A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Barkaszi Gábor

Gabi

Mezőnymunkája mellett duplával vette ki a részét a Mátraverebély otthonában elért sikerből a Bánk középhátvédje.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenegyedik kör után a Bánk védőjére, Barkaszi Gáborra szavaztunk, aki a mezőny legjobbjaként duplázva segítette hozzá csapatát a Mátraverebélynél elért négy-egyes győzelemhez. Most pedig jöjjön a középhátvéddel készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a találkozóra?

– Megérkezéskor döbbentünk rá, hogy a falu könyvtárába kell öltözzünk – mondta Barkaszi Gábor. Fürdési és mosakodási lehetőségek teljes hiányában. A pálya az egésznapos esőzés ellenére is játékra alkalmas volt. Sok alapemberünk hiányzott vagy sérüléssel bajlódott. Szóval nem túl jó előjelekkel kezdtük a rangadót. Az első félidőben enyhe fölényben játszottunk. Viszont nagy helyzetig nem jutottunk. Egy szöglet elvégzése után egy lecsorgó labdát sikerült a hálóba segítenem és ezzel megszereztük a vezetést. Ezután elmaradt egy jogos büntetőnk… Bezzeg a hazai csapatnak nem. A második félidő kiegyenlített játékot hozott. Egészen a 74. percig, amikor szabadrúgáshoz jutottunk és én álltam a labda mögé. Kaptam a biztató és bátorító tanácsokat “Csizitől”. Hála Kovács Imre mesterünknek, nem fogadtam meg, és így sikerült egy lapos, pattogó lövésből bevenni az ellenfél kapuját. Ezután fölényben játszottunk és ennek köszönhetően tudtunk még két gólt szerezni Gréczi Peti és Laczkó Geri jóvoltából.

– Személy szerint miképpen vélekedik eddigi szereplésükről?

– Úgy gondolom, hogy a tabella jelenleg jól tükrözi a helyzetünket. Sok mérkőzés kellett hozzá, hogy összeszokjunk, hogy megértsük egymást a pályán és azon kívül is.

– “Ősi” bánki játékosként, hogy élte meg a csapatnál nyáron bekövetkező jelentős változásokat?

– Rosszul… Eddig az jellemezte a bánki focit, hogy nagyjából egyben marad a társaság. Idén a tíz távozó ezt jól megfricskázta. Szerencse, hogy azért páran maradtunk a “régiekből”. Nagy munka volt a sok “új fiút” a pár “régi motorossal” egy csapattá gyúrni. De jelentem, hogy mesterünknek, Kovács Imrének ez is sikerült.

– Mire lehet képes ez a társaság a végelszámoláskor?

– Nagyon szeretnénk, hogy dobogón tudjunk végezni. És természetesen minél előrébb… Ehhez viszont a téli szünetben muszáj lesz erősíteni pár játékossal, úgy gondolom. Jelenleg nem olyan nagy a lemaradásunk. Szerintem egy jó hajrával és egy kis szerencsével összehozhatunk egy minél fényesebb érmet.

– Mi a véleménye a bajnokságról?

– Több mint tízéves tapasztalatom van a Nógrád megyei másodosztályban. Úgy gondolom, hogy a megye kettő egycsoportossá alakítása sokat ártott ennek az osztálynak. Jó pár csapatnál vannak gondok az infrastruktúrával, pályával, mentalitással. Régen ilyen azért nem volt…

– Szombaton rangadón fogadják a Szügyöt. Mit vár a meccstől?

– Sajnos sok hiányzónk lesz. Van, aki műtétből lábadozva fog jönni. Szóval nem rózsás a helyzet. Bízom egy szoros mérkőzésben és egy számunkra jó végeredményben.

Next Post

Négy pályán küzdhetnek szombaton a megye háromban

A Nógrádsipek ellen tér vissza a Mátramindszent, Kazáron javítana a Karancsalja, újabb halasztást kért a Rétság. A mostani hétvégén a tizenharmadik kört rendezik meg a megye háromban. Szombaton négy mérkőzésre kerül sor, valamennyi párbajt a keleti-csoportban hozzák tető alá. Eredetileg a Rétság-Romhány meccs is az említett napon lett volna, de […]
error: Content is protected !!