2024.04.16.

Megharcolt a pontokért az Érsekvadkert

Nem adta olcsón a bőrét a nagy küzdelemben alulmaradó Szendehely.

Szombaton Szendehelyen volt jelenése az Érsekvadkertnek a vármegyei első osztály tizenhetedik körében. Jobban kezdtek a látogatók, két góllal is el tudtak húzni a másik oldaltól, de még a szünet előtt érkezett a szépítés, így visszajöttek a meccsbe a házigazdák. A második felvonásban mindent megtettek az egalizálás érdekében a hazaiak, amire meg is volt az alkalmuk, de bármennyire is szerették volna, nem tudták kiegyenlíteni az állást. Nem könnyen, de megtartották vékonyka előnyüket a vendégek, akik végül kettő egyes győzelemre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 17. forduló:

Szendehely FC-Érsekvadkert SE 1-2 (1-2)

Szendehely, 80 néző. Vezette: Kis Zs. (Horváth S., Kis G. Zs.)

Szendehely FC: Boda – Dancsó, Pápai, Németh D., Balogh (Hugyecz, 46.) – Maczkó, Wiedermann, Németh Á., Matolcsi – Kaszás (Szegvári, 46.), Kakuk (Németh Á. V., 63.). Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Érsekvadkert SE: Flamich – Lanczkor, Girán, Vasilijevic, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Orovecz – Büki, Hamar (Juhász M., 80.), Kispéter. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Szegvári, Pápai, Dancsó, Hugyecz, ill. Lanczkor, Büki, Márkus, Lukáts

Gól: Maczkó (43.), ill. Büki (23.), Lanczkor (29.)

Jók: Dancsó, Maczkó, Németh D., ill. Girán, Lanczkor, Lukáts, Büki, Vasilijevic

Schwarcz Zoltán:Sajnos a mérkőzésbe nem úgy álltunk bele, ahogy egy ilyen jó csapat ellen kellett volna, és így az első félidő elején egy nagy bedobás utáni lecsorgóból és egy szögletből az Érsekvadkert eredményes tudott lenni. Egy távoli lövéssel sikerült szépítenünk. Ez visszahozta a hitünket, és innentől kezdve végig partiban voltunk, de a második félidőben a cserék által még az ellenfél fölé is tudtunk nőni, nyomást gyakoroltunk rájuk. Sajnos csak kapufáig jutottunk és egy érvénytelenített gólig, ami a játékvezető szerint les volt. Így nem sikerült egyenlítenünk. Az utolsó tizenöt-húsz percben húzták az időt a vendégek, ami mindent elmond a meccs második részéről. Sajnos mivel nem pontozásos sportág, ezért pontot nem kaptunk a mérkőzésért, így gratulálunk az Érsekvadkertnek a győzelemhez és további sok sikert Nyikos Józsinak és csapatának! 

Nyikos József: Ilyen mérkőzésre számítottam. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű. Rettentően nehéz talajra vitte a Szendehely ezt a játékot. Sáros, iszapos, egyenetlen, félig lenyírt pályán fociztunk. Mi inkább jó talajon tudunk jól játszani, de most küzdeni tudásból is példát mutatott a csapat, úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk! Azt gondolom, az első félidő a miénk volt. A másodikban megérezte az ellenfél megőrizte a vérszagot. Szerintem vissza is estünk játékban. Ott volt egy-két kritikusabb helyzet, de még egyszer mondom, jól álltak a sarat a fiúk, mind fizikálisan, mind pedig fejben. Sejtettem, hogy nehéz lesz, mert Zoli jó csapatot rakott össze és fog is, illetve ismerem a játékosokat. Remélem, a riválisaink ellen is ugyanilyen elánnal fognak játszani, és akkor olyan eredmény születhet, ami esetleg nekünk is kedvező. Gratulálok az enyémeknek, sok sikert kívánok a Szendehelynek, illetve „Swazónak” a továbbiakban!