2024.06.14.

Jöhet a hetedik forduló a vármegyei egyben

Szécsényben sem lassítana a Karancslapujtő, Berkenyén hozná a kötelezőt az Érsekvadkert, Mohorára látogat a Bánk-Dalnoki Akadémia.

A mostani hétvégén a hetedik fordulót rendezik meg vármegyénk élvonalának aktuális kiírásában. Mindegyik meccsre szombaton kerül sor. Nézzük meg, mire számítunk a soros mérkőzések kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 16.00:

Szécsény VSE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Ahogy a mögöttünk hagyott hetekben rendszeresen, ezúttal is egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a bombaformában lévő, eddigi mind a hét bajnokijukat behúzó vendégek, akik hibátlan mérleggel vezetik a mezőnyt. A hazaiak fájó vereséggel hangoltak, ráadásul duplán is bosszankodhattak, mert piros lap miatt elvesztették egyik legjobbjukat. Ugyan a házigazdák is sejthetik, hogy elsősorban a tisztes helytállásban reménykedhetnek, számukra ismerős környezetben nem szeretnék olcsón adni a bőrüket, ne feledjük, két körrel ezelőtt tíz emberrel aratott szép diadalt Tőzsér Zsolt brigádja. A dörzsölt szakember a garancia arra, hogy ezúttal is apait-anyait beleadnak majd a szécsényiek, ezzel együtt, komoly fordulatnak minősülne, ha tenné zsebre mindhárom pontot a másik oldal, kellő odafigyeléssel pedig egy újabb könnyedebb sikert is elkönyvelhet Szabó Gábor menetelő alakulata.

Berkenye SE-Érsekvadkert SE

Ez a találkozó talán még az imént kivesézett párharcnál is egyoldalúbbnak ígérkezik. Elvileg csak az lehet kérdés, hány góllal nyernek az éllovashoz hasonlóan százszázalékos és ugyancsak nagy lendületben masírozó vendégek. A házigazdák még nem tudtak pontot szerezni ebben az évadban, és bár egy-két alkalommal már pislákolt a fény az alagút végén, végül nem tudta túllépni saját árnyékát a megtépázott önbizalmú sereghajtó. Az eddig látott mutatókból kiindulva, kisebbfajta csoda volna, ha éppen most támadnának fel a berkenyeiek, a dolgok jelenlegi állása szerint, nincs egy súlycsoportban a két együttes. A látogatók minél fényesebb éremért hajtanak, titkon a bajnoki címben bíznak, szemszögükből semmiképpen nem férne bele semmilyen botlás a rangadók előtt. Hozni kell a kötelezőt Nyikos József garnitúrájának, jókora kalapemeléssel illethetnénk a hazaiakat, ha képesek volnának egy meglepetésre.

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia

A közelmúltban felvonultatott produkciók alapján, ezen párosítást megelőzően is több sansszal tudjuk felruházni az egyik résztvevőt, nevezetesen az immáron Szász Jenő által irányított vendégeket, nyilván nem a véletlen műve az előző hétvégén újabb fontos sikert elérő gárda eddigi veretlen mutatója. Ettől függetlenül az a gyanúnk, nem fogják olcsón adni a bőrüket a mohoraiak, akik ugyan az előző két körben úgy kaptak ki, hogy még gólt sem lőttek, most már visszatérnének a helyes ösvényre. Minden azon múlhat, össze tudják-e kapni magukat a házigazdák, amennyiben igen, méltó riválisnak bizonyulhatnak, ellenkező esetben azonban ismét fejet kell hajtaniuk. A látogatók valamilyen színű medáliában gondolkodnak, lehetőleg a legszebben csillogóbban, ambícióik elérése érdekében lényeges volna, hogy ne maradjanak pont nélkül, egy hangyányival esélyesnek is tekinthetők, de nem számíthatnak könnyed menetre.

Pásztó SK-Héhalom SE

Lelkiállapot terén perpillanat jól festő társulatok ugorhatnak egymásnak ebben a párosításban. Mindkét oldal győzelemmel melegített, a hazaiak kissé leszakadva követik a dobogósokat, míg a látogatók egyelőre még a mezőny hátsó fertályában tanyáznak. A vendégek szemszögéből vízválasztóként is jellemezhetjük ezt a regionális csörtét, egy esetleges győzelem segítségével felzárkózna mostani vetélytársa nyakára az érintett társaság, egy vereség viszont azt jelentené, hogy maximum a masszív középcsapat titulusért versenyezhet a későbbiekben Berkes László legénysége. A pásztóiak elképzelése egyértelmű, saját pályájukon nyerni akarnak, maximális fordulatszámon pörögve, elszánt edzőjük irányításával pedig learathatják igyekezetük gyümölcsét. Nem várunk sima meccset, de azért, ha nem is sokkal, a kezdősípszót megelőzően egy árnyalatnyival több eséllyel illethetnénk a házigazdákat, legjobb arcukat bemutatva viszont tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban a héhalmiak.

Építők KC-Diósjenő SE

Igen csak felemás mutatókat maguk mögött tudó alakulatok fognak összecsapni ezen a mérkőzésen. A házigazdák három sikerrel indították az idényt, majd mostanra ugyanennyi számú vereséget könyvelhettek el zsinórban, hozzá kell tenni, rendre a bajnoki címre törő ellenfelektől kapott ki Csatlós Tamás társulata. A diósjenőiek ez idáig kétszer tudtak nyerni, három fiaskót követően kiütötték riválisukat a mögöttünk hagyott körben. Lelkiállapot terén tehát jelenleg jobban nézhetnek ki a vendégek, vélhetően azonban fel kell kötniük a gatyát, ha ezúttal szeretnének elérni egy jó eredményt. Arra mérget vehetünk, a salgótarjániak csak a javításra gondolnak, ezért meg is tesznek majd mindent, az elszántsággal biztosan nem lesz baj. Otthonukban favoritként jelöljük meg a hazaiakat, de azért nem írnánk le a nyugat-nógrádiakat sem, apait-anyait beleadva, felvehetik a kesztyűt és folytathatják az egységek gyűjtögetését.

Szendehely FC-Bátonyterenyei TC

A pontvadászat második felében megtalálható csapatok néznek egymással farkasszemet ebben a csörtében. Mérget vehetünk rá, hogy a jelenleg négy pontot birtokló, a táblázaton most már feljebb vágyódó hazaiak saját játékterükön mindenáron nyerni akarnak, legjobb arcukat bemutatva pedig képesek is lehetnek erre. Ehhez lesz egy-két határozott szavuk a bátonyiaknak is, akik sima vereséggel hangoltak, korábban viszont egymás után kétszer is diadalmaskodtak, mely teljesítményekre alapozhatnak a jövőben. Lászlók János együttese is szeretné kijavítani a legutóbbi fiaskót, legjobb énjüket bemutatva talán lehet is keresnivalójuk a látogatóknak, mindent összevetve azonban úgy véljük, inkább a nyugat-nógrádiaknak állhat a zászló. Ezen a meccsen sokat nyomhat a latba az ismerősebb környezet, ezt az adalékot meglovagolhatja Kovács Imre legénysége, közelebb lehetnek az üdvösséghez a hazaiak.