2024.05.22.

Behúzta a kötelezőt a Rimóc

Nem tudott meglepetést elérni a tisztességgel helytálló Karancsalja.

Szombaton a Karancsalját fogadta a Rimóc a vármegyei másodosztály tizedik fordulójában. Villámgyorsan megszerezték a vezetést a toronymagas esélyesként pályára lépő házigazdák, de ezt követően jó darabig becsülettel állták a sarat a látogatók. Egészen a második félidő elejéig kellett arra várni, hogy tovább nőjön a különbség, amikor is Tiszttartó vette be a kaput. Hamarosan a hazaiak játékos-edzője is feliratkozott a gólszerzők közé, és mint utóbb kiderült, egyúttal kialakította az övéi három nullás sikerét jelentő végeredményt.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló:

Rimóc SE-Karancsaljai MSE 3-0 (1-0)

Vezette: Hegedűs M. (Horváth B., Szemesi Zs.)

Rimóc SE: Janusek – Bangó Renátó, Fábián, Tiszttartó (Czupkó, 80.), Baranyi S. -Bangó B. (Krivánszky, 73.), Kiska, Kiss P. (Tótok, 73.), Rácz I. – Bangó Rómeó, Balázs L. (Szoldatics D., 80.). Játékos-edző: Fábián Róbert.

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár, Dienes Gergely (Ravasz, 46.), Dienes Gábor, Bába – Keviczki (Csicsman, 67.), Bolyós, Lantos, Sásdi – Tanka (Fekete, 46.), Gordos. Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Gól: Bangó B. (2.), Tiszttartó (5.), Fábián (63.)

Jók: az első félidőben senki, a második félidőben az egész csapat, ill. Ivanics, Bába, Sásdi, Bolyós B.

Fábián Róbert: Az első félidőben nem azt játszottuk, amit kértem a csapattól. Bár így is mi domináltunk. A második játékrészben már jobban játszottunk, de a betömörülő ellenfél ellen nehezen találtunk fogást. Viszont sikerült két helyzetet gólra váltanunk, és érzésem szerint megérdemelten nyertünk! A Karancsaljának további sok sikert kívánok!

Lantos Zsolt: – Kiemelkedően sportszerű, jó játékvezetés mellett zajló mérkőzésen, mindkét csapat elérte a célját. A meccs és a “levezetés” is ismét bizonyította, hogy igazi csapatunk van. A télen próbálunk majd tenni érte, hogy eredményesség tekintetében az „igazit” néha „jóra” is cserélhessük. A rimóciaknak jár a gratuláció! Nem csak a győzelemért, hanem a körülmények miatt is. Jó csapat, jó pálya, gyönyörű klubház, rengeteg néző. Igazi mintája az amatőr focinak. A segítők és a szurkolók között is sok régi arcot láttam. Itt kell megjegyeznem, hogy nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy Karancsalján gyakorlatilag senkit nem érdekel az egyesületünk. A régi játékosok közül senki nem gondolja úgy, hogy adott neki valamit, hozzátett az életéhez, és talán lehetne kis segítséggel viszonozni. Pedig azt gondolom – és ezt a mostani hétvége is bizonyítja -, közösséghez tartozni jó! Közösségben, sporttal, jó emberek között szórakozással eltöltetni pár órát, főleg ebben a világban, mindenkinek előnyére válik. A valóság persze messze van ettől a gondolattól. Karancsalján pedig, ha egyszer Csicsman Tamás úgy ébred fel, hogy nem csinálja tovább, akkor vége lesz mindennek. Addig azonban még lesz pár szép hétvégénk!

A bajnokság aktuális állása: