2024.07.21.

Bevette Pásztót az Érsekvadkert

Ebben a szezonban először kaptak ki otthonukban a házigazdák.

Szombaton Pásztón járt az Érsekvadkert a vármegyei élvonal ötödik fordulójában. Rögtön nagy elánnal léptek fel a vendégek, akik először labdabirtoklási fölénnyel, aztán helyzetekkel, később pedig gólokkal is jeleskedtek. Fél óra elteltével szerezték meg a vezetést az egyértelmű fölényben focizó látogatók, majd még a szünet előtt Kispéter dupláig jutott. A második felvonás elején Hegedűs révén gyorsan érkezett a szépítés, de hamarosan ismét gólt kaptak a hazaiak, Sztraka talált be. Ekkor már jobban csipkedtek magukat a házigazdák, de még inkább nem tudtak felzárkózni. A hajrában érve Kiss Gábor zárta le végleg a párbajt. Végül négy egyre nyertek a még mindig százszázalékos mérleggel büszkélkedő ‘vadkertiek.

Vármegyei I. osztály, 5. forduló:

Pásztó SK-Érsekvadkert SE 1-4 (0-2)

Pásztó, 150 néző. Vezette: Kis Zs. (Chikán P., Szűcs M. L.)

Pásztó SK: Krajecz – Hegedűs, Almási, Lipták, Tari – Percze – Dinka, Csépe I. (Kurcsik, 70.), Hranek (Nagy Zs., 46.), Békési (Molnár B., 46.) – Szőllősi. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Érsekvadkert SE: Flamich – Márkus (Mezey, 85.), Vasilijevic, Girán, Juhász – Orovecz, Tóth Sz., Sztraka (Kiss G., 70.) – Lukáts (Balga, 85.), Hamar (Győri, 70.), Kispéter (Bóka, 85.). Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Almási, Nagy Zs., Dinka, Molnár B., ill. Sztraka, Hamar, Lukáts, Tóth Sz., Mezey, Girán

Gól: Hegedűs (49.), ill. Kispéter (31., 43.), Sztraka (56.), Kiss G. (82.)

Jók: Lipták, Hegedűs, Almási, Dinka, Szőllősi, ill. az egész csapat

Smelkó Károly: – Az első felidőben nem tudtuk felvenni az ellenfel ritmusát. Szünet után rákapcsoltunk, de ez ellen a csapat ellen ma ennyire voltunk képesek. Gratulálok a vendégeknek!

Nyikos József: – Egy szimpatikus, jó csapattal játszottunk, de megint azt kell mondanom, szerencsére az történt a meccsen, amit mi szerettünk volna. Főleg az első félidőben, ami nagyon magas labdabirtoklási aránnyal volt a javunkra. Kettő nullra vezettünk. Ez a második félidőre kicsit megnyugtatott minket. A játékrész elején talán picit visszavettünk, illetve az ellenfél is próbált gólt rúgni, jobban kijött. Kaptunk egy olyan tizenegyest, ami szerintem igen véleményes volt. Ettől a játékvezetőtől viszont már ezt megszoktam, úgyhogy nem is akarok ezzel foglalkozni, mert ez már nem fog változni, az száz százalék. Összességében nagyon jól játszott a csapat, kimondottan tetszetős, dominás futballt produkáltunk. Azt lehetett látni a hazaiakon, hogy Smelkó mester hozott változást náluk, és szerintem sok csapatot megfognak majd otthon. Nagyon gratulálok a játékosaimnak és az ellenfélnek is!

A bajnokság aktuális állása: