2024.04.18.

Nagy diadalt aratott a Karancsberény

A címvédő Szügy skalpját szerezte meg Berki Krisztián csapata.

Szombaton Balassagyarmaton fogadta a Szügy a Karancsberényt a vármegyei másodosztály tizenegyedik körében. Míg az egyértelmű esélyesnek számító házigazdák támadólag léptek fel, a másik oldal odaadó játékkal és határozott védekezéssel előrukkolva vetette bele magát a küzdelembe. Majdnem fél óra eltelt a csörtéből, amikor hátrányba került a címvédő. Mezei talált be. A szünetig már nem, a második felvonás elején viszont jött az egyenlítés. Ezt követően mindent megtett a győzelem megszerzése érdekében a pályaválasztó alakulat, mindhiába. Illefalvi ihletett formában védett, tizenegyest is hárított a meccs folyamán. Már-már úgy nézett ki, remivel zárul a mérkőzés, amikor a hosszabbításban Illés tudott eredményes lenni, kialakítva a komoly bravúrt elérő ‘berényiek kettő egyes sikerét jelentő végkifejletet. Megilleti a dicséret Berki Krisztián meglepetést bemutató legénységét.

Vármegyei II. osztály, 11. forduló:

Szügy SE-Karancsberényi VSFC 1-2 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya. Vezette: Boda V. (Horváth S.)

Szügy SE: Rónási – Venczel (Varga Á., 46.), Szilágyi (Tátrai, 60.), Gaál, Hodászi – Mindszenty, Saár, Rutai, Brezovszki (Jónás, 46.) – Hugyecz, Berki A. (Nyirjei, 46.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Karancsberényi VSFC: Illefalvi – Mezei, Szlatincsán, Vilk, Ispán A. – Szilágyi, Fodor Zs. (Pilinyi, 61.), Vilk, Kovács T. (Berki K., 61.) – Ispán V., Illés. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Berki K.

Gól: Mindszenty (49.), ill. Mezei (29.), Illés (91.)

Jók: Hodászi, Brezovszki, Mindszenty, Berki A., ill. Illefalvi (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Koplányi Örs: – Mindent elkövettünk, hogy vesztesen hagyjuk el a pályát. Büntetőt hibáztunk, játszottuk a sablonjátékot. Senki nem mert extra megoldást csinálni! Én is szépen elcseréltem a csapatot! De ez mit sem von le a lelkesen védekező, csupa szív vendégek játékából. amihez extra kapusteljesítmény is társul, így gratulálok, megérdemelten nyertek! További sok sikert a ‘Berénynek!

Berki Krisztián:A mai mérkőzésen egy nagyon fegyelmezett és taktikailag érett csapatott láttam a Karancsberény színeiben! Egymást biztatva, kisegítve játszott mindenki, aminek meglett a gyümölcse! Voltak veszélyes periódusai a mérkőzésnek, de Illefalvi lehúzta a rolót! Nagyon büszke vagyok a srácokra, nagy élményt adtak nekem! Köszönöm Fodor Zsoltinak, hogy felkészítette a csapatott, nagyszerű volt! Teljes szívemből köszönöm és gratulálok a csapatnak, a Szügynek pedig minden jót kívánok!

A bajnokság aktuális állása: