2024.05.26.

Rangadót nyert a BSE

Egygólos meccsen gyűrték le a Szügyöt Mátyás Zsolt tanítványai.

Szombaton a Szügyöt fogadta a BSE a vármegyei másodosztály nyolcadik körének rangadóján. Váltakozó iramban vette kezdetét a csörte, aztán valamelyest aktívabbak voltak a vendégek, de nem tudtak betalálni. Tíz perc volt a szünetig, amikor Varga révén megszerezték a vezetést a házigazdák. A második felvonásban próbálkoztak a látogatók, akadt is alkalmuk válaszolni, de képtelenek voltak mattolni a másik oldal védelmét, Juhász lehúzta a rolót. Végül, nagyot harcolva, kihúzták a lefújásig a hazaiak, akik így egy nullra diadalmaskodtak közvetlen vetélytársukkal szemben.

Vármegyei II. osztály, 8. forduló:

Balassagyarmati VSE-Szügy SE 1-0 (1-0)

Vezette: Mércse L. (Kürtössy O., Nagy F. Zs.)

Balassagyarmati VSE: Juhász – Bukta, Molnár, Soós-Valenta, Filip – Csillik (Boda, 78.), Mátyás T. (Gerliczki, 93.), Berki J., Varga Cs. – Sallói (Seidel, 90.), Géczy.  Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Szügy SE: Szenográdi – Ágner, Szilágyi, Földvári (Nyirjei, 35.) – Brezovszki, Rutai (Gaál, 46.), Saár (Bozsó, 79.), Mindszenty, Hugyecz (Jónás, 66.) – Rónási (Kakuja, 46.), Berki A. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Molnár, Mátyás T., Soós-Valenta, Sallói, ill. Kakuja

Gól: Varga Cs. (35.)

Jók: Molnár (a mezőny legjobbja), Juhász, Soós-Valenta, Varga Cs., ill. Mindszenty (a csapat legjobbja), az egész csapat

Mátyás Zsolt:  Egy sportszerű, ezen a szinten jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt. Hol a vendégek, hol mi fociztunk jól egy-egy periódusban. Mi az egyik ilyen szakaszt gólra váltottuk és előnnyel mehettünk a szünetre. A második játékrészben próbált nyomást gyakorolni ránk a Szügy, gőzerővel támadtak. Mi kontrajátékra rendezkedtünk be. Volt is jó pár lehetőségünk erre, de sajnos vagy technikai hibát vétettünk vagy pedig rossz döntéseket hoztunk, és nem tudtuk végigvinni az akcióinkat. Így végig pengeélen táncolt a vezetésünk, de hála istennek, Molnár Teó vezetésével a védelmünk jól állta a sarat, illetve a szerencsével sem álltunk hadilábon. Talán visszakaptunk valamit az élettől. Ma nem a legjobb, legszebb játékunkkal, de nyertünk. Erőnlétben is elfogytunk a végére, de ehhez hozzátartozik az is, hogy nyolc nap alatt negyedik tétmérkőzésüket játszották a fiatalok, és ez így megy hétről hétre. Úgyhogy minden elismerésem az övék! Gratulálok mindkét együttesnek a színvonalas meccshez!

Koplányi Örs: – Gratulálok mindkét csapatnak! Nem érdemeltünk vereséget, de a foci már csak ilyen! Mi hiába dolgoztuk ki helyzetek sokaságát, az elsőben is, de főleg a második félidőben, és melóztunk rengeteget, illetve játszottunk végig fölényben, nem tudtuk értékesíteni a ziccereket. Így nem maradt más, csak gratulálni! További sok sikert Mátyás Zsolti csapatának!

A bajnokság aktuális állása: