2024.06.18.

Idegenben menetelt tovább a BSE

Mátraverebélyben gyűjtöttek újabb pontokat Mátyás Zsolt tanítványai.

Múlt szombaton Mátraverebélyben tette tiszteletét a BSE a vármegyei másodosztály negyedik fordulójában. Mindent beleadtak a becsülettel harcoló házigazdák, de ettől függetlenül fölényben fociztak a vendégek, akik fél óra elteltével be is találtak. A második etap elején tovább nőtt a különbség, nem adták azonban fel a hazaiak és hamarosan szépítettek. Tiszavirág-életűnek bizonyult ez az állás, mert nem sokkal később ismét eredményesek voltak a látogatók. A hajrához érve a tripláig jutó Sallói állította be az övéi négy egy győzelmet jelentő végkifejletet.

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Balassagyarmati VSE 1-4 (0-1)

Vezette: Mércse L. (Szász K., Szemesi Zs.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre (Jakubovics, 78.) – Somoskői (Dorozsin, 72.), Szabó S., Végh, Kiss D. – Sáfrány – Verebélyi B. (Kovács J., 46.), Molnár (Tövisi, 58.), Balázs Á., Nyerges (Csohány, 52.) – Sipkó. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Balassagyarmati VSE: Juhász – Filip, Molnár K., Berki J., Bukta (Kelecsényi, 82.) – Csillik (Seidel, 82.), Mátyás T. (Boda, 78.), Varga Cs. (Gerliczki, 78.), Jele – Sallói, Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Sáfrány

Gól: Kovács J. (58.), ill. Sallói (30., 50., 76.), Varga Cs. (60.)

Jók: az egész csapat, ill. Molnár K., Filip, Sallói

Pál-Balázs Tamás: – Sajnos nem sikerült borítani a papírformát és vendéggyőzelem született. Viszont csapatom minden elismerést megérdemel, mert végig betartották, amit kértem, és szerintem méltó ellenfelei tudtunk lenni a remek edzővel megáldott ‘gyarmati fiataloknak. Összességében megérdemelt a vendégsiker, de azért van bennem hiányérzet a rossz periódusban elpuskázott ziccereink miatt. Az öltözőjüket patikán hagyott vendégeknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk! Csapatomnak szintén gratulálok, mert az idei legjobb játékunkat hoztuk, és ilyen hozzáállással lesz keresnivalónk a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen.

Mátyás Zsolt: – Egy kulturált csapat ellen játszottunk egy sportszerű mérkőzést. Nem adták olcsón a bőrüket a hazaiak. Mindkét fél próbált futballozni, a saját taktikáját érvényesíteni. Mi igyekeztünk nyomást gyakorolni az ellenfélre, amiből négy gólt szereztünk és ziccerünk is volt jó pár alkalommal, de vagy belehibáztunk vagy pedig a hazai kapus védett bravúrral. Míg ők kontrából veszélyeztettek, tették több alkalommal próbára védelmünket. Összességében a győzelmünk teljesen megérdemelt a játék képe alapján, amiért gratulálok a fiúknak, és jár a dicséret a ‘verebélyieknek is, mert ők is jól fociztak! 

A bajnokság aktuális állása: