2024.07.20.

Ismét örülhetett a Galgagyörk

Nem volt elég az előny a végül pont nélkül maradó Karancsaljának.

Múlt szombaton Galgagyörkön volt jelenése a Mátraverebélynek a vármegyei másodosztály huszonkettedik fordulójában. A látogatók kezdtek aktívabbnak, de hiába a kisebb-nagyobb lehetőségük, éppen a szünet előtt ellenfelük szerezte meg a vezetést. Gyurika talált be. A második játékrészben mindent megtettek az egyenlítés érdekében a vendégek, de csak kapufákig jutottak vagy a remekelő Nagy Roland eszén nem tudtak túljárni. Végül megőrizték vékonyka előnyüket a hajrára egy piros lap miatt tíz főre olvadó házigazdák, akik egy nullás diadalt tettek zsebre.

Megyei II. osztály, 22. forduló:

Galgagyörki SE-Mátraverebély-Szentkút SE 1-0 (1-0)

Vezette: Kamal N. (Gágó G., Kovács G.)

Galgagyörki SE: Nagy R. – Madarász, Bagyal, Jakus, Dávid L. – Makkai (Szabó B., 59.), Laczik, János D., Gyurika – Szkleván, Fehér (Bugyi, 55.). Vezetőedző: Deme Csaba.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Dorozsin, Szabó S., Végh, Kiss D. – Csohány, Kelemen (Pál-Balázs, 79.), Sáfrány, Verebélyi B. – Molnár – Kovács J. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Laczik, ill. Kovács J.

Piros lap: Dávid L. (80., Galgagyörki SE)

Gól: Gyurika (45.)

Jók: Nagy R. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. az egész csapat

Deme Csaba: – Tudtuk, egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Ami be is igazolódott. A játékosok mindent megtettek, hogy győztesen hagyják el a játékteret. Ami az első félidő utolsó percében vezetett szép támadás végén elért góllal sikerült is. A második félidőben picit visszaesett a játékunk, amit az ellenfél jól ki is használt, fölényben játszottak, de a kapusunk borzasztóan nagyon jól védett és minden lövést hárított. Szerencsével tartottuk itthon a három pontot. Mindkét csapat sérült játékosainak mielőbbi jobbulást kívánok és sok sikert a ‘Verebélynek!

Pál-Balázs Tamás: – Nehéz mit mondani, mert szerintem gyakorlatilag a játék minden elemében jobbak voltunk. Rúgtunk vagy öt kapufát, ugyanennyi ziccerünk volt kapussal szemben és még ezeken kívül is volt jó néhány próbálkozásunk gólt szerezni. Azonban ebben az ellenfél bizonyult jobbnak és a két lehetőségükből az egyiket gólra is váltották. Így nem maradt más, mint gratulálni nekik a győzelemhez és további sok sikert kívánni! Mi pedig reméljük, Fortuna már megfogja a mi kezünket is valamikor.

A bajnokság aktuális állása: