2024.05.22.

Nem mindennapi hajrával győzött a Szügy

Hiába vezetett két góllal a Rimóc, az utolsó negyedórában fordítani tudott Koplányi Örs csapata.

Szombaton a Rimócot fogadta a Szügy a vármegyei másodosztály tizenhetedik körében. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek. A szünethez közeledve büntetőből eredményesek tudtak lenni a vendégek, hamarosan jött azonban a válasz, szintén tizenegyesből. Még a pihenőt megelőzően ismét mattolták a másik oldalt a látogatók, így előnyben fordultak. A második felvonás derekán ismét Bangó Rómeó bizonyult higgadt ítélet-végrehajtónak. A hajrához érve mindkét gárda megfogyatkozott egy-egy piros lap miatt. Aztán nem mindennapi feltámadással rukkoltak elő a házigazdák, akik képesek voltak megfordítani az állást és végül négy hármas diadalt aratni. Ritkán látható izgalmak közepette tudott nyerni Koplányi Örs legénysége, a meccset kilenc fővel befejező rimóciakkal szemben.

Vármegyei II. osztály, 17. forduló:

Szügy SE-Rimóci SE 4-3 (1-2)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Mércse L.)

Szügy SZE: Molnár – Venczel, Gaál, Mócz (Berki, 46.), Koplányi (Nyírjei, 27.) – Mindszenty, Mohácsi Levente (Zólyomi, 67.), Brezovszki (Saár, 94.), Bozsó – Hugyecz, Rónási (Jónás, 90.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Rimóci SE: Janusek – Rácz Sz. (Krivánszky, 51.), Tiszttartó, Veres (Czupkó, 83.), Csizmadia – Bangó Renátó, Rácz I., Mócsány P., Bangó B. – Bangó Rómeó, Rácz A. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Zólyomi, Jónás, ill. Rácz Sz., Rácz A., Bangó Rómeó, Bangó Renátó

Piros lap: Gaál (68., Szügy SE), ill. Rácz I. (71.), Csizmadia (90., mindketten Rimóci SE)

Gól: Hugyecz (37.), Bozsó (79.), Rónási (85.), Brezovszki (88.), ill. Bangó Rómeó (34., 69.), Rácz A. (40.)

Koplányi Örs: Jól előkészített pályán, szépszámú közönség előtt játszottunk, aki kijött, jól szórakozott szerintem! Ha a labdarúgás minden elemében felülmúlod az ellenfelet, ezt nem tudod agresszív erővel kompenzálni! Ha csak nem segítik őket kegyes ítéletekkel, ha nem szabvány méretű és rossz talajú a pálya, és még van benne egy-két olyan ember, akinek nincs szerencséje, mikor gondolkodik, és nem számít neki, hogy súlyos sérülést okoz. Mint most! Válltörést szenvedett a fiatal játékosom, mert csak így tudták megállítani. Mint második fordulóban, ott sem volt a labda, de szándékosan felrúgja, mert csak akkor tud közel kerülni hozzá, mivel addig végig nyomoz utána! Egyszerűen már nem tudom, mit csináljak! Vigyem a fiatalokat vagy ne! Végig fölényben játszottunk, még egy háromnál sem gondoltam, hogy nem szerzünk pontot, mert tudtam, olyan játékosok ülnek a kispadon, hogy még nagyobb lendületet visznek be, és emellett rúgtunk két kapufát. Volt számtalan átlövés, és olyan is, hogy a gólvonalról ütötték ki kézzel. Mégis türelmesen járattuk a labdát, sok passzal, aminek meg is lett az eredménye. Fordítottunk és győzelemmel hagytuk el a fantasztikus pályánkat! További sok sikert a Rimócnak!

Fábián Róbert: Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Tudtam, hogy az ellenfelünk fog dominálni a kilencven perc alatt, ezért védekezésre rendezkedtünk be, amiből próbáltunk kontratámadásokat vezetni, ami működött is a 79. percig. Gólokat szereztünk belőle, két jogos tizenegyessel és egy akcióból szerzett találattal. Aztán hirtelen zárlat, összeomlottunk szerkezetileg, illetve mentálisan is, és sajnos kikaptunk! Gratulálok a Szügy csapatának a győzelemhez, sérült játékosuknak jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánok a zöld gyepre!

A bajnokság aktuális állása: