2024.05.27.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Ivanics András

Nagyobbnál nagyobb védésekkel segítette hozzá csapatát a Balassagyarmati SC elleni sikerhez a Karancsalja hálóőre.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény ötödik köre után a Karancsalja kapusa, Ivanics András mellett döntöttünk, aki nagyobbnál nagyobb bravúrok bemutatásával vette ki a részét a Balassagyarmati SC ellen három kettőre nyerni tudó együttese sikeréből. Most pedig jöjjön a remek napot kifogó hálóőrrel készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a mérkőzésre?

– Jól kezdtük a meccset, hiszen gyorsan vezetést szereztünk, majd egy tizenegyesből egyenlített az ellenfél – mondta Ivanics András. De nem adták fel a srácok, végig keményen, szinte hiba nélkül védekeztek. Igyekeztem én is helytállni. Volt is pár védésem, de a kapufa is segített két-három alkalommal. Aztán kettő eggyel mentünk el a szünetre. Itt mondtam is, hogy még egy gól és megvan a meccs. Jött is a találat, de az ellenfél már csak szépíteni tudott, így miénk lett a három pont, amit úgy gondolom, megérdemelten szereztünk meg.

– Minek lehetett köszönhető, hogy ilyen jól védett?

– Elsősorban „Bagira” barátom volt az oka, aki vissza adta az önbizalmam. Ezúton is köszönöm neki! Valamint azon a reggelen úgy keltem fel, hogyha ma én védek, akkor egy kis extrát kell nyújtanom, mert úgy gondoltam, hogy ezen a meccsen meglehet az első győzelem.

– Az akkori hírek szerint nehéz helyzetben voltak a rajt előtt.

– Valóban nem volt túl fényes a helyzet, szinte az egész kezdőcsapat távozott. Külön köszönöm azoknak, akik kitartottak és maradtak! A megszűnés szélén volt az egyesület, de hála a vezetőségnek, összehoztak egy csupa szív, szimpatikus emberekből álló csapatot. Igyekszünk ebből erőt meríteni és minden meccsen a maximumot nyújtani.

– Mi a véleménye az eddigi szezonról?

– Az első meccsen sajnos sem „Bagira”, sem én nem tudtunk rendelkezésre állni, de ahogy hallottam, tisztesen helytállt a csapat a vereség ellenére is. Aztán jött az első pont, majd egy erős Szügy elleni vereség, Varsányban szintén egy értékes döntetlen, majd az első győzelem, aminek én még most is nagyon örülök.

– Mit vár a folytatásban?

– A folytatásban igyekszünk a helyén kezelni a helyzetet a legutóbbi győzelem ellenére is. Lesznek még mérkőzések, ahol nem mi leszünk az esélyesek, de bátran ki merem jelenteni, hogy egyik meccsre sem feltartott kézzel fogunk pályára vonulni, és mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük az aktuális ellenfél dolgát.

– Szombaton Vizslásra hivatalosak. Nem lesz egyszerű dolguk…

– Vizsláson nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen a végső győzelemre is esélyesek. Oda leszünk szögezve a kapunk elé, az biztos, de igyekszünk helytállni, ahogy eddig is.