2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Mihalik János

Csapata legjobbjaként duplázva segítette győzelemhez csapatát a Mátraterenye II-Somos ellen nyerni tudó Ecseg támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A huszonkettedik kör után a keleti-csoportban versenyző Ecseg támadója, Mihalik János mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként duplázva vezette győzelemre a Mátraterenye II-Somos ellen négy kettőre nyerni tudó együttesét. Most pedig jöjjön a remek produkciót bemutató játékossal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Nagyon jól kezdtük a meccset, hiszen már hét másodperc alatt vezettünk – mondta Mihalik János. Ez meg is zavarta az ellenfelet, de nem tudtuk berúgni a helyzeteket és egy szerencsés góllal egyenlítettek. Ezután kicsit megrázta magát a csapat és beindult a gépezet. Szinte az egész találkozón jobban játszottunk. Az utolsó tíz percben szorultunk be, de szerencsére lehoztuk az összecsapást.

– Milyen körülmények között vette be a kaput?

– Az elsőt gólt szabadrúgásból szereztem, a másodiknál pedig egy, a kapusról kijövő labdára érkeztem jól.

– Minek tulajdoníthatjuk a szép sikert?

– Sokkal motiváltabbak voltunk és mi jobban akartunk győzni, főleg otthon.

– Mit vár együttesétől a hátralévő fordulókban?

– Szeretnénk dobogósok lenni, de ha nem leszünk azok, az sem probléma. Mi azért játszunk minden hétvégén, mert szeretünk focizni.

– Szombaton Nagylócra hivatalosak. Mire számít ezen az erőpróbán?

– Tudjuk, hogy a nagylóci csapat nagyon jó, nem lesz könnyű meccs. Az a gárda fog győzni szombaton, amelyik jobban akarja a győzelmet.

Mes