2024.05.26.

Teljesíthető feladatok várnak az élbolyra a vármegyei másodosztályban

Varsányban sem lassítana az élre lépő Vizslás, a Karancslapujtő II-höz látogat a Rimóc, nem hibázna a Szügy és a BSE.

A mostani hétvégén a hetedik kört bonyolítják le vármegyénk második vonalában. Hat meccset rendeznek meg szombaton, egy csörte marad vasárnapra. Nézzük meg, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 13.00:

Karancslapujtő KSE II-Rimóc SE

Idegenben folytatja az idényt az évad eddigi meglepetésgárdája, csak csupa pozitív jelzővel illethetjük az újoncként eddig szárnyaló rimóciak ez idáig bemutatott szereplését. A házigazdák változatosan lépegettek a mögöttünk hagyott hetekben, úgy tűnik, masszív középcsapatként jellemezhetjük Szőrös Krisztián garnitúráját. A ‘lapujtőiek vereséggel melegítettek, lenne tehát mit kijavítaniuk, érzésünk szerint pedig nem is fogják olcsón adni a bőrüket, éppen ellenkezőleg, egy kiemelkedő diadallal hívnák fel magukra a figyelmet. A látogatók a korábbi veretlen éllovast múlták felül az előző körben, önbizalom terén tehát kiválóan festhet Fábián Róbert együttese, már csak az a kérdés, meddig fog kitartani ez a remek tendencia. Mostani fellépésük előtt egy kicsivel több sansszal illetnénk a vendégeket, mérget viszont nem mernénk venni sikerükre, legjobb arcukkal előrukkolva ugyanis képesek lehetnek egy jó eredmény elérésére a nem feltartott kezekkel ringbe szálló hazaiak.

Szügy SE-Balassagyarmati SC

Egyértelmű favoritként tekinthetünk az előző két fordulóban papírforma sikereket elkönyvelő hazaiakra, elvileg ezúttal sem hibázhat Koplányi Örs brigádja. A mezőny második felében fellelhető látogatók nem tudtak nyerni az elmúlt két erőpróbájukon, hiába a rengeteg helyzet, mindössze egy pontig jutott Babcsán Tibor alakulata. Most sem számíthatnak könnyed menetre a balassagyarmatiak, komoly bravúrként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák lepni az acélosabbnak tetsző másik oldalt. A címvédő szügyiek ismét minél fényesebb éremben gondolkodnak, amire komoly sansz is mutatkozik, ehhez azonban az ilyen jellegű fellépéseiken nem ismerhetnek pardont. A mérkőzés lefolyása kapcsán sok múlhat azon, mikor tudnak betalálni először a házigazdák, ha korán, akár egy simább sikert is előhúzhatnak a cilinderből. Kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha nem üres kezekkel fejeznék be a meccset, fel kell kötniük a gatyát.

Vármegyei II. osztály, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 16.00:

Balassagyarmati VSE-Tari SZE

A forduló legegyértelműbbnek kinéző meccsének veselkedhetnek neki a résztvevők, nem megbántva a hétről hétre lelkesen futballozó vendégeket, pusztán az lehet kérdés, milyen különbséggel győzedelmeskednek a balassagyarmati fiatalok. Ráadásul még inkább hajthatja a tűz a dobogón minél feljebb vágyódó házigazdákat, hiszen a mögöttünk hagyott körben egyrészt elszenvedték első bajnoki vereségüket, másfelől pedig emiatt le is csúsztak a listavezető pozícióból. Ezúttal minden más lesz, nem lennénk a tariak helyében… A látogatók még nem tudtak pontot szerezni az idény már lepergő részében, ugyan az igyekezetükre nem lehet panasz, még várniuk kell arra, hogy megtörjék a jeget, szombaton az esélytelenek teljes nyugalmával kelhetnek útra. Nem tudjuk elképzelni, hogy bedőljön a papírforma, kellő odafigyeléssel egy nagyon sima sikert is letehetnek az asztalra a búfelejtésre készülő hazaiak.

Mihálygerge SE-Mátraterenye SE

A forduló legkeményebbnek ígérkező találkozónak vágnak neki az érintettek, egy ízig-vérig háromesélyes csörte előtt állunk, ahol tényleg bármi megtörténhet. Az elmúlt két hétvégén kapott gól nélkül nyerni tudó hazaiak lelkiállapot terén rendben vannak, mennének is tovább megkezdett útjukon, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a tőlük éppen egy ponttal lemaradó látogatóknak is. Közvetlenül a dobogó alatt elhelyezkedő csapatok néznek farkasszemet, a tét pedig az lehet, hogy melyikük követheti látótávolságon belülről a táblázat legtetején helyet foglalókat, szóval nem mindegy, milyen végkifejlettel ér véget az ütközet. A számukra ismerős környezet a mihálygergeiek malmára hajthatja a vizet, de legjobb arcukat elővéve akár még át is hidalhatják ezt a tényezőt a ‘terenyeiek, akik vélhetően csupán egy újabb sikerben gondolkodnak. Harcos, férfias csatározásra van kilátás, ami előtt nincs igazi favorit.

Karancsaljai MSE-Karancsberényi VSFC

Ellentétes mutatóval hangoló csapatok viaskodásáról szólhat ez a párosítás. A házigazdák csúnya pofonba szaladtak bele az előző fordulóban, ezzel szemben a vendégek három vereség után végre győzedelmeskedtek legutóbbi küldetésükön. Ezzel együtt, az az érzésünk, hogy megegyező sansszal ruházhatjuk fel a térségi rangadó résztvevőit a csörtét megelőzően, ki-ki meccsnek tűnik ez a mérkőzés. A karancsaljaiak korábban már tanúbizonyságot tettek róla, hogy lelkesedésük konkrét eredménnyel is párosulhat, hasonló alázattal ismét képesek lehetnek egy pozitív végkifejletre. A szebb folytatásban reménykedő látogatók egészen biztosan a három pont megszerzését tűzik ki zászlajukra, jó napot kifogva révbe is érhetnek, de könnyű menetre nem számíthatnak. Otthonukban felvehetik a kesztyűt a hazaiak, kiegyenlített birkózásnak nézünk elébe, a labda útjára indulását megelőzően sem ide, sem oda nem tudunk egyértelműen bökni.

Nagylóc SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Az elmúlt időszakban nem túl veretesen teljesítő gárdák csapnak össze ezen az ugyancsak változatosnak ígérkező mérkőzésen. Sok tényező közös a társulatokban. Mindketten a mezőny hátsó fertályában cövekelnek, egyaránt négy-négy ponttal. Szintén azonos statisztika, hogy az előző három fellépésükön kikaptak. Szóval ráférne már a sikerélmény az érintettekre. Nagy talány, melyik csapat lesz képes arra, hogy felülkerekedjen a másikon. Egy tipikusan olyan párharcra számítunk, ahol az ismerősebb játéktér lehet perdöntő, ezt a tényezőt kihasználhatjuk a nagylóciak. A vendégek kapcsán fontos információ, hogy az előző forduló után lemondó Pál-Balázs Tamás helyét Verebélyi László vette át, az együttest korábban már irányító tréner szombaton tér vissza a kispadra. Nem lesz könnyű dolga, fel kell ráznia övéit, de még az is lehet, jól jönnek az új impulzusok ezen az abszolút kiegyenlítettnek tűnő ütközetben.

Vármegyei II. osztály, 7. forduló, 2023. október 1. (vasárnap), 16.00:

Varsány SE-Vizslási SE

Egy bajnokit bonyolítanak le a hét utolsó napján, ami előtt ugyan adott az egyértelmű favorit, azért nem árt résen lennie Bujtár Tamás legénységének. A vizslásiak suttyomban felléptek a táblázat legelső helyére, ahonnan terveik szerint már nem is mozdulnának el, persze a végelszámolásig még rengeteg víz lefolyik a Dunán. A hazaiak döntetlennel hangoltak, örömükre ismét pontot tudtak gyűjteni, azonban immáron négy meccs óta nyeretlenek. Lenne tehát honnan felállnia Báránkó Gábor garnitúrájának, az azonban tuti, nem mindennapi bravúr volna, ha éppen most jönne össze a remélt feltámadás. A varsányiak csupán az otthonukba kapaszkodhatnak bele, és ugyan ez a tényező szemszögükből finoman szólva sem elhanyagolható, mégis ki szabad jelenteni, favoritként kelhetnek útra a látogatók, akik nemes ambícióik érdekében nem hibázhatnak, akár simább, akár nehezebb kerete között, de sikerrel kell venniük ezt az akadályt.