2024.05.27.

A hétvége embere: Nagy Zsolt

Triplával segítette remek diadalhoz csapatát a Bánk-Dalnoki Akadémiát felülmúló Pásztó csatára. 

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizennegyedik köre után a Pásztót erősítő Nagy Zsolt mellett tettük le a voksunkat, aki triplával vezette győzelemre a Bánk-Dalnoki Akadémia ellen négy hármas diadalt arató együttesét. Most pedig jöjjön a remek produkcióval előrukkoló támadóval készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a legutóbbi bravúrra?

– Köszönöm, hogy engem választottak – vágott bele Nagy Zsolt. Tudtuk, hogy egy jó csapat ellen fogunk játszani, de mindenki elszánt volt és koncentrált. Tisztában voltunk vele, hogy fontos és egyben nehéz meccsnek ígérkezik, viszont ha mindenki hozza, amit tud, jó játékkal nyerhetünk. Az elejétől kezdve szervezetten futballoztunk, és próbáltunk focizni, sikerült is megszereznünk a vezetést. Egy pontrúgást végeztünk el, amit „Dori” kiválóan lőtt be és sikerült beleérnem. Ezután is jól fociztunk, de sajnos aztán a Bánk kiegyenlített, azonban nem adtuk fel, mentünk előre. Tari Rault faultolták, így tizenegyest kaptunk, amit „Dori” kíméletlenül bevert, pont oda, ahova a kapus mutatott neki, hogy rúgja. Így vezetéssel mentünk a szünetre. A második félidő első percében jobb oldalról kaptam egy beívelt labdát Raultól, megelőztem a védőt, eltoltam a labdát, és körülbelül olyan húsz méterről elrúgtam, ami a kapufáról csapódott be. Így már kettővel vezettünk a második félidő elején. Onnantól is jól játszottunk, de a Bánk faragott hátrányából, viszont egy góllal még mindig mentünk. Az ellenfél felzárkózása után pár perccel kaptam egy labdát bal oldalt, amivel elmentem és ballal berúgtam. Nem sok idő telt el és már megint kettő volt közte. Ekkor már négy kettőre vezettünk. Majd sikerült még egyet lőniük a házigazdáknak. Négy három volt az állás a javunkra, innentől már az eredmény nem változott, és nyerünk, a nagyon jó erőkből álló és szimpatikus bánki csapat ellen. Szép győzelem volt.

– Minek lehetett köszönhető ez a szép skalpszerzés?

– Mindenki tudta, hogy lényeges a végkimenetel szempontjából ez a mérkőzés, ezért nyernünk kell. „Smelo” bízott bennünk, mi is hittünk magukban, igazából ez egy jó társaság, mind csapaton belül és azon kívül. Úgy érzem, egyre jobban egyben van a csapat, közös a célunk, szeretünk focizni, és azt érzem, hogy most már egyre inkább alakulunk! Bízzunk benne, még ennél is jobb lesz!

– Kijelenthető, hogy mesterhármasával főletéteményese volt a győzelemnek. Miből kifolyólag jött ki éppen most a lépés?

– Már játszottak pár meccset a bajnokságból, mikor csatlakoztam a csapathoz. Sajnos nem igazán voltam jól mostanában egészségügyi okok miatt, fogytam is huszonhét kilót, így sajnos erőben nagyon visszaestem, de folyamatosan bíznak bennem a csapat részéről. Az elején is, mikor csatlakoztam, és most is ugyanúgy, ez jól esik. Kicsit utolértem magam erőben, de azért van még bőven dolgozni az erőnléten, így remélem, a játékom is csak egyre jobb lesz. Szerencsére sikerült jól teljesítenem, de a legfontosabb, hogy győzött a Pásztó!

– Miért döntött úgy a nyáron, hogy mostani egyesületénél folytatja?

– Egy nagyon jó barátom igazolt a klubhoz, „Tutu”. Ez volt az egyik fő ok, a másik pedig „Smelo” személye. Egy új edzővel vágtak neki a szezonnak, akit tisztelek, emberi tulajdonságai miatt, és ez a legfontosabb a futballban számomra, hogy megmaradjon az emberség és a kölcsönös tisztelet, főleg megye egyben, Megkerestek és szívesen elfogadtam a felkérést, amit nem bántam meg, hiszen egy nagyon jó társaság van kialakulóban, de ami fontosabb, nagyon jó srácok. Az elnök úr és más vezetők is, szeretettel vártak, fogadtak, bíztak bennem, ami a mai napig igazán jól esik. Úgy érzem, rendesen megismertek, befogadtak, és számítanak rám. Szóval jó döntést hoztam!

– Mi a véleménye csapata őszi idényéről?

– Rettentő nehéz sorsolással indult a szezon a Pásztó részére. A Mohora, a ‘Lapujtő és a Bánk, akikkel már játszottunk még egy kört, így az ötödik helyen zártuk az eddigi szakaszt. Elégedett vagyok a csapattal, persze jobbra fogunk törekedni a jövőben, de szerintem szépen helyt álltunk, úgy, hogy már kétszer találkoztunk az előbb említett három gárdával. Míg riválisainknak még szembe kell nézniük velük vagy esetleg egymással. Bízunk a legjobbakban pásztói szempontból. Szeretnénk a klubnak örömöt szerezni és bekerülni a felsőházi rájátszásba, ahol remélem, éremmel tudnánk büszkévé tenni a helyi focit. Ezt sajnos már rég érte el a klub, de bízunk magunkban és egymásban. Ez a legfontosabb! Mindent meg fogunk tenni, hogy a város büszke legyen a futballcsapatunkra!

– Szombaton éppen volt csapatát, az Építők együttesét fogadják a Vármegyei Kupa harmadik körében.

– Csak győzelmet várok a csapattól és nagy küzdést, hogy jól zárjuk az év utolsó meccsét. Meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek és nyerni!

– Aztán mivel tölti majd a téli szünetet?

– Pihenésképpen ugyanúgy a labdáé lesz a főszerep, teremfoci, teremfoci, teremfoci… Remélem, minél több tornára sikerül eljutnom, és élvezhetem, amit szeretek, futballozhatok.