2024.06.24.

Kiütéssel győzött az Ecseg

Esélye sem volt a tíz gólt beszedő Felsőtoldnak. 

Múlt vasárnap Felsőtoldon tette tiszteletét az Ecseg a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának harmadik fordulójában. Nem soktat teketóriáztak a toronymagas favoritnak számító vendégek, akik negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert. Az első félidő derekáig még háromszor köszöntek be a látogatók, és ugyan ezt követően szépítettek a hazaiak, az utolsó szó a másik oldalé volt a szünet előtt. A fordulás után még négy alkalommal tudtak eredményesek lenni az ecsegiek, akik így végül kiütéses, tíz egyes sikert jegyezhettek fel.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Ecseg SE 1-10 (1-6)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Homoki G.)

Felsőtoldi Cserhát TSE: Szőke – Szentgyörgyi, Balázs S. (Német, 29.)(Mosó, 56.), Molnár M., Sáfi – Váradi (Harján, 51.), Nyirjei, Hucskó, Molnár Á. – Oláh A., Nagy I. (Horváth M., 73.). Játékos-edző: Nyirjei András.

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Gaál, Horváth G., Burbiczki – Zsiga (Mihalik K., 71.), Moravcsik D., Mihalik R. (Baranyi M., 33.), Mihalik J. – Ökrös, Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Gól: Hucskó (30.), ill. Mihalik Sz. (9., 62., 75., 84.), Mihalik R. (15.), Ökrös Sz. (18., 36.), Mihalik J. (20.), Zsiga (28.), Baranyi M. (56.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Nyirjei András: – Nem egyszerű bármit is mondani egy ilyen meccs után… Talán elég ránézni az eredményre. Könnyedén átrohantak, átjátszottak minket. Az egész csapatvédekezés sehogy sem működik. Valamit sürgősen ki kell találni, mert az eddigi találkozók alapján – a kupameccsel együtt négy mérkőzés – kapunk huszonkilenc gólt… Ez beszédes adat. Sajnos azt kell mondjam, még ilyen arányban is megérdemelt a vendég ecsegiek győzelme, amihez csak gratulálni tudok! Mindezek ellenére fel kell állni a padlóról, nem szabad, hogy benne maradjon a fejekben ez a nagy vereség.

Moravcsik Ferenc: – Egy igen sima mérkőzés volt. Nem ismertem az ellenfelet, mert ahogy láttam, elég sok embert igazoltak. Annyi ismeretlen arc volt közöttük, hogy a bemelegítésnél azt mondtam a fiúknak, komolyan kell venni a meccset, mert teljesen átformálódott a felsőtoldi csapat. Aztán, amikor elkezdődött az összecsapás, már nem is volt kérdés. Rögtön az elején bebiztosítottuk a győzelmet. Megérdemelten nyertünk. Az az igazság, elég statikus játékosokból álltak a hazaiak. Számoltam, az első húsz percben húsz egy volt a szabálytalanságok aránya az ellenfél javára. A fürge embereink után nyúltak, mert nem bírták elérni őket. Szerintem még nagyobb arányú is lehetett volna a sikerünk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki. Főleg „Szebi”, aki egymaga lőhetett volna tízet, ha akar, de nem úgy alakult a dolog. Azt gondolom, nem egy súlycsoport volt a két gárda. Most jönnek a nehéz a mérkőzések. Sorban a Cered, a Nógrádmegyer, aztán a Somos. Ezek lesznek az igazi erőpróbák. A mostani találkozót nem mondhattuk annak. Még az ilyen arányú eredmény is kecsegtető volt a Felsőtold számára. További sok sikert a házigazdáknak! Próbálják egyben tartani csapatukat, az a lényeg, hogy legalább van a településükön futball! Mi pedig megyünk tovább, a következő hetekben mérettetjük meg igazán magunkat. 

A bajnokság aktuális állása: