2024.07.25.

Megcáfolta az osztálykülönbséget a Vizslás

Az egy vonallal feljebb szereplő Bátonyterenyét búcsúztatta a kupából Bujtár Tamás együttese.

Szombaton a régiónk első osztályában szereplő Bátonyterenye az egy vonallal lejjebb versenyző Vizslás otthonába látogatott a Vármegyei Kupa második körében. A nyitónegyedóra lejártát követően egy büntető által tudtak előnybe kerülni a házigazdák, ezután viszont nem esett újabb találat a pihenőig, bár itt is-ott is akadt lehetőség. Az összecsapás kétharmadánál két újabb eredményes befejezéssel rukkoltak elő a hazaiak, de nem adta fel a másik oldal, két gólt is elértek a vendégek a hajrában. Így az utolsó percekre is maradtak izgalmak, de már nem tudtak egalizálni a bátonyiak, így három kettes győzelmet aratva cáfolt rá a papíron meglévő szintkülönbségre Bujtár Tamás csapata.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Vizslási SE-Bátonyterenyei TC 3-2 (1-0)

Vezette: Kis Zs. (Menczel J., Kis G. Zs.)

Vizslási SE: Kárász – Bata Gergő (Nánási, 58.), Czutor, Miklós M., Fülöp (Palkovics, 71.) – Babka (Kisbali, 71.), Tóth M. – Stark, Oláh F., Bozó (Körmöczi, 82.) – Kovács E. (Szakos, 82.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Bátonyterenyei TC: Zsignár (Kis B., 76.) – Sipkó (Szekula, 46.), Almási, Simó (Tóth G., 67.), Bakos K. – Berki Sz. (Lászlók B., 76.), Bari, Sasvári, Lenkei – Myszor, Pöstyéni. Vezetőedző: Lászlók János.

Sárga lap: Stark, Nánási, Czutor, ill. Bari, Sasvári, Bakos K., Berki Sz., Tóth G.

Gól: Tóth M. (16.), Kovács E. (63.), Fülöp (66.), ill. Myszor (84.), Almási (88.)

Jók: Oláh F., Czutor., Tóth M., Babka, Fülöp, Nánási, ill. Zsignár, Almási, Simó, Lenkei, Myszor

Bujtár Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, sokat volt nálunk a labda és jöttek is a gólszerzési lehetőségek, sajnos a döntő pillanatokban rossz döntést hoztunk. Végig nagy mezőfölényben játszottunk, és sok helyzetet dolgoztunk ki, úgy gondolom győzelmünk megérdemelt. Sajnálom, hogy az utolsó tíz percre kiengedtünk és így szoros eredmény született. A bátonyterenyei csapatnak, vezetőinek sok sikert kívánok a bajnokságban és eredményes szereplést! Köszönjük szépen a vizslási szurkolóknak, hogy végig buzdították a csapatot, Kanyó Csabinak és Bata Zsoltinak a remekül előkészített pályát és a rengeteg munkát a csapat körül! Játékosaimnak gratulálok az elért újabb szép eredményhez! Készülünk a hétvégi rangadóra.

Lászlók János:Két egyenlő típusú csapat találkozott ezen a mérkőzésen. Nagyon sok olyan dolog történt, ahol a bíró sajnos a hazaiakat támogatta. Szó szerint! Ez így nem volt fair dolog. Abszolút nem tetszett a játékvezetés. Egy elég jól felkészült ellenféllel játszottunk, viszont a mieink mindent megtettek a sikerért. Négy-öt ifistával megtűzdelve is helytálltunk a tizenegy egyes vereségünk után. Egy vitatható tizenegyessel szereztek vezetést a házigazdák, amit ha a VAR visszanézett volna, akkor nem biztos, hogy büntető lett volna. Aztán adtunk nekik két ajándékgólt. Emellett kihagytak pár helyzetet. Szerintem nem voltak egyenlők a feltételek, megmutatkozott a hazai pálya előnye, de nem erre fogom. Gratulálok a Vizslásnak és további sok sikert kívánok! Készülünk a Diósjenő elleni bajnokira. Látok biztató jeleket, de most is mondom, ez edzés nélkül nem megy! Folyamatosan edzeni, erősíteni kell, mert ez a játék anélkül nem működik!