2024.04.22.

Parádés fordítással nyert a Bercel

Hiába vezetett két góllal a Keszeg, feltámadt Berta János csapata.

Vasárnap a Keszeget fogadta a Bercel a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjának tizenhatodik fordulójában. Remekül kezdtek a vendégek, pár perc alatt beköszöntek, majd az első negyedóra után megduplázták előnyüket. A szünetig nem tudtak szépíteni a házigazdák, a fordulás után viszont büntetőből faragtak a hátrányból. Mentek tovább a hazaiak, majd az utolsó húsz perchez érve egy újabb tizenegyes által jött az egalizálás. Már-már úgy tűnt, remi lesz a remek csata vége, amikor az utolsó pillanatokban, a 93. minutumban Turi érkezett és segítette három kettes sikerhez a parádés fordítással előrukkoló együttesét.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 16. forduló:

Bercel KSK-Keszegi SE 3-2 (0-2)

Vezette: Szeles P. (Mércse L., Nánási E.)

Bercel KSK: Kovács R. – Jakus, Jekkel, Berta, Szklevan – Bagyal, Makkai (Oláh M., 83.), Szilfai (Káplár, 75.), Dávid L. – Terman (Danyi, 72.), Turi. Játékos-edző: Berta János.

Keszegi SE: Rojkovics – Miklián, Durucz (Babinszki, 83.), Kovács L., Mezei (Pistyúr, 58.) – Veres, Marozsán, Varga G., Terjék – Belencsák, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Berta, Dávid L., Jekkel, Turi, ill. Durucz, Belencsák, Varga G.

Gól: Terman (48., 70.), Turi (93.), ill. Veres (7.), Miklián (18.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Berta János:Döcögősen kezdtünk, valahogy semmi nem akart összejönni. Nagyon hamar kaptunk is két gólt, mintha megbosszulták volna magukat a kimaradt helyzetek. Nehezen, de azért küzdött tovább mindenki. Érezhető volt, hogy mindkét félen nagy a nyomás, győzelemért jött mindenki. Ez a meccs tempóján is megmutatkozott. Rengeteg helyzet adódott, de a hálóba nem találtunk. A szünetben nagyon fel kellett rázni magunkat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy senki nem adta fel, szinte újjászületve lépett fel a csapat. Aztán a heves játék tizenegyeseket is „termett”. Így két büntetőt rúgtunk, ami az egyenlítésre volt elég. A hosszabbítás pedig végre meghozta az akciógólt is, így diadallal zártuk a mérkőzést. Hiszem, hogy ez a csapat most olyan oldalát mutattam meg, amire méltán lehetünk büszkék. Ezzel a mentalitással szeretnénk folytatni. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást, az ellenfélnek pedig a jó meccset!

Cseri Kornél: Egy jó iramú, változatos mérkőzésen maradtunk alul az utolsó pillanatban. Sajnos a kétarcúságunkat egyelőre nem tudjuk levetkőzni. Nagyszerűen álltunk bele a meccsbe, elszántak, harcosak, és eredményesek voltunk az első játékrészben, ám sajnos a szünetben az öltözőben maradtunk. Szinte a középkezdésből összehoztunk egy felesleges tizenegyest az ellenfélnek, amivel visszaadtuk a reményt nekik. Onnantól jobbára ők domináltak, ugyanakkor továbbra sem engedtük, hogy helyzetbe kerüljenek, egész addig, amíg nem segítettük ki őket egy újabb büntetővel. Ennek ellenére nem omlottunk össze, és büszke is vagyok a srácokra, mert ezek után is győzni szerettünk volna, ám látszódott, hogy elfáradtunk fejben és testben egyaránt, az utolsó pillanatban pedig egy kontrából megszerezték a berceliek a győztes találatot. Összességében talán a döntetlen egy reális eredmény lett volna, de ez ma így sikerült. Gratulálok ellenfelünknek, mert nagyot küzdöttek, de a saját csapatomat is nagy dicséret illeti, mert megmutatták, hogy milyen szinten is tudunk focizni, csak el kell érni, hogy ezt kiegyensúlyozottan, két félidőn keresztül tegyük.

A bajnokság aktuális állása: