2024.05.29.

Bravúrpontot szerzett a Tar

Nem sokon múlott, hogy meglepő vereségben legyen része a kétgólos hátrányból felálló Mátraterenyének.

Szombaton Taron járt a Mátraterenye a vármegyei másodosztály tizenhetedik körében. Bár egyértelmű esélyesként tekinthettünk a tavasz korábbi részében hibátlan vendégekre, rögtön a meccs elején megszerezték a vezetést a hazaiak, majd az első etap felénél tovább növelték a különbséget. Ugyan hamarosan jött a szépítés, még a szünet előtt ismét eredményesek tudtak lenni a házigazdák. A második felvonásban eldönthette volna a meccset Percze Ferenc brigádja, de erre nem került sor. Előbb faragtak hátrányukból a látogatók, majd egyenlítettek is, így három hármas döntetlennel fejeződött be a csörte. Ettől függetlenül csak dicséret illeti a tari gárdát, ez bizony meglepetés volt a javából, és nem sokon múlott a még nagyobb bravúr.

Vármegyei II. osztály, 17. forduló:

Tari SZE-Mátraterenye SE 3-3 (3-1)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Nánási E.)

Tari SZE: Nagy I. – Odler, Racskó, Nagy Z., Kutka (Tunyogi, 81.) – Sándor T., Molnár, Árminiczki, Kelemen – Szőke (Nagy G., 61.), Nyerges (Holtner R., 91.). Vezetőedző: Percze Ferenc.

Mátraterenye SE: Barkó – Sipkó Bálint (Nagy Sz., 43.)(Mező, 63.), Hadusovszki, Bakos, Nagy Norbert – Bocsó, Pintér Nagy Noel (Berki A., 63.), Kobolák – Puporka, Sipkó Bence (Fehér, 70.). Játékos-edző: Berki Aladár.

Sárga lap: Molnár, Sándor T., Odler, Árminiczki, Nagy Z., ill. Bakos, Nagy Sz.

Piros lap: Fehér (84., Mátraterenye SE)

Gól: Kelemen (4.), Molnár (22.), Nyerges (45.), ill. Puporka (27.), Sipkó (63.), Mező (72.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Percze Ferenc: Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a Mátraterenye csapatával, ahol mindkét együttes felszántotta a pályát a győzelem megszerzésért. Hiába vezettünk két góllal, a kihagyott négy-öt ziccerünk megbosszulta magát, így küzdőszellemből kiválóan vizsgázó ellenfelünknek sikerült kiharcolni a döntetlent. További sok sikert kívánok és gratulálok az ellenfelünk edzőjének és csapatának a meccsen mutatott teljesítményükhöz!

Berki Aladár: Nem véletlenül tartottam ettől a találkozótól. Szerintem sokkal nehezebb egy ilyen kötelező három pont megszerzése, mint a tabella elején lévő csapatoktól! El sem kezdődött a mérkőzés, máris kétgólos hátrányba kerültünk. Innen nagyon nehéz felállni, és csak örülhetünk az egy pontnak, abszolút nem érdemeltünk győzelmet! A hazai csapatnak további sok sikert kívánok, ahogy azt is, hogy szerezzenek minél több pontot a bajnokság hátralévő részében! A csapatomnak annyit, remélem, időben jött ez a pofon, és a bajnokság hátralévő részére, jobban tudunk koncentrálni. 

A bajnokság aktuális állása: