2024.07.21.

Az utolsó pillanatokban mentett pontot a Rimóc

A triplázó Balázs Lajos vezérletével ikszeltek Mátraverebélyben a vendégek.

Szombaton a Rimócot fogadta a Mátraverebély a vármegyei másodosztály második körében. Remekül kezdtek a vendégek, hamar betaláltak, majd mentek tovább és a meccs harmadánál már kettővel vezettek. Ugyan ezt követően büntetőből jött a szépítés, még a szünet előtt ismét gólt kaptak a hazaiak. A fordulás után remek feltámadással rukkoltak elő a házigazdák, akik előbb egyenlítettek, majd miután egalizáltak, fordítottak is. Sipkó és Nyerges is duplázott. Itt még nem volt vége, ugyanis az utolsó percekben a triplázó Balázs Lajos büntetőből válaszolt, egyúttal kialakítva a nem mindennapi csata négy négyes végeredményét.

Vármegyei II. osztály, 2. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Rimóc SE 4-4 (1-3)

Vezette: Varga P. B. (Reviczki J., Sáfrány Sz. T.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Somoskői, Szabó S., Tövisi (Pál-Balázs, 36.), Kiss D. – Jakubovics (Nyerges, 46.), Kelemen, Sáfrány, Kovács J. – Molnár (Balázs Á., 46.) – Sipkó. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Rimóc SE: Janusek – Bangó Renátó, Fábián, Tiszttartó (Tótok, 69.), Rácz Sz. (Szoldatics D., 39.) – Kiss P., Kiska, Rácz I., Bangó B. (Czupkó, 85.) – Rácz A. (Krivánszky, 85.), Balázs L. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Somoskői, Kelemen, ill. Rácz A., Tiszttartó, Rácz Sz., Fábián

Piros lap: Bangó Renátó (77., Rimóc SE)

Gól: Sipkó (35., 73.), Nyerges (50., 80.), ill. Rácz I. (3.), Balázs L. (32., 42., 89.)

Jók: az első félidőben senki, a másodikban az egész csapat, ill. Balázs L., Kiska J., Bangó R., Janusek

Pál-Balázs Tamás: – Sajnos adtunk egy félidő előnyt a vendégeknek. Amit ki is használtak. Aztán a másodikban magunkhoz tértünk a cseréknek köszönhetően és játszottuk a játékunkat. Egyébként abszolút nyugodt meccs lett volna, ha nem ez a három játékvezető jön tevékenykedni. Sajnos Reviczki János nem először teszi tönkre a meccsünket a kamu leshelyzeteivel. Nem tudom, meddig tudjuk féken tartani a játékosokat az ő kihágásai ellen, de nincs kizárva, hogy előbb-utóbb miatta komoly eltiltások várnak ránk. Úgyhogy szeretnénk megkérni a Játékvezetői Bizottságot, hogy egy jó darabig őt ne küldjék a csapat közelébe. Mert egyébként most tudtuk meg, hogy döntetlen állásnál az alapvonalnál visszagurított labda leshelyzetnek számít, attól függetlenül is, hogy még az ellenfél is kineveti, mekkora hülyeséget beszél. Köszi, Jani, az itt lehúzott kapuspozícióban eltöltött éveket, de a játékvezetői szerepedből nem kérünk. Egyébként a rimóciak japánok módjára rendbe vágták az öltözőt és nulla probléma nélkül lehozták a meccset, amit köszönünk nekik!

Fábián Róbert: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben három találatig jutottunk, amit növelhettünk volna és ezáltal eldönthettük volna a mérkőzést. Ezután jött egy számomra érthetetlen második félidő, ahol hibát hibára halmoztunk. Majd a lelkes hazaiak megfordították a meccset és megszerezték a vezetést. A vége előtt szerencsére még ki tudtunk egyenlíteni és legalább az egy pont nálunk maradt. További sok sikert kívánok a Mátraverebély csapatának!