2024.04.18.

Véget ért a Karancslapujtő II Canossa-járása

Hat nyeretlen bajnokit követően a Nagylócot múlta felül Szőrös Krisztián brigádja.

Vasárnap a Nagylócot fogadta a Karancslapujtő második számú csapata a vármegyei másodosztály tizenkettedik fordulójában. Az első félidő kiegyenlített játékkal telt, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, de gólt egyik gárda sem tudott szerezni. Jó darabig a második felvonásban is hiába küzdöttek a felek, sokáig érintetlenek maradtak a hálók. Aztán elérkeztünk a hajrához, amikor a korábban csereként beszálló Lavaj kétszer is eredményes tudott lenni, így az ötvennégy esztendős örökifjú csatár kettő nullás segítette övéit. Hat nyeretlen meccs után tudott ismét sikert elérni Szőrös Krisztián együttese, ráfért már ez a győzelem a rossz sorozatuknak búcsút intő házigazdákra.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló:

Karancslapujtő KSE II-Nagylóc SE 2-0 (0-0)

Karancsalja. Vezette: Mércse L. (Pálinkás S., Sáfrány Sz. T.)

Karancslapujtő KSE II: Bodor – Gordos T., Cseh, Tóth P. (Béres, 49.) – Fenes (Lavaj, 65.), Botos, Sánta, Putnoki, Gyurkó (Oláh K., 54.) – Banka K. (Oláh H., 46.), Gerhát (Szőrös, 81.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Nagylóc SE: Oláh M. – Oláh Richárd, Oláh B., Oláh K., Kökény B. – Csík R., Csík D., Oláh A., Oláh Roland (Oláh Sz., 60.) – Kökény T., Oláh Á. Megbízott edző: Oláh Roland.

Sárga lap: Kökény B.

Gól: Lavaj (74., 89.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Szőrös Krisztián: – Végre sikerült nyernünk! Úgy gondolom, a Nagylóc csapata személyében egy igen masszív csapattal találkoztunk. Szikrázó tömkelege volt a mérkőzésen, amiből ötven-ötven százalékban jót ki győztesen a két gárda és tudta utána birtokolni a labdát. Helyzetke voltak mindkét oldalon. „Kapusunk” nem volt, Bodor Benedek állt a gólvonal elé, akinek a teljesítményét ki is szeretném emelni, mert igen nagy részben hozzátett ahhoz, hogy ezt a meccset kapott találat nélkül tudjuk behúzni. Nagyon meg vagyok elégedve a srácokkal, mert megint csak tele voltunk ifistával, akik beleálltak a meccsbe, a kemény szituációkba is. Senkit nem tudok elmarasztalni, az egész társaság fantasztikusan koncentrált végig. Ki szeretném emelni Lavaj Zoltán teljesítményét, aki a hetvenedik percben beállt, majd két góljával hozzásegített minket a győzelemhez. Köszönöm az ellenfélnek a mérkőzést és további sok sikert kívánok nekik, érjék el kitűzött céljaikat!

Oláh Roland: – Odaértünk Karancslapujtőre, de nem engedtek minket az ottani pályán játszani, arrébb kellett menni Karancsaljára. Az öltöző jéghideg volt. Úgy kellett Szőrös Krisztiántól elkérni a hősugárzót. Szét voltunk ázva és fagyva… Náluk meg „pokol” volt… Ennyit a „nagy” ‘Lapujtőről! A bíróról meg annyit, köszönjük szépen, hogy megverettetett minket! A második percben két méterrel a tizenhatoson belül volt egy szabálytalanság, mégis kintre fújta és csak szabadrúgást kaptunk… Aztán Áront szétrúgták a büntetőterületen belül, de nem fújta be… Addig csinálta a dolgát, amíg gólt nem rúgott az ellenfél. Nem csak ennek a klubnak és a játékosoknak kerül költségekbe és energiájába, hogy hétvégenként elmennek focizni, hanem más csapatoknak! Nem addig kell úgy ítélkezni, büntetőket meg nem adni, amíg a ‘Lapujtő gólt nem rúg! Nem mindenáron nekik kell győzni! Lejött, hogy itt elfogultság volt! Nagyon elfogultak a ‘Lapujtővel ebben a megyében a bírók! Azt nem értjük, hogy a ‘Lapujtő II nem az ottani egyesülethez tartozik?! Miért nem engedtek minket ott a hazai pályán játszani? Vagy ennyire nem érdekli őket a második csapatuk, csak az első?! Az milyen dolog, hogy szakadó esőben, lassan mínuszokban hideg öltözővel várják a vendégeket?! Nem így kell fogadnia a vendégeit egy klubnak, egy jégveremben! Ez szégyen! A nyáron lejátszott kupameccsünk óta szimpatizáltunk a Karancslapujtővel, de most csalódtunk bennük! A nagylóci játékosok és a vezetők minimum egy elnézést kérést elvárnak a ‘lapujtői egyesülettől! 

A karancslapujtői egyesülettől egy elküldött fotó mellett azt a tájékoztatást kaptuk, azért került sor Karancsalján a meccsre, mert otthonuk pályája víz alatt volt, ott labdarúgó mérkőzést nem lehetett játszani. A kazánt pedig sajnos nem tudták beüzemelni, egy nappal korábban a vármegyei első osztályú bajnokin a Héhalom SE számára sem volt lehetséges meleget biztosítaniuk az öltözőben, ami miatt elnézést kérnek minden érintettől! 

A bajnokság aktuális állása: