2024.05.26.

Újra pontot tudott szerezni az Egyházasdengeleg

Ráadásul nem sokon múlott, hogy győzelemmel záruljon a házigazdák Keszeg elleni bajnokija.

Vasárnap Egyházasdengelegen volt jelenése a Keszegnek a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizenegyedik fordulójában. Az első félidőben nem volt nagy különbség a csapatok között, mindkét oldalon akadt kisebb-nagyobb lehetőség, de gól sem itt-sem ott nem esett. A második felvonásban aktívabbá váltak a felek, ziccerekig is eljutottak a gárdák, de sehogy sem voltak képesek túljárni az ellenfél kapusának eszén. Ezen a meccsen a két hálóőr volt középpontban, egyik társulat sem tudott betalálni, így nulla nullás döntetlennel fejeződött be a csörte.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 11. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Keszegi SE 0-0

Vezette: Urbán V. P. (Szász K.)

Egyházasdengeleg FE: Mlinárcsek Z. – Báthy, Hajdu A., Bacskai, Czindrity (Pete, 48.) – Bakonyi, Liptai, Szarvas (Szűcs,. 46.), Jakus – Fűrész, Hajdu N. Edző: Berkes Balázs.

Keszegi SE: Rojkovics – Mezei, Durucz, Bíró, Pistyúr (Cseri, 60.) – Belencsák, Burai (Petuker, 84.), Marozsán, Bujtár – Varga G., Muszta. Játékos-edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Szarvas, ill. Pistyúr, Bujtár

Jók: az egész csapat, ill. Rojkovics (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Berkes Balázs: – Újabb küzdelmes, hajtós mérkőzésen vagyunk túl. Remek teljesítményt nyújtottak a játékosok, csak a góllövéssel álltunk hadilábon. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei (talán nekünk egy kicsit több), de ezek kimaradtak, végül a látottak alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Cseri Kornél: – Azt hiszem, hogy ez a meccs joggal pályázik a „kihagyott helyzetek mérkőzése” címre. Vannak napok, amikor napestig játszhatnánk, akkor sem sikerülne gólt szerezni. Ez a mai ilyen volt… Az első félidőben még viszonylag ritkábban forogtak veszélyben a kapuk, bár már ott is volt ziccerünk, a hazaiak jónéhány veszélyes távolabbi lövéssel tesztelték a kapusunkat. A félidőben érezhető volt a csalódottság a fiúkon, de ennek ellenére úgy álltunk bele a második játékrészre, ahogy kell! Az első pillanattól dominánsan léptünk fel és érezhető volt, hogy kitesszük a szívünket a győzelemért. Sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de egyszerűen képtelenek voltunk bárhonnan kaput találni.. Ahogy telt az idő, úgy hajtotta az akarat a srácokat és borult fel minden taktikai felállás, gyakorlatilag tíz emberrel támadtunk a győzelemért, és ekkor már számos alkalommal az ellenfelünk egy az egyben vezethette a labdát a kapusunkra, aki viszont a szezon védéseit mutatta be! Én úgy gondolom, hogy ennek és a akaratunknak köszönhetően ma nem két pontot vesztettünk, hanem egy pontot szereztünk! Vannak ilyen mérkőzések egy csapat életében, amik bár csalódáskeltő eredményt tükröznek, ugyanakkor sokkal erősebbé is tehetnek!

A bajnokság aktuális állása: