összejön majd egy ilyen összeg, és továbbra is emlékezünk ebben a formában Janira. Köszönöm még egyszer minden támogatónak. Meglátjuk, jövőre ki lesz a legsportszerűbb. Sok sikert kívánok a bajnokságban minden csapatnak!