2024.07.19.

Városi rangadóval rajtol a tavasz a vármegyei másodosztályban

A BSC a BSE-t fogadja, a Tar ellen hozná a kötelezőt a Vizslás, Karancsberénybe látogat a Rimóc.

Ezen a hétvégén a tizennegyedik fordulót bonyolítják le a vármegyei második vonal 2023/2024-es kiírásában. Öt meccset rendeznek szombaton, egy marad vasárnapra. Lássuk, mit várunk az aktuális műsor kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 14. forduló:

2024. március 16. (szombat), 12.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Mátraterenye SE

Egyértelmű esélyesként tekinthetünk a vendégekre a párharcot megelőzően, elvileg minden adott lehet számukra ahhoz, hogy begyűjtsék valamennyi pontot. A házigazdák megfogyatkoztak a téli időszakban, finoman szólva sincs egyszerű szituációban Verebélyi László. Maradjunk annyiban, már azért jár a dicséret, hogy másokkal ellentétben, nem dobta be  törölközőt a szebb napokat is megélő alakulat… A táblázatán jóval előrébb elhelyezkedő és sokkal több ponttal rendelkező ‘terenyeiek egy eredményes tavasz segítségével akár még a dobogóra is felkúszhatnak, ehhez viszont az ilyen és ehhez hasonló fellépéseiket mellébeszélés nélkül be kell húzni. A hazaiak pusztán csak a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező azt vetíti előre, hogy Berki Aladár legénysége lesz majd boldogabb a lefújáskor.

Karancsaljai MSE-Mihálygerge SE

Még egy mérkőzést rendeznek a szombati matiné időpontban, ennek a csörtének is megvan a favoritja, a papírforma szerint nem ismerhetnének pardont a mihálygergeiek, akiknek így vagy úgy, de illene nyerniük a tabellán jóval hátrébb fellelhető ellenlábasukkal szemben. A hazaiak már ki lehetnek éhezve a focira, hiszen az előző két hétvégén nem játszottak felkészülési meccset. Csicsman Tamás brigádja elsősorban abban bízhat, hogy a saját játéktér nyomhat valamit a latba, egyébként meglepetésnek minősülne, ha sikerülne megfricskázni az acélosabbnak tetsző riválist. A Zsély László vezette látogatók jobbik arcukkal előrukkolva zsebre tehetik az egységeket, joggal illethetnénk kalapemeléssel a karancsaljai alakulatot, ha bármilyen formában képes volna megcáfolni a felvázolt gondolatmenetet.

2024. március 16. (szombat), 15.00:

Vizslási SE-Tari SZE

Dávid és Góliát találkozójaként jellemezhetjük ezt a párosítást, azzal a különbséggel, hogy ezúttal valószínűleg nem a „kisebbik” fog nyerni… Az esélyek a napnál is világosabbak, elvileg csak az lehet kérdéses, hogy mennyivel nyernek a másfajta kávéháznak minősíthető házigazdák. A perpillanat sereghajtó vendégek jól sikerült edzőmérkőzéseken vannak túl, ráadásul meg tudták erősíteni keretüket, így tavasszal reális lehet az előrelépés Percze Ferenc csapata számára, most viszont tisztában kell lenni az erőviszonyokkal. A vizslásiak magasabb osztályba vágynak, nyilván nem a véletlen műve, hogy jelenleg az első helyen állnak, a tervük szerint pedig nem is akarnak már elmozdulni ebből a pozícióból. Felszabadultan várhatják a kezdősípszót a tariak, piszok nehéz dolguk lesz, a bajnokság egyik legnagyobb bravúrja volna, ha meg tudnák tréfálni a listavezetőt.

Balassagyarmati SC-Balassagyarmati VSE

A tavaszi nyitányon ez a párharc ígérkezik a legérdekesebbnek, városi rangadó keretein belül csapnak össze a felek. A táblázat nem hazudik, a vendégek sokkal előrébb tanyáznak és jóval több egységgel is rendelkeznek, mégis mérget vehetünk rá, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket az odavágón már a várakozásokra rácáfoló házigazdák. Valamelyest nyomhat a latba a „Babcsán-faktor” is, a rutinos sportember biztosan tartogat egyet s mást a tarsolyában szombat délutánra is, tuti, hogy igen csak felspannolja majd övéit. Érdekesség, hogy az ezüstérmes pozícióban lévő látogatók úgy tudtak közelebb férkőzni az éllovashoz a közelmúltban, hogy jó ideje nem léptek pályára, mivel a Nagylóc dicstelenül visszalépett, az eredmények törlődtek, így az őszi döntetlen miatt csak egy pontot kell elvenni Mátyás Zsolt csapatától, míg a listavezetőtől hármat… Az esélyek kapcsán úgy érezzük, a BSE favorit mivoltát kár tagadni, mégsem tennénk azonban rá a nyakunkat, hogy nem üres kezekkel fejezi be ezt a csörtét a BSC.

Karancsberényi VSFC-Rimóc SE

Masszív csatározásnak nézünk elébe ezen az összecsapáson, a szó szoros értelmében bármi megtörténhet, hasonló erősségűnek tűnő együttesek néznek egymással farkasszemet. A hazaiak az ötödikek, ötpontos hátrányban vannak mostani riválisukhoz képest, így amennyiben nyernének, fel tudnának zárkózni a másik oldal nyakára. Persze erről a forgatókönyvről nem akarnak hallani a győztes edzőmeccsel melegítő rimóciak, akiknek a helyzetét a zuhanyhíradó szerint „külső bomlasztás” nehezíti meg. Az a kérdés, ezen a tényezőn túl tudnak-e lépni, amennyiben igen, akár elérhetnek egy jó eredményt. Az ismerősebb környezet mindenképpen a ‘berényiek malmára fogja hajtani a vizet, ezt az adalékot meglovagolhatja Berki Krisztián legénysége. Ezzel együtt, kitartunk azon véleményünk mellett, miszerint egy teljesen nyílt viaskodással van dolgunk, ahol nagyjából azonos sansszal felvértezve húznak kesztyűt az érintettek.

2024. március 17. (vasárnap), 15.00:

Varsány SE-Karancslapujtő KSE II

A hétvége egyetlen vasárnapi találkozóját sem érezzük lefutottnak, ugyan valamelyest esélyesebbnek néznek ki a ‘lapujtőiek, garantálható, hogy apait-anyait beleadnak majd a házigazdák azért, hogy rá tudjanak cáfolni a táblázaton látható különbségekre. A látogatók jelenleg masszív középcsapatnak nevezhetők, a második félév egyik kérdése, hogy mit tartogathat a folytatás Szőrös Krisztián fiai számára. A perpillanat a mezőny hátsó fertályában fellelhető varsányiak is bíznak egy minél tekintélyesebb feljebb lépésben, már a mostani küldetés során is fontos lépést tehet Báránkó Gábor társulata. Nem elhanyagolható tényező az ismerősebb környezet, amibe bele is kapaszkodnának a hazaiak, nem számíthatnak kisasszonypartira a vendégek, akiknek a legjobb énjüket kellene bemutatniuk ahhoz, hogy móresre tanítsák vélhetően majd kellőképpen harcos és elszánt vetélytársukat.

Szabadnap: Szügy SE.