2024.07.21.

Ez történt a észak-nyugati vármegyei három zárásán

Rangadósikerrel fejezte be az idényt a Patak, simán nyert a Rétság, idegenben szerzett pontot a Nógrádsipek.

Még az előző hétvégén a huszonnyolcadik fordulóval véget ért a 2023/2024-es kiírás a vármegyei harmadik vonal észak-nyugati-csoportjában. Az utolsó meccseken győzött a Patak és a Rétság, míg a Nógrádsipek ikszelt az Érsekvadkert II-nél. Nézzük meg a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 28. forduló:

Patak FC-Dejtár SE 4-1 (0-1)

Gól: Németh (57.), Kürtössy (67.), Bogdány (73.), Oravecz (86.), ill. Jakus (46.)

Bella Sándor: – Két felkészült csapat igazi presztízsmeccset játszott, a szurkolókat maradéktalanul kielégítve. Az első félidőben nem igazán talált fogást egymáson a két csapat, bár egy esetben ajtó-ablak helyzetünk volt. A szünet elött az utolsó percben mégis a Dejtár szerzett vezetést. Át kellett szerveznünk a csapatot és mindjárt a folytatás elején két ziccerünk is akadt. Jól játszottunk és jött is az egyenlítés, majd nem sokkal ezután már vezettünk is. Jobbak voltunk, ez nem vitás, játékosaim nagy energiákat fektettek a párharcokba, aminek nagy részét meg is nyerték. Az újabb két találattal el is döntöttük a meccset, amit kilencven perc alapján teljesen megérdemelten szereztünk meg. Nem volt sportszerű meccs, ezt sajnálom, de ebben a játékvezető is vétkes kicsit, ezért az egyért kár. Még egyszer gratulálok a dobogós csapatoknak. Jó pihenést kívánok mindenkinek.

Balga Ferenc: Igazi rangadót láthattak a nézők, nagy csata zajlott a pályán. Sokáig döntetlen szagú mérkőzés volt, de ellenfelünk az utolsó fél órában jól gazdálkodott a helyzeteivel és győzni tudott. Igazából akkor kaptunk ki Pataktól ebben a szezonban, amikor a presztízsen kívül nem volt tétje. Az idei egymás elleni mérlegünk így is figyelemreméltó. Gratulálok a fiúknak a bajnoki címhez, rászolgált a csapatom! Dicséret illeti az összes csapatot, akik végig vitték a bajnokságot, jó csapatokról van szó, jó vezetőkkel. Külön gratulálok a Pataknak az ezüstéremhez és az Érsekvadkertnek a bronzhoz. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Érsekvadkert SE II-Nógrádsipek SE 2-2 (0-0)

Gól: Varga S. (56., 62.), ill. Veréb (46.), Farkas (65.)

Farkas Bálint:Melegben, tét nélkül, egy korrekt meccset játszottunk, egy nehéz szezon lezárásaként. Nyárra jó pihenést, jövőre jobb(an megszervezett) bajnokságot kívánok!

Kelecsényi Gábor:Egy jó mérkőzésen, igazságos döntetlen született. Köszönjük szurkolóinknak, családtagoknak, támogatóinknak a segítséget az egész bajnoki évben.

Rétság FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 6-0 (3-0)

Gól: Benkocs K. (6., 52.), Durján (26.), Ragács (30., 51.), Benkocs B. (91.)

Havay Zoltán:Sportszerű játék, sportszerű ellenfél, jó játékvezetők mellett, egy jó napot fogtunk ki. Megérdemelten nyertünk. Szeretném megköszönni, a játékosaimnak, szurkolóknak, a támogatóinknak, hogy kitartottak mellettünk a szezon folyamán. Ami nem volt egy megszokott bajnokság. Remélem, a jövőre nézve elgondolkodik mindenki, hogy érdemes-e ennyire komolytalanná tenni a bajnokságot. További sok sikert, pihenést, jó egészséget kívánok mindenkinek, hiszen itt van a nyakunkban a következő szezon.

Németh Krisztián: Nagyon látszódott a csapaton, hogy már a bajnokság vége van, mert nem koncentráltunk rendesen, meg nagyon elkerülhető gólokat kaptunk az első félidőben. Háromszor kapituláltunk. Rosszabb arcunkat vettük elő az utolsó fordulóra. Gratulálok a Rétságnak! Köszönöm a játékosoknak az egész éves hozzáállást! Igaz. hogy az eredményekre és a helyezésre nem lehet büszkék. Ezen a jövőben változtatnunk kell, mert ezt így nem lehet tovább csinálni. Mindenesetre, köszönöm szépen az elnökünknek, és mindazon embereknek, akik hozzátették a munkát a csapathoz, akár a pálya előkészítésében, akár mindenben. Jó pihenést kívánok a nyárra! Köszönöm a Nógrádifutballnak is a tájékoztatásokat! Meglátjuk, mi lesz a következő idényben, de a hozzáálláson és a gondolkodáson mindenféleképp változtatni kell, mert ennek így nem sok értelme van, hogy nevetségessé tesszük magunkat hétről hétre! Korábban nem egyszer, nem kétszer bebizonyították a fiúk, hogy amikor rendesen megvoltunk, és ott tudtunk lenni fejben is mérkőzésen, akkor tudunk meglepetéseket okozni.

Végeredmény: