2024.07.21.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Csábi Tamás

Duplával vette ki a részét csapata remek diadalából a Mátramindszentet megtréfáló Balassagyarmati SC támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény huszonharmadik köre után a Balassagyarmati SC csatárára, Csábi Tamásra voksoltunk, aki remek játéka mellett duplájával vette ki a részét a Mátramindszent ellen bravúros, négy hármas diadalt arató csapata remek sikeréből. Most pedig jöjjön a fontos gólokat szerző támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tudná feleleveníteni a legutóbbi bajnokit?

– A mérkőzés előtt felemás érzésekkel készülődtünk, ugyanis sikerült egy nagyon jó kezdő tizeneggyel pályára lépnünk, viszont erre a meccsre a kispadunk rövidre sikeredett – mondta Csábi Tamás. Úgy gondolom, hogy jól sikerült kezdenünk a találkozót, viszont inkább a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon kisebb helyzetekkel. Aztán az egyik támadásunk végén Kovács Attila került helyzetbe, de az ellenfél védője megállította, szabálytalanul. Ati gólra is váltotta a kiharcolt büntetőt. A félidő további részében átvettük az irányítást, és ez egy újabb gólban meg is mutatkozott, amikor Pifka Gergő vett észre a szélen, én öcsémnek, Gábornak betekertem a labdát, ő pedig pattanás nélkül, kapásból bevágta. Még az első félidőben én is helyzetbe kerültem, de akkor még elakadt a védő lábában a lövésem. A második félidő elején tovább tartott a lendületünk, egy magasan előreívelt lasztit tudtam fejjel magam elé tenni, majd a kapu elé kerülve sikerült begurítanom. Saját magam második, csapatom negyedik gólját pedig félpályáról indulva, egy gyönyörűen lepörgetett labdából szereztem. Aztán a hetvenedik perc körül elkezdett alábbhagyni a csapat lendülete, látni lehetett, hogy mindenki elfáradt, és ez meg is mutatkozott egy gól formájában. Ekkor megpróbáltunk visszaállni, és kontrákra játszani, de nem jártunk sikerrel, és újabb gólokat kaptunk. Az utolsó tíz-tizenöt percben nagyon nyomott az ellenfél, de sikerült kitartanunk, és otthon tartani a három pontot.

– Minek lehet köszönhető ez a nem vár szép győzelem?

– Mint említettem, igazán erős kezdő tizenegyet sikerült kiállítanunk, és már korábban is bizonyítottuk, ha jól összejön a csapat, akkor bárkire veszélyesek lehetünk. Akik a múlt heti fájó vereség után pályára léptünk, mind javítani akartunk, és az akkori hiányzókkal kiegészülve, csapatként küzdöttünk a győzelemért, és egymásért!

– Miképpen vélekedik csapata eddigi tavaszáról?

– Véleményem szerint az őszi szezonhoz képest a támadásokban tapasztalható hatalmas javulás. Míg ősszel szenvedtünk a góllövéssel, személy szerint meccsenkénti három-négy helyzetből sem sikerült gólt szereznem, most kis túlzással egy helyzetből két gólt rúgunk. Bárki kerül a kapu elé, az képes betalálni, legyen az csatár vagy középpályás, és még a védőink góljaira is számíthatunk.

– Milyen hatással volt a gárdára az új edző személye?

– Babcsán Tibor érkezése mindenképp jó hatással volt a csapatra. Amit kiemelnék, az a mentalitása, a győzni akarás, amelyet úgy tűnik, át is tudott adni a csapatnak. A másik pedig az, hogy mérkőzések előtt össze tudja kapni a társaságot, így meccsről meccsre csak két-három helyen kell változtatni a kezdőn. Ez a két tényező is nagyban hozzájárul a tavaszi teljesítményünkhöz.

– Szombaton a Karancsalját fogadják. Mit vár a következő összecsapástól?

– A hétvégére az előző kettő mérkőzéshez hasonlóan nehéz meccsre számítok, remélhetőleg az utóbbi kimenetelével. Ami biztos, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért! Hajrá, BSC!