2024.06.13.

Erre a hétvégére is maradtak meccsek a vármegyei harmadosztályban

Mindegyik mezőnyben vannak még hátra bajnokik.

A pontvadászatok őszi szakaszának java már a mögöttünk hagyott hétvégén befejeződött vármegyénk harmadik vonalában, korábban elhalasztásra kerülő bajnokik azonban mindhárom csoportban maradtak a mostani szombatra és vasárnapra. Lássuk, mire számítunk az érintett találkozók kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés, 2023. november 25. (szombat), 13.00:

Cered VSE-Zagyvarónai SE

Nem mindennapi érdekességet szolgáltat ennek az ütközetnek, hogy egy héttel ezelőtt is összefutottak az érintettek, akkor fordított szereposztásban a szombati vendéglátók örülhettek idegenben. Ennél rövidebb időn belül nem vághatnának vissza az említett fiaskó miatt a zagyvarónaiak, ez az ambíció azonban nem éppen tűnik könnyedén kivitelezhetőnek. Mérget vehetünk rá, a házigazdák otthonukban is szeretnének minél simábban nyerni, amennyiben pedig jó napot fognak, össze is jöhet egy újabb győzelem Horváth Jenő eléggé változatos idényt felvonultató alakulata számára. A látogatók jelenleg a tabella utolsó előtti helyét foglalják el, egy esetleges hárompontos küldetés révén egyet előre tudnának lépni, a másik oldal gyakorlatilag bebetonozta magát az ötödik pozícióba. Úgy véljük, otthonukban egyértelműen közelebb lehetnek az üdvösséghez a cerediek, bár ellenfelük szeretne revánsot venni, megsüvegelendő tettként jegyezhetnénk fel, ha előhúznának egy meglepetést a cilinderből.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés, 2023. november 26. (vasárnap), 13.00:

Kazár KSE-Somos VSE

Idegenbeli túrával int búcsút az őszi idénynek a mezőnyt hibátlan mérleggel vezető éllovas. A házigazdák bravúros döntetlennel melegítettek, Kovács Gyula csapata pedig ezúttal is rácáfolna a papírformára. Ez a törekvés persze finoman szólva sem tűnik könnyűnek, egyértelmű esélyesként tekinthetünk a makulátlan mutatóval bíró látogatókra, akik legjobb arcukkal előrukkolva ezúttal sem ismerhetnek pardont. Egyébként, amennyiben valamilyen úton-módon nyerni tudnának a kazáriak, a dobogó legalsó fokán telelnének, így külön motivációval léphetnek pályára, ha az nem volna elég, hogy elcsíphetik az aranyérem legfőbb várományosát. Az otthonuk által kölcsönzendő előnyökben bízhatnak igazán a hazaiak, amúgy minden más érdemi tényező a somosiak újabb sikerét vetíti előre, akik ezzel együtt semmiképpen nem intézhetik el egy laza kézlegyintéssel a másik oldalt, mert ez esetben akár kellemetlen élményekkel is gyarapodhatnak és akkor oda a százszázalékos első félévnek.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés, 2023. november 26. (vasárnap), 13.00:

Nógrádsipek SE-Borsosberény SE

Toronymagas favoritként tekinthetünk a táblázaton előrébb fellelhető hazaiakra, a mezőny sajátossága, hogy bár csupán két pozíció választja el egymástól a feleket, pontszámban már jóval komolyabb a különbség. Így nyugodt szívvel megállapítható, elvileg nem hibázhat Kelecsényi Gábor társulata. A borsosberényiek ellenfelük ki nem állása miatt ajándékpontokhoz jutottak a mögöttünk hagyott körben, amennyiben viszont a pályán bemutatott sorozatukat nézzük, legutóbbi hat fellépésükön rendre kikaptak. Lenne tehát mit kijavítaniuk, reálisan nézve azonban, erre a forgatókönyvre nem most vasárnap kerül sor. A házigazdák egy győzelem segítségével még látótávolságon belülről szemlélnék a dobogó legalsó fokát a téli időszakban, így nem mindegy, behúzzák-e a kötelezőt. Fel kell kötniük a gatyát a vendégeknek, kalapemelést érdemlő cselekedetként jegyezhetnénk fel, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni acélosabbnak tetsző ellenfelüket.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés, 2023. november 26. (vasárnap), 13.00:

Egyházasdengeleg FE-Romhány KSE

Ennek a párosításnak is adott a kimagasló esélyese, elvileg nem botolhatnak meg az őszi elsőségért ringbe szálló romhányiak. Bár korábban úgy nézett ki, megtáltosodtak a fokozatosan fejlődő hazaiak, az előző körben sokkoló vereséget szenvedtek a sereghajtóval szemben. Lenne tehát honnan felállniuk a házigazdáknak, nagy valószínűséggel viszont nem a bajnokság egyik legerősebb csapatával szemben térnek vissza a helyes ösvényre, nincs benne a levegőben egy ilyen jellegű feltámadás. A látogatók kiütéses diadallal hangoltak, zsinórban nyolc győzelemnél jár Bencsik Emil brigádja. Az aranyéremre hajtó gárda soros célja a napnál is világosabb, minél simább sikerre szert tenni, ami egyúttal listavezető titulust érne a téli pihenőre. A ‘dengelegiek pusztán a saját játékterükbe kapaszkodhatnak bele, amúgy kisebbfajta csodának bizonyulna, ha meg tudnák lepni a jóval erősebbnek tűnő másik oldalt, rendkívül nehéz próbatétel elébe néz Berkes Balázs együttese.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzés, 2023. november 26. (vasárnap), 13.00:

Kétbodony SE-Keszegi SE

Ezen mérkőzést megelőzően is kellő nyugalommal tudjuk több sansszal felruházni az egyik résztvevőt, nevezetesen a minél szebben csillogó medáliáért iparkodó hazaiakat, akiknek így vagy úgy, de be kell húzniuk ezt a csörtét. A súlyos fiaskóval melegítő keszegiek nincsenek jó passzban, igen csak össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy képesek legyenek felvenni a versenyt az acélosabbnak kinéző ellenlábasukkal. A kétbodonyiak négy eredményes manőverrel hangoltak, és bár az előző két fordulóban nagy csatában szerezték meg a pontokat, a lényeg, hogy nem botoltak meg. A házigazdák egy újabb győzelme azt jelentené, hogy legrosszabb esetben a dobogó középső fokát birtokolva mennek pihenni, ahhoz kisebbfajta csodára volna szükség, hogy még előrébb lépjenek vasárnap. Enyhén mondva sem sorakoztatható fel érdemi érv a vendégek mellett, kijelenthető, hogy a kezdősípszó előtt egyértelműen a másik oldalnak áll a zászló, illene diadalmaskodnia Bartyik Róbert csapatának.