2024.05.29.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Bata Gábor

A Vizslás középpályára csapata legjobbjaként mesternégyesig jutva vette ki a részét a Varsányban otthonában sima sikert arató éllovas idegenbeli győzelméből.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény hetedik köre után a Vizslás középpályása, Bata Gábor mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként négy gólig jutva vette ki a részét a Varsány otthonában hét nullás sikert arató együttese győzelméből. Mos pedig jöjjön a jó napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– Idegenben minden meccs nehéz, ez most sem volt másképp – mondta Bata Gábor. Szerencsére hamar kétgólos előnyre tudtunk szert tenni, ami megnyugtató volt számunkra. A második félidőben kicsit visszaálltunk, próbáltunk nagyobb teret hagyni az ellenfélnek, hogy nagyobb terület legyen mögöttük. Szerintem ez jól működött, és a második felvonásban már könnyebben tudtunk a hazaiak kapuja elé kerülni.

– Miért döntött úgy a nyáron, hogy Vizslásra igazol?

– Vizsláson nőttem fel. A szüleim most is itt élnek. Megkerestek jóval hamarabb, mint bármelyik csapat, és a felvázolt tervek nagyon szimpatikusak voltak. Elmondták, hogy kiket szeretnénk még igazolni, és amint kiderült, hogy Mátraterenyéről sokunk itt folytatja, onnantól nem volt kérdés, hogy én is. 

– Mi a véleménye csapata eddigi szerepléséről?

– Mondhatni, jól kezdtük az idényt, még úgy is, hogy a második fordulóban sikerült három nullról kikapnunk. Azóta magabiztosabban és koncentráltabban próbálunk focizni, és ahogy haladunk előre a bajnokságban, egyre jobban szokunk össze és a játék képe is biztató már.

– Nagyon sok gólt lőnek. Minek lehet köszönhető ez a mutató?

– Mindenki tudja a feladatát a csapaton belül, és szerintem remekül ki is tudjuk egészíteni egymást. Mind a széleken, mind legelől gólerős játékosok vannak a csapatban. Ezek mellett pontrúgásból is sikerült már elérnünk néhány találatot idén.

– Mire számít a folytatásban?

– Bízom a jó folytatásban. Sok jó csapattal játszunk még, de mint eddigi is, ezután is minden meccset szeretnénk megnyerni.

– Szombaton a Balassagyarmati SC-t fogadják a biztos győzelem reményében. Mit vár a meccstől?

– Hazai pályán, saját közönségünk előtt, nem lehet más a célunk, mint begyűjteni a három pontot.