2024.07.25.

Alsóházi csörtét nyert meg a Karancsalja

A papírformának megfelelően nem sok esélye volt a Mátraverebélynek.

Szombaton a Tart fogadta a Karancsalja a vármegyei másodosztály tizenegyedik fordulójában. Vérbeli alsóházi ütközet keretein belül csaptak össze a felek. Egy darabig nem találtak egymáson fogást gárdák, és bár egy darabig a látogatók támadtak többet, a szünet előtti percekben kétszer is be tudtak köszönni a házigazdák. A második felvonás elején érkezett a szépítés, de postafordultával válaszoltak a hazaiak. A játékrész derekán büntetőből nőtt a különbség, a meccs hőse, a csapata valamennyi gólját jegyző Bolyós Bence értékesítette a tizenegyest. Bár a hajrában faragtak hátrányukból a vendégek, tovább már nem tudtak zárkózni. Végül négy kettőre nyertek a karancsaljaiak.

Vármegyei II. osztály, 11. forduló:

Karancsaljai MSE-Tari SZE 4-2 (3-0)

Vezette: Sáfrány Sz. T. (Varga P. B.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár, Bolyós G., Ravasz, Bába (Lantos, 55.) – Sásdi (Csicsman, 83.), Mede, Bolyós B., Gordos (Dienes Gergely, 55.) – Fekete (Keviczki, 73.), Máté B. (Tanka, 82.). Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Tari SZE: Balázs P. – Holtner K. (Bangó, 60.), Gubicskó, Nagy Z., Tunyogi (Szakácsi, 67.) – Árminiczki, Kutka (Holtner R., 73.), Sándor T., Odler, Sisák – Figura (Berecz, 64.). Vezetőedző: Percze Ferenc.

Sárga lap: Bolyós B.

Gól: Bolyós (39., 43., 53., 71.), ill. Árminiczki (51., 85.)

Jók: Bolyós B. (a mezőny legjobbja), Fekete, Ravasz, Mede, Máté B., Henglár, ill. Árminiczki, Sisák, Sándor T.

Lantos Zsolt: – Az első húsz percben tudatosan átadtuk a területet, de majdnem ráfáztunk. Aztán feljebb jöttünk és sikerült is előnybe kerülni a félidőre, ahogy terveztük. Összességében azt mondom: egyenlő erők küzdelmében egy „BB-vel” jobbak voltunk. Köszönjük! Soha többet gyrost, meg paradicsomlevest! A vendégeknek a legjobbakat! Sportszerűen, kulturáltan, játszva futballoztak.

Percze Ferenc: – Kimondottan izgalmas mérkőzést játszottunk a nagyon szimpatikus és sportszerű Karancsalja csapatával. Hiába birtokoltuk többet a labdát és vezettünk több támadást a hazaiak kapujára, valahogy a befejezés nem akart összejönni. Egyéni hibáinkat kihasználva, ellenfelünk felénk nőtt a helyzetkihasználásban, amit a végeredmény hűen tükröz. Gratulálok a Karancsalja csapatának és edzőjének a mérkőzésen mutatott jó teljesítményükhöz! Csak dicsérni tudom a játékvezetői párost, akiknek, ha nem is volt sok dolguk, jól vezették a mérkőzést.

A bajnokság aktuális állása: