2024.06.24.

Fontos csatát nyert meg a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Az Építőknél is győzött Szabó Gábor hibátlan éllovas csapata.

Szombaton az Építőknél volt jelenése a Silver Tüzép-Karancslapujtőnek a vármegyei élvonal ötödik fordulójában. Tóth Olivér jóvoltából hamar előnyhöz tudtak jutni a vendégek, akik ezután magabiztosan focizva tették a dolgukat. Amit lehetett, kihoztak magukból a mindent beleadó házigazdák is, ezen a napon ez ennyire volt elég rutinos ellenfelükkel szemben. A szünetig már nem, a fordulás után viszont hamar módosult az állás. Katona révén ismét beköszöntek a látogatók, így érezhetően el is döntötték a mérkőzést. A hátralévő időben nem nőtt a különbség, ahogy a továbbra is becsülettel harcoló hazaiak sem tudtak faragni hátrányukból, így végül kettő nullra nyertek a továbbra is hibátlan és fontos pontokat begyűjtő ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 5. forduló:

Építők KC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 0-2 (0-1)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 250 néző. Vezette: dr. Lendvai G. (Török M., Derda N. K.)

Építők KC: Kaszás – Szabó J. (Német, 46.), Ökrös, Földi, Tőzsér – Csatlós D. (Baranyi, 60.), Jakab – Budveszel Benett, Gyetvai (Oláh Sz., 46.), Domán – Budveszel Benjámin. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Gazdag, Sándor, Sulcz, Tóth O. (Kecskés, 70.) – Bonivárt – Romhányi, Híves (Kovács B., 80.), Szeles – Pál G., Katona. (Rátóti, 86.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Ökrös, Budveszel Benett, ill. Sulcz, Tóth O., Szeles

Gól: Tóth O. (8.), Katona (53.)

Jók: Budveszel Benjámin, ill. az egész csapat

Csatlós Tamás: – Azt gondolom, igazából nem nagyon volt helyzet, sem itt, sem ott. Sajnos egy pontrúgás utáni figyelmetlenségből az ellenfél meg tudta szerezni a vezetést. A szünetben azt beszéltük, hogy nem volt több helyzetük a vendégnek, de többet birtokolták a labdát és az ő akaratuk érvényesült a mérkőzésen. Rutintalanok vagyunk. Tehát olyan szituációkba hibázunk bele, amibe nem szabad. Ebből kaptuk a második gólt is, rossz helyen veszítettünk labdát. Látszik, hogy fiatal csapatunk van. Egy ilyen rutinos, jó futballistákból álló gárda ellen, szerintem nagyon nehezen tudunk nyerni. Lehet, hogy kicsit többet is tehetnék azért, hogy nyerjünk. Nem tudom, ennek mi az oka. Valamiért nem érzem úgy, hogy most jól működne a középpályánk. Ami eddig jól működött, ott azt érzem, hogy nem vagyunk elég párharcerősek. Amibe belemegyünk, azt sajnos elveszítjük, a második labdákat nagyon nehezen szedjük össze. Ezen változtatni kell mindenféleképpen. Ugye mi most beleléptünk egy nagy sorozatba, nagyon jó csapatokkal fogunk találkozni. Ez négy meccs, az elsőn túl vagyunk. Sajnos itt vereséget szenvedtünk, de edzünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Ahogy nyilatkoztam a mérkőzés előtt is, legalább ennyi különbség van a két együttes között. Nem csak a pályán, hanem sajnos azon kívül is. Vagyis nem sajnos, mert nagyon örülök neki, hogy ők ott állnak, ahol, és ilyen csapatuk, egyesületük van. Mindenük megvan, minden feltétel adott ahhoz, hogy jó futballt tudjanak játszani. Nálunk ez sajnos még nincs meg. Próbálunk ezen is változtatni. Ahogy nyilatkoztam, nagyon szükségünk lenne egy olyan emberre, aki a csapat mellé áll, mert vannak lyukak, amiket be kellene még tömnünk. Viszont azt gondolom, hogy ebben a fiatal társaságban van jövő, tovább kell edzenünk. Minél több meccset meg kell nyernünk, amit meg lehet. Szerintem az első három fordulóban elért győzelmünkkel még most is jó pozícióban vagyunk, hogy kikaptunk. Ennek a fiatal csapatnak meg kell tanulnia megnyerni ezeket a meccseket. Ezt láttam a mérkőzésen. Gratulálok a ‘Lapujtőnek! Nagyon sok barátom is van az ellenfélben és a kispadon is. Kívánom, hogy érjék el a céljaikat! Mi pedig fokozatosan szeretnénk lépegetni mindig előre a megkezdett utunkon.

Szabó Gábor: – Nagyon boldog vagyok, mert rettentően fontos három pontot szereztünk. Egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Tudtuk, hogy rengeteg párharc, ívelés és kontakt lesz a játékosok között. Igazából kevés játék alakult ki a földön. Ez picit hiányérzetem egyébként a csapat részéről, de azt gondolom, amiket megbeszéltünk, főleg a védekező részében, nagyon ült. Mindenképpen megsüvegelendő, egy ilyen csapat ellen, ahol ilyen támadó van, akár a szélén, akár középen, egy meccset kapott gól nélkül lehozni. Nagyon jól jöttünk ki a szituációkból, jókor rúgtuk a gólokat. A rögzített játékhelyzetekben nagyon sok veszély volt, ott még bennünk maradt egy-két olyan lehetőség, amit gólra tudtunk volna váltani. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a játékosokra! A két edzőmeccs miatt is, ahogy ott alakultak a dolgok. Nagyon sok helyről hallottuk, hogy itt nekünk esélyünk sincs, hogy megint hatot-hetet és „gombócokat” kapunk. Megmutattuk azt, nem biztos, hogy ez így lesz, így álltak bele az egészbe a srácok. Nagyon motiváltak voltak és egész héten nagyon jól edzettek. Szerintem ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, egy nagyon jó csapattal játszottunk és nagyon fontos három pontot szereztünk. Óriási gratuláció a játékosoknak, mindenkinek, akinek ebben része van! Nagyon sok sikert kívánok az Építőknek, jó csapatuk van!

A bajnokság aktuális állása: