2024.04.18.

Fontos sikerrel rukkolt elő a Mátraterenye

Nem termett babér a Mihálygergének.

Szombaton Mihálygergén volt jelenése a Mátraterenyének a vármegyei második vonal hetedik fordulójában. Már az első negyedórában előnybe tudtak kerülni a hazaiak, de nem sokáig örülhettek, mert hamarosan jött a válasz. A pihenőig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, már egyik gárda sem tudott betalálni. Jó darabig a második etapban sem változott az állás. Aztán elérkeztünk az utolsó percekhez, amikor Budai Lajos vette be a kaput, majd a duplázó Puporka zárta le végleg az ütközetet. Három egyes sikert tettek zsebre a fontos pontokat begyűjtő látogatók.

Vármegyei II. osztály, 7. forduló:

Mihálygerge SE-Mátraterenye SE 1-3 (1-1)

Vezette: Menczel J. (Reviczki J., Győri M. Sz.)

Mihálygerge SE: Bíró – Zsély D., Nyerges, Csonk, Dienes (Babka, 60.) – Ruzsinszki (Lantos, 68.), Harai (Budveszel, 83.), Bacsa, Oláh T.  – Czigler, Spala. Edzők: Zsély Dániel, Langa Attila.

Mátraterenye SE: Suha (Bocsó, 12.) – Kun, Zsákai, Pintér, Nagy Norbert – Budai K., Kobolák (Szalai, 87.), Bakos, Rácz M. – Puporka, Budai L. Edzők: Berki Aladár, Dancsok Roland.

Sárga lap: Zsély D.

Gól: Spala (11.), ill. Puporka (22., 90.), Budai L. (85.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Zsély Dániel: – Gratulálok a Mátraterenyének a győzelemhez!

Berki Aladár: – Szeretnénk azzal kezdeni, hogy kapusunknak mielőbbi gyógyulást kívánunk, és köszönjük Bocsó Norbertnek, hogy elvállalta ezt a nehéz feladatot és beállt a gólvonal elé! Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. Az első félidő kicsit kiegyenlített volt, de a másodikban sikerült minden ponton felülmúlni ellenfelünket, és sokkal jobb játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk. A hazaiak között igen csak volt pár játékos aki nem pályára való megoldásokat választott. Ritka durva és sérülésveszélyesek emberek! A kapusuk szájából is elhangzott egy olyan mondat, amikor Budai Lajos eltolta a labdát védője mellett, hogy: „ott rúgd agyon, távol a kaputól!” „Sportszerű” játékos, gratulálok neki, „megérte” fél órával később kezdeni a meccset, azért, mert rá vártunk! További sok sikert az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: