2024.07.19.

Nem hibázott ez évi első bajnokiján a Mátraterenye

Mátraverebélyben igazolta a papírformát Berki Aladár brigádja.

Szombaton Mátraverebélyben járt a Mátraterenye a vármegyei második vonal tizennegyedik fordulójában. Igyekeztek felvenni a kesztyűt a sok sebből vérző házigazdák, egy darabig pedig állták is a sarat. Nem adták fel a hazaiak, a szünethez közeledve egalizáltak, de éppen a pihenő előtt büntetőből ismét beköszöntek a látogatók. A második felvonás elején növelték előnyüket a ‘terenyeiek, majd a hajrához érve a duplázó Sipkó Bence végleg lezárta a párbajt a becsülettel harcoló másik oldallal szemben. Végül négy egyre nyert Berki Aladár papírformát igazoló csapata.

Vármegyei II. osztály, 14. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Mátraterenye SE 1-4 (1-2)

Vezette: Menczel J. (Reviczki J., Soós-Valenta B.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre (Varga Zs., 68.) – Dorozsin, Végh, Szabó S., Sáfrány – Jakubovics, Csépány, Benus (Deák, 20.), Balázs Á. – Rácz T., Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Mátraterenye SE: Bocsó – Sipkó Bálint (Nagy Sz., 46.), Pintér, Hadusovszki (Mező, 70.), Nagy Noel (Bakos, 46.) – Nagy Norbert, Kobolák, Rácz M., Budai K. – Sipkó Bence (Berki A., 72.), Puporka (Szalai, 70.). Játékos-edző: Berki Aladár.

Gól: Rácz T. (38.), ill. Sipkó Bence (27., 71.), Puporka (45.), Pintér (57.)

Jók: az egész csapat, ill. Pintér, Sipkó Bence, Rácz M.

Verebélyi László:Nem túl jó előjelekkel vártuk a mérkőzést mivel, szűkös meccskeret állt rendelkezésre, ráadásul többen sérüléssel bajlódtak. A mérkőzés közben a két kényszerű csere sem könnyített a helyzetünkön, főleg úgy, hogy az egyik sérült a kapusunk volt, így mezőnyjátékost kellet a kapuba állítani. Ennek ellenére bár az ellenfél valamivel többet birtokolta a labdát, a minőségi helyzetek számát tekintve kiegyenlített volt a játék, és ha a befejezéseknél kicsit pontosabbak vagyunk, akkor szorosabb eredmény is születhetett volna. Nem vagyunk csalódottak, sőt én kifejezetten büszke vagyok a srácokra, mivel a mérkőzésen mindenki megtette a tőle telhetőt, de ami még ennél is fontosabb, hogy bebizonyították, igazi sportemberek és lehet rájuk számítani, sajnos e tekintetben páran nagyon csúnyán elbuktak a közelmúltban az egyesületünk háza táján. Rácz Tibinek külön gratulálok, hogy mátraverebélyi színekben az első bajnoki mérkőzésén góllal tudott debütálni! A szimpatikus Mátraterenyének sok sikert kívánok a jövőben, mi pedig igyekszünk összeszedni magunkat létszámban a hétvégére, ami már most látszik, hogy nem lesz egyszerű.

Berki Aladár: Két, idény eleji formában lévő csapat játékát láthatták a nézők. A mi játékunkat rengeteg helyzet kihagyása és sok rossz utolsó passz jellemezte, ami miatt nem tudtuk értékesíteni ziccereinket. Szerencsére a mai napon elég volt ennyi is a győzelemhez. Köszönöm a fiúknak a hozzáállást a mérkőzéshez! A ‘Verebélynek további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: